Ймовірне зловживання фінансовим моніторингом та незаконне утримання коштів
- Недорого Отзывы
- 10 апреля 2026, 3:34
Мнение беглецов никого не волнует. Нужна гривна вернись в страну
Курс валют в Банке Кредит Днепр
У день блокування я звернувся до служби підтримки банку, де мені повідомили, що рахунок не підлягає розблокуванню та запропонували подати заяву на його закриття. 27.02 я направив відповідну заяву на електронну пошту банку.
Лише 26.03 я отримав відповідь, у якій банк послався на «підозру у шахрайських діях», не надавши жодної конкретної інформації чи обґрунтування. Вважаю таку відповідь формальною та такою, що не відповідає принципам прозорості.
Також банк повідомив, що отримати власні кошти я можу виключно у відділенні. Я одразу пояснив, що проживаю за кордоном, відкривав рахунок дистанційно і фізично не маю можливості відвідати відділення.
03.04 банк повторно вимагав направити заяву на виведення коштів електронною поштою. Я виконав цю вимогу, однак у відповідь знову отримав відмову з тією ж вимогою особистої присутності у відділенні.
Таким чином, банк системно:
надає суперечливі інструкції;
ігнорує надану клієнтом інформацію;
затягує розгляд звернень;
фактично блокує доступ до моїх коштів без реальної можливості їх отримання.
Окремо звертаю увагу, що посилання на «фінансовий моніторинг» без надання жодних пояснень та без можливості клієнта виконати вимоги банку може свідчити про зловживання процедурами фінансового моніторингу з метою безпідставного обмеження доступу до коштів.
Відповідно до вимог законодавства України та нормативних актів Національний банк України, банк зобов’язаний не лише здійснювати фінансовий моніторинг, але й діяти добросовісно, пропорційно та не порушувати права клієнта на доступ до власних коштів.
На даний момент дії банку мають ознаки:
неправомірного утримання коштів;
недобросовісної банківської практики;
формального прикриття внутрішніми процедурами без реального вирішення ситуації.
Вимагаю:
1. Надати чітке та документально обґрунтоване пояснення причин блокування рахунку.
2. Забезпечити реальну можливість дистанційного виведення моїх коштів (з урахуванням мого перебування за кордоном).
3. Припинити практику надання суперечливих відповідей.
У разі подальшого ігнорування моїх вимог, я звернуся зі скаргою до Національний банк України щодо можливого зловживання процедурами фінансового моніторингу, а також ініціюю юридичні дії з метою захисту своїх прав та відшкодування збитків.
Нам прикро, що у вас склалося таке враження від взаємодії з банком — для нас важливо, щоб клієнти отримували зрозумілі та послідовні відповіді.
Звертаємо увагу, що у випадках, коли операції підпадають під фінансовий моніторинг, банк зобов'язаний діяти відповідно до вимог законодавства. У таких ситуаціях можливі обмеження щодо рахунку, а також не завжди є можливість надати детальні пояснення.
Щоб ми могли надати предметну відповідь, просимо вас написати нам у приватні повідомлення ваші дані (ПІБ та ІПН або номер телефону, прив’язаний до рахунку).
Ми оперативно розглянемо ситуацію та надамо відповідь.
Дякуємо за ваше звернення.