Крадіжка державних коштів

І так напишу коротко, державні кошти Скринінг здоров’я 40+ є державні, я їх отримав, але не встиг скористатися. Гроші були списані приватним виконавцем, хоча система банку повинна була заблокувати це списання. Кошти належать державі і якщо я не скористався ними, повертаються державі. Скільки раз писав банку, що в системі дира по безпеці, методички автоматичні приходять, працівники не розуміють закони і що вони накоїли.
1. Кошти належать державі: Поки ви не розрахувалися ними в лікарні, ці гроші фактично залишаються власністю НСЗУ (Національної служби здоров’я України). Якщо ви їх не використаєте протягом визначеного терміну, вони просто спишуться назад до державного бюджету, а не на рахунок виконавчої служби.
Виконавча служба не має права зняти чи списати ці кошти.

2. Кошти за програмою «Скринінг здоров’я 40+» зараховуються на рахунок із спеціальним режимом використання (так звані «фарбовані гроші», аналогічно до колишньої «єПідтримки»).
Ось кілька юридичних та технічних причин, чому виконавча служба не забере ці 2 000 гривень…і т.д

3. Технічне обмеження системи: Фізично ці кошти не існують у вигляді «звичайних» гривень на вашому рахунку. Банківська система налаштована так, що з цієї картки неможливо зробити звичайний переказ, зняти готівку в банкоматі або списати їх за платіжною вимогою виконавця. Банк автоматично заблокує будь-яку спробу стороннього списання, окрім оплати медичного коду (MCC) у клініці-партнері.
абанк
Вітаємо!

Хочемо роз'яснити юридичні підстави, за якими діє Банк. Державна програма, зокрема виплати за програмою «Скринінг здоров’я 40+» на Дія.Картку, впроваджується Постановою Кабінету Міністрів України, проте вичерпний перелік рахунків, за якими заборонено проводити стягнення, встановлюється виключно Законом України «Про виконавче провадження». На сьогоднішній день у Законі про виконавче провадження відсутня норма, яка б надавала рахункам для подібних державних програм заборону від стягнень, тому з юридичної точки зору цей рахунок є звичайним поточним рахунком фізичної особи.

Якщо надходить постанова виконавчої служби або рішення суду — банк зобов’язаний виконати її у встановленому порядку. Банк діє виключно як виконавець законодавчих вимог, тому для врегулювання питання щодо Вашого виконавчого провадження та зняття обмежень радимо звернутися безпосередньо до виконавця.
Минфин
Ответ администратора
Даний відгук став учасником редакційного огляду: https://minfin.com.ua/ua/2026/06/30/176773618/

20 мая 2026, 12:44
Можливо я чогось не знаю , але по закону списання неможливе ! Банк автоматично блокує такі спроби , навіть якщо це приватний виконавець. Код МСС немає у приватного виконавця. Виправте якщо це не так і посилання на нові закони. Дякую
20 мая 2026, 22:13
Щось навколо біля води написано , де конкретні закони , посилання на них ,де приватний виконавець може стягнути державні кошти ? Ці кошти приватний виконавець не може стягнути , вони належать державі , перерахувати можна виключно на приватні , державні медичні заклади. Ви і приватний виконавець вкрали державні кошти за що буде поданий позов в суд. І я чекаю відповідь від МінФіна , ви там неадекватні і не знаете законів.
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
21 мая 2026, 8:09
Вітаємо. Звертаємо увагу, що «Мінфін» — незалежний інтернет-ресурс про інвестиції та фінанси, який не має відношення до Міністерства фінансів України. Звернутися із запитом до Міністерства фінансів України можна на infomf@minfin.gov.ua .
22 мая 2026, 9:36
Шановний заявник! Питання діяльності комерційних банків не належить до компетенції Мінфіну. Вам необхідно звернутися до Національного банку України. Ви я бачу тєж професіонали в законах ! Звернувся в якій толк ?
Підтримка àбанку
Підтримка àбанку
21 мая 2026, 9:03
Вітаємо!

Банк діє виключно в межах чинного законодавства України, зокрема вимог Закону України «Про виконавче провадження».

Згідно зі статтею 56 цього Закону, у разі надходження офіційної вимоги від державного чи приватного виконавця, банк зобов’язаний виконати її. Банк не привласнює ці кошти, а лише перераховує їх за законною вимогою виконавця.

Стосовно правових підстав такого запиту Ви можете проконсультуватися безпосередньо з виконавчою службою або приватним виконавцем, який веде Ваше провадження.
21 мая 2026, 15:37
Ви реально не читаєте закони ? Ще раз повторюю , державні кошти з кодом МСС ніхто не має чіпати крім державних і приватних медичних закладів? Ще раз повторити? Банк зобов’язаний заблокувати перерахування якщо це не медичний заклад. Понятно ? Чи повторити ?
SergeyNina
SergeyNina
23 мая 2026, 19:04
Не розумію як це можливо. Этими деньгами нельзя даже рассчитаться во всех частных клиниках там жёсткие ограничения по мсс кодам.
Женя Женя
Женя Женя
23 мая 2026, 22:28
То може ви і надасте послання на закони, постанови і тд? Вам банк вже надав відповідь, іншої не буде. Вам треба, то йдіть та шукайте інфо, а не генеруйте свої полотна через гтп
Pumbovik
Pumbovik
24 мая 2026, 21:31
Похоже на баг банковского софта который не различает что это за счета. Напишите в НБУ свой случай https://bank.gov.ua/ua/consumer-protection/citizens-appeals
8 июля 2026, 21:40
Медзаклад повинен бути зареєстрованим в програмі, а на терміналі повинен бути встановлений один з МСС-кодів дозволених програмою: 8011 Лікарі 8062 Лікарні 8071 Медичні та зуботехнічні лабораторії 8099 Медичні послуги

Курс валют в абанке

USD 44.4 45