безпідставна відмова в обслуговуванні
- 16 апреля 2026, 15:57
- Полезный комментарий
Дякуємо за очікування! Перш за все нам прикро, що на цей момент не вдається поновити відносини й взагалі що виникла така потреба. Ми — великий системний банк і зобов’язані діяти виключно в межах вимог законодавства та внутрішніх процедур. Саме тому банк має перевіряти операції клієнтів і, за необхідності, запитувати додаткові документи та пояснення.
Ні в якому разі ми не зацікавлені у безпідставній відмові в обслуговуванні й завжди прагнемо вирішити питання клієнта максимально можливо.
Хочемо детально розібрати ситуацію та надати пояснення. Будь ласка, напишіть нам у приватні повідомлення Ваш ідентифікаційний код і контактний номер телефону. Чекаємо!
- 16 апреля 2026, 16:16
- Полезный комментарий
По Вашому зверненню сформовано запит до менеджера з обслуговування клієнтів, він проаналізує ситуацію та проведе комунікацію, прохання очікувати. Дякуємо.
- 16 апреля 2026, 17:51
Дякуємо, що дали нам можливість розібратися в ситуації. Наш менеджер з клієнтського сервісу вже зв’язався з Вами та надав усі необхідні пояснення.
Якщо надалі виникатимуть запитання — будь ласка, звертайтеся. Ми завжди поруч, щоб допомогти.
Курс валют в Райффайзен Банке
| PLN | 11.4 | 12.45 |
Нижче буде пояснення всієї ситуаціі з деталями:
В грудні місяці Банк Райфайзен безпідставно заблокував мої рахунки з грошами на них. Спроби зрозуміти «з яких причин» призвели до відмови в обслуговуванні.
Банк посилається на закон про легалізацію (відмивання) доходів. Я, в свою чергу, маю офіційний, як прийнято казати-білий, бізнес, і в Райфайзен Банк оперував виключно власними коштами.
Далі почалось: на гарячій лініі кажуть що для поновлення ділових відносин потрібно надати документи і поснення у відділеня, але це не гарантує взагалі нічого. Я їду у відділення банку і надаю стандартний пакет документів, який включає в себе: декларацію за рік, квитанцію номер 2, справки ОК-5 та ОК-7.
Після цього мені приходить відповідь на пошту, де в мене запитують: пояснення яким чином організована діяльність з описом згідно КВЕД, основних контрагентів, партнерів, з якими ведеться та заплановано співпрацю (назва, код ЄДРПОУ), поснення яким чином здійснюється пошук та залучення клієнтів, надання посилання на інтернет ресурси, на яких рекламується діяльність/послуги/товар, виписки з рахунків ФОП в інших банках які розкривають інформацію щодо «Відправника», «Отримувача» та «Призначення платежу», розкрития суті здійснених переказів, призначенням платежу «FACEBK» та аргументувати пояснення, додаючи документальні підтвердження, наприклад, скріншоти з маркетплейсів про мету здійснених переказів, надання документальних підтверджень походження готівкових коштів, які були внесені на рахунок. Я сумлінно надаю ВСІ ці документи завірені підписом КЕП, супроводжую поясненням яке по пунктах відповідає на всі вище переліковані питання. І… отримую наступний лист в якому вони запитують: документальне підтвердження закупівлі товару, а саме: договори, додатки, специфікації, рахунки, підтвердження факту поставки товарів, факту надання послуг (акти, видаткові накладні, ТТН), документи, що підтверджують наявність ресурсів для здійснення підприємницької діяльності (договори оренди/володіння нерухомістю), пояснення яким чином здійснюється пошук та залучення клієнтів, надати посилання на інтернет ресурси, на яких рекламується діяльність/послуги/товар, пояснення суті здійснених переказів з призначенням платежу «FACEBK», додаючи документальні підтвердження, наприклад, скріншоти з маркетплейсів про мету здійснених переказів, виписку/скріншот з кабінету фейсбук згідно з яким буде відслідковуватись платіж за рекламу зі сторони отримувача.
Я ЗНОВУ надаю ВСІ вищеперелічені документи з підписом КЕП та змістовним поясненням. І у фіналі отримую лист, в якому сказано що рішення залишається незмінним і в обслуговуванні мені відмовлено.
Я не відмовлявся надавати документи, відповіді на всі питання були максимально розгорнутими. Але це ні на що не впливає.
Крапка.
Проаналізуємо ситуацію та надамо коментарі.