Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Шахрайство або погана пам’ять…

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Проблема решена
sonca 7 июля 2020, 10:08
Потребую декілька хвилин Вашої уваги. У цій статті хочу поділитись безпрецедентною ситуацією з ознаками шахрайства в банківській сфері, яка трапилась зі мною.
Нещодавно, десь в середені червня цього року зателефонував мені невідомий номер. Особа чоловічої статі представилась співробітником «Акцент-Банку» (А-Банк), без зазначення свого ім’я та прізвища, і тут почалось…. В грубій і вкрай неввічливій формі ця людина повідомила, що в мене наявна заборгованість перед банком «А-Банк» за якимось кредитним договором в розмірі близько 63 000,00 гривень, при чому а ні номер а ні дату договору мені не повідомили. Проте, не забула ця особа сказати головне – що у випадку, якщо я негайно не сплачу озвучений борг, буду мати неприємності у вигляді арешту свого майна та інших наслідків цього процесу.
Я не витримала такого зухвалого натиску, перебуваючи у стані шоку, кинула слухавку. Після, вказана особа намагалась ще декілька разів до мене додзвонитись, проте я вже не відповідала.
Прийшовши до тями, цього ж дня я відправилась до найближчого відділення «А-Банк», що в місті Києві, а саме до відділення № 102. Підійшовши до менеджера, я коротко розповіла про отриманий дзвінок і попросила прояснити дану незрозумілу для мене ситуацію. Також повідомила, що жодних кредитів в
«А-Банк» не оформлювала, карткових рахунків не відкривала і взагалі, ніколи не перебувала в ділових відносинах з «А-Банк». Менеджери у відділенні виявились ввічливішими ніж невідомий чоловік, якій мені дзвонив. Попросили мій паспорт та код і сказали зачекати.
Через декілька хвилин менеджер повідомив мені, що в їх системі дійсно міститься інформація про наявний в мене перед «А-Банк» борг за якоюсь угодою від 2015 року. Більше того, в роздруківці, яку мені надав співробітник банку містилась інформація про вказану угоду, датовану 2015 роком, розмір заборгованості – 58 683,89 грн. та ще й про незрозумілі судові витрати в розмірі 4 247,92 грн.
Моєму здивуванню не було меж. Кілька хвилин шоку і я знову продовжила… На моє прохання надати копію угоди або хоч ознайомити мене з природою незрозумілого боргу відповіді я не отримала. Проте щодо вказаних судових витрат, менеджер повідомив, що є навіть судове рішення з цього приводу. Попросила повідомити номер цього рішення. І знову…. інформація в менеджера відсутня. Взагалі нічого не розуміючи, я запитала, що мені з цим робити і як діяти, оскільки ніякого боргу не було і бути не може.
Менеджер навіть не здивувався цій ситуації, навпаки, підбадьорився, попросив зачекати ще декілька хвилин. Незабаром запропонував мені оформити реструктуризацію «неіснуючого» боргу. А ще через декілька хвилин повідомив, що має гарну новину. На його запит до головного управління «А-Банк» щодо умов такої реструктуризації, мені дозволяють сплатити лише близько 10 000,00 гривень і все. Уявляєте, тобто банк хвилин десь за десять погодився реструктуризувати мій «борг» з озвучених 63 000,00 гривень (приблизно) аж до 10 000,00 гривень. Фантастика правда? Не банк а просто якась благодійна організація.
Знаходячись в шоковому та наляканому стані, не маючи необхідних юридичних чи економічних спеціальних знань, я знову запитала менеджера – що я маю робити щоб вирішити цю ситуацію. На що отримала відповідь, що необхідно укласти договір реструктуризації з «А-Банк» та оплатити авансовий внесок близько 3 782,00 гривень в касі. Я, нажаль, погодилась. Поки співробітники готували пакет документів, я сплатила 3 782,00 грн. в касу і…. мені кажуть що «злетіла» програма і договір наразі підписати не вдасться, приходьте мовляв завтра. Після оплати незрозумілого авансового внеску в касі мені дали квитанцію з призначенням платежу: «Авансовий внесок за договором реструктуризації» і все, ні тобі номера ні дати договору. І я пішла з відділення…
Наступного дня я написала заяву до банку про повернення помилково сплачених коштів та заяву щодо надання копій документів, на підтвердження моєї нібито заборгованості перед «А-Банк», також з проханням вказати у відповіді номер судового рішення, за яким мені нарахували судові витрати.
Відступаючи від теми, зверніть увагу на розмір судових витрат – 4 247,92 грн., які були вказані в довідці виданій банком та на суму основного «боргу» — 58 683,89 грн. Враховуючи, що розмір судових витрат 1,5% від суми позову не важко порахувати на яку суму мав би бути позов. І знову нестиковка…
Дякую всім, хто дочитав мою статтю до кінця. Будьте пильними та обережними, особливо у відносинах з «А-Банк». Сподіваюсь, що дана стаття зумовить певну реакцію співробітників Порталу «Мінфін».

З повагою, Ірина.
Абанк
Ответ банка
Підтримка Абанку 7 июля 2020, 15:17
Доброго дня. Ми обов'язково перевіримо всю інформацію, і наші Фахівці зв'яжуться з Вами за результатами вирішення питання.

Комментарии - 1

+
+2
rusgl
rusgl
7 июля 2020, 10:22
#
Э... Т.е. Вы при полной уверенности в том, что не брали никаких кредитов в а-банке согласились платить им денег? Все верно?
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в Абанке

Валюта Покупка Продажа
EUR 44.8 45.6
USD 40.9 41.5
Все курсы банка

Курс валют в Абанке

Валюта Покупка Продажа
EUR 44.8 45.6
USD 40.9 41.5
Все курсы банка
Главная / Банки Украины 🏦 / Абанк 💰 / Отзывы о Абанке 📝 / Шахрайство або погана пам’ять…