Розкриття банківської таємниці та ліміти на перкази

Обслуговувався в даному банку як ФОП. Компанія з якою співпрацював вирішила змінити форму співпрац на Дія Сіті і гіг контракти. Компанія мала якісь особливі умови обслуговування в Райффайзен банк і от коли настає час підписувати гіг-контракт, я, який НЕ надавав нікому реквізити свого рахунку виявляю, що в контракт уже вписані реквізити мого існуючого рахунку, тобто банк на прохання 3-ї сторони (компанії з якою я співпрацюю) самостійно визначив на який рахунок мені отримувати заробітну плату і розкрив ці реквізити для 3-ї стороні без мого відома!

Настає день отримання зарплатні, і тут виявляється, що я не можу зробити переказ на СВІЙ рахунок в іншому банку, тому що райффайзен банк встановив ліміт на перекази відповідно до меморандуму в Х тисяч гривень. Нагадаю, що раніше обслуговувався як ФОП в даному банку, і банку відомо мої обіги по рахунку ФОП, але вони на це благополучно закрили очі і обмежили моє право користування грошима.
Процедура підвищення ліміту займає добу! На момент написання відгуку ліміт досі не підняли. Банк зробить що завгодно для того щоб заморозити ВАШІ законні ваші кошти, до з’ясування обставин, а тим часом розміщує їх на на депозитних сертифікатах овернайт для заробітку!
Райффайзен Банк
Добрий день! Дякуємо за очікування відповіді.

Райф з великою повагою ставиться до конфіденційної персональної інформації всіх без винятку осіб, які мають на меті отримати або вже отримують банківські, фінансові послуги Райфу і здійснює обробку (в тому числі передачу) персональних даних виключно після одержання від клієнта згоди на це. Це здійснюється з метою надання якісних банківських, фінансових послуг нашим клієнтам та відповідно до діючого законодавства.
Хочемо зауважити також, що дані обробляються обмеженою кількістю співробітників, які пройшли навчання з курсу захисту персональних даних та мають зобов’язання про нерозголошення конфіденційної інформації.

Що стосується ліміту, то Райф встановив ліміти на переказ коштів (картка-картка та IBAN платежі) в рамках дії Меморандуму. Документ сприяє приведенню роботи банківського ринку до єдиних стандартів та вимог законодавства Європейського Союзу.
Ключовими моментами Меморандуму є належна перевірка клієнтів на етапі встановлення ділових відносин та контроль клієнтських операцій відповідно до наданих ними даних до Банку.
Перекази між власними рахунками, відкритими в одному банку не обмежуються (включаючи операції переказів з картки на картку та IBAN перекази). Проте, якщо переказ Ви здійснюєте за межі банку (навіть на рахунок, що відкритий на Ваше ім'я), на такий переказ наразі діють ліміти, встановлені згідно Меморандуму.
Щоб збільшити ліміт для переказів на картку потрібно оновити інформацію про дохід (якщо на рахунок Ви отримуєте заробітну плату або ведете підтприємнцьку діяльність) або підтвердити, що Ви ведете волонтерську діяльність. Термін збільшення ліміту — протягом 1 робочого дня.

Ми б хотіли проаналізувати ситуацію та допомогти у її вирішенні. Будемо вдячні, якщо Ви надасте Ваші дані в особисті повідомлення, а саме ЄДРПОУ або ідентифікаціний код та контактний номер телефону. Докладемо максимум зусиль для індивідуального вирішення питання.

З повагою та турботою,
@RaifHelp

Maxwe11
Maxwe11
1 мая 2026, 10:17
Я працюю в ІТ і прекрасно знаю, що таке захист даних!
Ви без мого відома передали дані про банківський рахунок 3-й особі. Сьогодні ви це зробили в моїх інтересах, а завтра передасте ще комусь в суперч моїх інтересів. Це порушення правил обробки даних. Я не давав згоду на передачу даних 3-й особі!

Ви вимагаєте від клієнтів надіслати лист на пошту
dohid.doc@raiffeisen.ua вказавши в темі листа РНОКПП та ПІБ, така процедура апріорі не передбачає захисту даних! Я можу взяти будь-чий РНОКПП і відправити які завгодно дані, підписані електронним підписом! А ваша поштова скринька dohid.doc@raiffeisen.ua фактично дублює ВАШУ базу даних клієнтів. Ви можете підтвердити, що жоден з ВАШИХ співробітників не переслав лист з цієї пошти ЩЕ комусь?

Стосовно Меморандуму.
У мене як ФОПа уже встановлені ділові відносини з ВАМИ, і вам прекрасно відомо про рух коштів по моєму рахунку ФОП і мій дохід ФОП вам прекрасно відомий.

Я зняв кошти готівкою і відніс в інший через дорогу, щоб здійснити потрібний мені платіж.
Будь-хто, хто захоче обійти ВАШІ ліміти, виведе кошти на юридичну особу (наприклад, на брокера) або зніме готівку в банкоматі!
А тепер питання: до чого ці обмеження, якщо будь-яка притомна людина може обійти?
Ви навмисно запровадили ці обмеження, які працюють інакше в інших, щоб заробляти на заморожених коштах клієнтів!

Курс валют в Райффайзен Банке

Курс валют в Райффайзен Банке

Главная / Банки Украины 🏦 / Райффайзен Банк 💰 / Отзывы о Райффайзен Банке 📝 / Розкриття банківської таємниці та ліміти на перкази