Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Кредит по дебітовій картці

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Ирина Билык 7 ноября 2019, 17:12
Виявляється, що дебетова карта це не гаранція, що Райфайзен банк Аваль не наразує вам проценти за користування кредитом, який ви не брали.
Ситуація, що склалася в мене: я перерахувала кошти з карти в іншому банку на карту в Райфайзені. В додатку побачила, що кошти прийли на рахунок, окрім цього отримала СМС з банку, що кошти надійшли. В той же день, використала кошти (сумма витрат була меншою, ніж я перевела) на оплату комунальних послуг.
Через тиждень перевіряючи стан рахунку в Райфайзен-онлайн побачила, що с мене списали кошти за користування кредитом.
Як можна взяти кредит по дебітній карті мені в банку так і не спромоглися пояснити. Розказували щось накшталт того, що хоч вам і прийшла СМС і ви бачили кошти на рахунку, але вони не були зараховані, тому у вас виник мінус, за який вони й списали комісію.
В договорі Оптимальний +, який я підписувала жодного слова нема про можливість взятья кредиту за даною картою, немає інформації про відсоткові ставки тощо.
Коли я здійснювала оплату банк ніяким чином мене не повідомив, що кошти не зараховані на рахунок, або коштів не вистачає для оплати. А самовільно оформив на мене якийсь кредит.
Будьте обережні…
Райффайзен Банк
Ответ банка
8 ноября 2019, 13:44
Доброго дня, шановна Ірино!
Звертаємо Вашу увагу, що Правилами обслуговування фізичних осіб в Банку передбачено, що, в разі поповнення карткового рахунку за допомогою банкомату з використанням платіжної картки, з використанням системи «Райффайзен Онлайн», або шляхом здійснення з використанням платіжної картки в мережі Інтернет / в банкоматі операції переказу коштів за реквізитами платіжної картки одержувача (послуга «переказ з карти на карту»), кошти доступні для здійснення видаткових операцій за картковим рахунком з використанням платіжної картки негайно (в режимі реального часу). При цьому, фактичне зарахування коштів на картковий рахунок клієнта здійснюється не пізніше трьох робочих днів з дати здійснення операції. Відповідно від'ємний залишок може виникати внаслідок того, що фактичне надходження коштів було здійснено пізніше ніж проведені видаткові операції.
Слід звернути увагу, що від'ємний залишок по рахунку не є кредитом, а є недозволеною заборгованістю, на яку, Банк здійснює нарахування процентів відповідно до чинних Тарифів Банку.
Дякуємо за звернення. АТ «Райффайзен Банк Аваль»

Комментарии - 4

+
+24
corsww
corsww
7 ноября 2019, 17:19
#
Это старая крысятническая афера многих банков. Присылают смс что деньги на счету. Клиент их тратит а оказывается что его загнали в овердр.  а потом они же крысятничают начисляя проценты.
+
+10
infrared
infrared
7 ноября 2019, 19:36
#
О да, всецело согласен с вами.
Деньги вроде на счет пришли, но по факту их толком там нет.

В Авале это прописано в пункте 8.6, в частности подпункте 8.6.2 публичного договора о предоставлении услуг и подло называется «неразрешенный овердрафт».
+
+17
Lesika1
Lesika1
8 ноября 2019, 12:35
#
Є правила, котрі доступні на сайті банку для ознайомлення. Читайте ст. 3 п. 34 «3.4. У разі поповнення Карткового рахунку за допомогою банкомату з використанням Платіжної картки, з використанням Системи «Райффайзен Онлайн», або шляхом здійснення з використанням Платіжної картки в мережі Інтернет/в банкоматі операції переказу коштів за реквізитами платіжної картки отримувача (послуга «переказ з картки на картку»), кошти доступні для здійснення видаткових операцій по Картковому рахунку з використанням Платіжної картки негайно (в режимі реального часу). При цьому, фактичне зарахування коштів на Картковий рахунок Клієнта здійснюється не пізніше трьох Робочих днів з дати здійснення операції.»
+
+10
tata10
tata10
12 ноября 2019, 9:48
#
Наглость банков в этой ситуации зашкаливает. У меня была ситуация когда на зарплатной карте сняли овердрафт, на мой вопрос в отделении сотрудник банка ничего сказать толком не смогла.При этом на карту деньги перечисляет только предприятие в виде зарплаты.Так как сумма была незначительной нестала сильно заморачиваться. Считаю нужно законодательно запретить банкам применять овердрафт если деньги видны на счету и пришла СМС об их поступлении.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться