Блокування картки

Банк заблокував карти 30 червня 2026року, мабуть дуже хотілось щоб я сплатив %% за користування коштами в пільговий період (я вже підготував кошти для погашення боргу).В червні у мене були наступні операції:
дві покупки в АТБ, загалом приблизно 1000грн.
два поповнення рахунку 56,**грн та 647,**грн ІЗ СВОГО РАХУНКУ В ОЩАДБАНКІ де в мене є депозит.
Зарахування кешбеку на карту 120,**грн.
Цікаво яка із цих операцій підозріла?
15 липня звернувся до співробітника банку у відділенні в м. Дніпро за поясненнями, відповідь була така: «ви під фін моніторингом, зараз з`ясую причину, у вас перевищення ліміту оборотів за місяць, коли ви відкривали рахунок вказали 10 000грн.» Відкриваю застосунок банку, в персональних даних вказано загальна сума надходжень на місяць (грн) 0−30 000. Показую співробітнику — відповідь: «я не знаю, так мені відповіла підтримка». Роблю заяву про намір припинити співпрацю з банком — підсовують бланк заяви про переказ остатку на інший банк з причини припинення відношень ПО ІНІЦИАТИВІ БАНКУ! Скоріше за все хочуть ще 30% із залишку.
Роблю висновок: цей банк заробляє гроші не на банківських послугах, а на можливості під приводом фін моніторингу обдирати своїх клієнтів.
Раджу всім клієнтам цього банку розірвати відносини до того часу поки банк не застосував мутний фін мон і не змарнував ваші час, нерви та кошти.
З цікавістю очікую на відповіді від банку де вони будуть запевняти що діють в рамках чинного законодавства…
абанк
Вітаємо!

Дякуємо за приділений час для дзвінка. Ми дійсно маємо діяти суворо в межах чинного законодавства. Проте правила фінансового моніторингу аналізують не лише суми, про які Ви згадали, а й характер, частоту та ризиковість самих операцій.

Щодо комісії 30% за переказ залишку коштів: вона передбачена Умовами та Правилами банку (пункт 3.3.25) і застосовується виключно у випадках, коли співпраця припиняється з ініціативи банку через підтверджені порушення правил користування рахунком.

Наразі питання щодо проведення перерахунку за Вашим рахунком уже в роботі. Ми зв'яжемось з Вами одразу за результатом.

Курс валют в абанке

USD 44.4 45