Самовільно ставлять кредитний ліміт

Випадково зайшла в застосунок і виявила, що банк без жодного сповіщення відкрив мені кредитний ліміт на 4000 грн. Через це я розплатилася карткою, думаючи, що витрачаю власні кошти, а виявилося — уже влізла в борг на 123 грн. Якби ліміту не було, транзакція просто б не пройшла, і я б переказала гроші. Але банк вирішив зробити «сюрприз».
Тобто замість того, щоб просто заблокувати платежі при нульовому балансі, ви в тиху підсовуєте кредит, аби клієнт навіть не зрозумів, що бере гроші у борг? Вражаючий рівень «турботи» та «прозорості». Дякую, що нагадали, чому я стала рідше користуватися вашими послугами — тепер є чудовий привід закрити картку остаточно.
абанк
Добрий день! Приносимо вибачення за неприємні враження.

Намагались з Вами зв'язатись, але на жаль не вдалось. Хочемо пояснити: оскільки у Вас відкрита кредитна картка, відповідно до умов договору банк має право змінювати розмір кредитного ліміту за рішенням банку. Надання можливості кредитування переглядається банком щоденно індивідуально по кожному клієнту.

Водночас про зміну ліміту ми інформуємо клієнтів. У Вашому випадку 14 серпня в застосунок àbank24 було надіслано push-повідомлення про збільшення ліміту.

Ми зафіксували інформацію в системі про те, що Ви не бажаєте, щоб кредитний ліміт збільшувався. Наразі кредитний ліміт за Вашою карткою становить 0 грн, тож доступна можливість використання лише власних коштів.
Сподіваємося, що нам вдасться змінити Ваше враження про наш Банк на краще.

Анна Петрієнко
Анна Петрієнко
20 августа 2026, 15:15
Жодного дзвінка від вас не було — ні в пропущених, ні в історії викликів. Зателефонувала я вам сама ще до того, як написати цей відгук. І кредитний ліміт в застосунку на 0 грн я також встановила власноруч, а не ви. Що стосується push-повідомлення: інформування — це не дозвіл. Я не давала згоди на зміну умов і надання мені кредитного ліміту. Автоматично підсовувати борг без підтвердження клієнта — це не «турбота», а маніпуляція. Ваша шаблонна відписка про «намагалися зв’язатися» лише черговий раз підтверджує якість вашого сервісу.

Курс валют в абанке

USD 44.4 45

Курс валют в абанке

USD 44.4 45
Главная / Банки Украины 🏦 / абанк 💰 / Отзывы о абанке 📝 / Самовільно ставлять кредитний ліміт