Крадіжка державних коштів

І так напишу коротко, державні кошти Скринінг здоров’я 40+ є державні, я їх отримав, але не встиг скористатися. Гроші були списані приватним виконавцем, хоча система банку повинна була заблокувати це списання. Кошти належать державі і якщо я не скористався ними, повертаються державі. Скільки раз писав банку, що в системі дира по безпеці, методички автоматичні приходять, працівники не розуміють закони і що вони накоїли.
1. Кошти належать державі: Поки ви не розрахувалися ними в лікарні, ці гроші фактично залишаються власністю НСЗУ (Національної служби здоров’я України). Якщо ви їх не використаєте протягом визначеного терміну, вони просто спишуться назад до державного бюджету, а не на рахунок виконавчої служби.
Виконавча служба не має права зняти чи списати ці кошти.

2. Кошти за програмою «Скринінг здоров’я 40+» зараховуються на рахунок із спеціальним режимом використання (так звані «фарбовані гроші», аналогічно до колишньої «єПідтримки»).
Ось кілька юридичних та технічних причин, чому виконавча служба не забере ці 2 000 гривень…і т.д

3. Технічне обмеження системи: Фізично ці кошти не існують у вигляді «звичайних» гривень на вашому рахунку. Банківська система налаштована так, що з цієї картки неможливо зробити звичайний переказ, зняти готівку в банкоматі або списати їх за платіжною вимогою виконавця. Банк автоматично заблокує будь-яку спробу стороннього списання, окрім оплати медичного коду (MCC) у клініці-партнері.
абанк
Вітаємо!

Хочемо роз'яснити юридичні підстави, за якими діє Банк. Державна програма, зокрема виплати за програмою «Скринінг здоров’я 40+» на Дія.Картку, впроваджується Постановою Кабінету Міністрів України, проте вичерпний перелік рахунків, за якими заборонено проводити стягнення, встановлюється виключно Законом України «Про виконавче провадження». На сьогоднішній день у Законі про виконавче провадження відсутня норма, яка б надавала рахункам для подібних державних програм заборону від стягнень, тому з юридичної точки зору цей рахунок є звичайним поточним рахунком фізичної особи.

Якщо надходить постанова виконавчої служби або рішення суду — банк зобов’язаний виконати її у встановленому порядку. Банк діє виключно як виконавець законодавчих вимог, тому для врегулювання питання щодо Вашого виконавчого провадження та зняття обмежень радимо звернутися безпосередньо до виконавця.

20 мая 2026, 12:44
Можливо я чогось не знаю , але по закону списання неможливе ! Банк автоматично блокує такі спроби , навіть якщо це приватний виконавець. Код МСС немає у приватного виконавця. Виправте якщо це не так і посилання на нові закони. Дякую
20 мая 2026, 22:13
Щось навколо біля води написано , де конкретні закони , посилання на них ,де приватний виконавець може стягнути державні кошти ? Ці кошти приватний виконавець не може стягнути , вони належать державі , перерахувати можна виключно на приватні , державні медичні заклади. Ви і приватний виконавець вкрали державні кошти за що буде поданий позов в суд. І я чекаю відповідь від МінФіна , ви там неадекватні і не знаете законів.
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
21 мая 2026, 8:09
Вітаємо. Звертаємо увагу, що «Мінфін» — незалежний інтернет-ресурс про інвестиції та фінанси, який не має відношення до Міністерства фінансів України. Звернутися із запитом до Міністерства фінансів України можна на infomf@minfin.gov.ua .

Курс валют в абанке

Курс валют в абанке