не засчитана Модерация сайта не подтвердила отзыв
Елена Саволюк
​Сьогодні в чаті підтримки я звернулася до оператора з проханням надати довідки про відсутність заборгованості за моїми закритими кредитами готівкою. Отримала відповідь: кожна довідка коштує 100 грн!!! Тобто за три документи, які підтверджують виконання мною зобов’язань перед банком, з мене намагаються стягнути 300 грн.
​Вважаю таку політику банку ганебною та такою, що суперечить принципам чесного обслуговування клієнтів. Документ про повне виконання зобов’язань за кредитом — це базова звітність банку, яку клієнт має право отримати після закриття рахунку. Вимагання грошей за підтвердження того, що я нічого не винна банку, виглядає як спроба збагатитися на клієнтах, які закрили свої кредити. Окремо звертаю увагу, що банк ігнорує мої права на інформацію про стан моїх рахунків, перетворюючи кожне звернення на спробу продати послуги.

Райффайзен Банк
Добрий день! Розуміємо Ваше обурення, коли для підтвердження відсутності заборгованості потрібно оформлювати окремі платні документи.
Інформацію про закриття кредиту та виконання зобов’язань ми можемо надати в межах консультації у інформаційному центрі чи відділенні. Водночас довідка — це офіційний документ встановленого зразка, її оформлення відбувається згідно з чинними тарифами банку.
Ми не маємо на меті ускладнювати отримання потрібної довідки чи інформації про стан Ваших рахунків, навпаки, готові допомогти знайти рішення, яке буде для Вас максимально зручним. З Вашого звернення сформовано запит до менеджера з клієнтського сервісу, він проаналізує ситуацію та проведе комунікацію, прохання очікувати. Дякуємо.
З повагою та турботою,
@RaifHelp

11 июня 2026, 17:32
Банк, вы пишете, что «готовы помочь», но на практике требуете 300 грн за три справки о закрытии кредитов. Это не помощь, это банальное вымогательство денег за документы, которые просто подтверждают отсутствие моих долгов перед вами. ​Для справки: в других банках Украины практика предоставления справок об отсутствии задолженности на электронную почту является стандартной и безвозмездной. Это элементарный уровень сервиса, который вы превратили в платный товар. ​Если вы действительно клиентоориентированы и цените своих пользователей — сформируйте и отправьте эти три справки на мой e-mail сегодня, БЕЗ оплаты. В противном случае ваш ответ — это просто формальная отписка, направленная на то, чтобы «замылить глаза» читателям портала, а не решить проблему лояльного клиента".

Курс валют в Райффайзен Банке

Курс валют в Райффайзен Банке

Главная / Банки Украины 🏦 / Райффайзен Банк 💰 / Отзывы о Райффайзен Банке 📝 / Банк вимагає плату за довідки про відсутність заборгованості за закритими кредитами