Минфин - Курсы валют Украины

Установить
17 мая 2024, 18:41 Читати українською

В Китае выделят $40 миллиардов на выкуп непроданной недвижимости

Правительство Китая объявило о своей мощнейшей попытке спасти местный рынок недвижимости, смягчив правила ипотеки и призвав местные органы власти выкупать непроданные дома. Об этом пишет Bloomberg.

►Подписывайтесь на страницу «Минфина» в фейсбуке: главные финансовые новости

Пакет поддержки включает в себя снижение требований к первому вкладу для покупателей жилья и 300 миллиардов юаней ($42 миллиарда) финансирования, чтобы помочь поддерживаемым правительством фирмам выкупить неподанные дома у застройщиков. Эти объекты затем будут превращены в доступное жилье.

«Хотя инвесторы приветствовали эту новость — индекс акций девелоперов в пятницу вырос почти на 10% — далеко не ясно, сможет ли этот план „подвести риска“ под кризисом на рынке недвижимости. Финансирование, объявленное центральным банком Китая, является лишь частью того, что, по мнению некоторых аналитиков, необходимо для решения проблемы несоответствия спроса и предложения на рынке жилья, и многие потенциальные покупатели ожидают дальнейшего падения цен, прежде чем вступать в игру», — пишет агентство.

Комментарии - 7

+
0
gucci
gucci
17 мая 2024, 19:26
#
Китайці з грошима хочуть в сша і канаду. Панда ось ось війну розпочне, китайці не дурні.
+
0
Genna Smatko
Genna Smatko
17 мая 2024, 21:15
#
Треба було рашистам втюхати вони зараз на все погодяться, потім приїдуть російськомовних визволяти.
+
+45
preyvanamor
preyvanamor
17 мая 2024, 23:57
#
Тобто будівельні фірми сумарно банкроти на більше ніж ПІВ ТРИЛЬЙОНА баксів, а тут тепер китайські комуняки будуть рятувати всіх якимось 40-а мільярдами?
ХАХАХ!
+
0
Oleksii Ch
Oleksii Ch
18 мая 2024, 10:47
#
Врятують кого-треба
+
+15
bonv
bonv
18 мая 2024, 10:45
#
Росія має проблеми з реалізацією свого газу, і Китай не поспішає виручати союзника.
На тлі рекордних збитків «Газпрому» гучний візит Володимира Путіна до Китаю закінчився без чітких домовленостей про нарощування поставок російського газу на китайський ринок. Москва вже багато років домагається цього ключового рішення, пише The Moscow Times.
Видання зазначає, що Кремль із 2015 року намагається реалізувати проєкт трубопроводу «Сила Сибіру-2» потужністю 50 млрд кубометрів на рік. Однак досі проєкт не вдалося зрушити з мертвої точки.
Навесні 2023 року, на тлі втрати європейського ринку газу, Путін пропонував Сі Цзіньпіну, який приїхав до Москви, наростити постачання газу в Китай до 100 млрд кубометрів на рік. Восени того ж року Путін з'їздив до Пекіна, але конкретних домовленостей не домігся. І ось із нової поїздки, що відбулася цього тижня, російський диктатор знову повернувся з порожніми руками.
«Китайська економіка зростає, потребує енергоресурсів для підтримки зростання. Немає нічого надійнішого, ніж поставки з Росії», — запевняв Путін, рекламуючи проєкт газопроводу до Китаю.
Щоб виправдатися за черговий провал у переговорах, диктатор заявив, що Москва і Пекін нібито ніяк не можуть узгодити маршрут газопроводу. Однак азіатські ЗМІ раніше писали, що насправді Китай просто не хоче витрачати гроші на російську трубу і до того ж домагається знижок на російський газ.
+
0
Oleksii Ch
Oleksii Ch
18 мая 2024, 10:49
#
На війну та труби гроші будуть, а кацапня кору з дерев їстиме в провінції
+
+15
bonv
bonv
18 мая 2024, 10:49
#
Я — ЗА!
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться