Минфин - Курсы валют Украины

Установить
18 сентября 2019, 10:23 Читати українською

Зеленский ожидает, что ЕБРР увеличит инвестиции в Украину

Президент Владимир Зеленский ожидает, что ЕБРР в последующие 2-3 года нарастит инвестиции до более чем 1 миллиарда евро в год. Об этом он заявил на встрече с вице-президентом Европейского банка реконструкции и развития Аланом Пию, передает пресс-служба президента.

Президент Владимир Зеленский ожидает, что ЕБРР в последующие 2-3 года нарастит инвестиции до более чем 1 миллиарда евро в год.
Фото: president.gov.ua

Зеленский отметил, что встреча важна для экономики и инвестиционного климата в Украине.

По его словам, Украина ценит сотрудничество с международными партнерами, такими как МВФ, ЕБРР и Всемирный банк.

Он добавил, что Верховная Рада уже рассматривает пакет реформаторских законопроектов.

Читайте также: ЕБРР выделил независимой Украине 13,5 миллиардов евро

«В частности разработан при поддержке ЕБРР законопроект о концессии, проект закона об отмене списка объектов, не подлежащих приватизации, пакет дерегуляционных законов, которые позволят Украине улучшить позиции в рейтинге Doing Business. Кроме того, принят закон о сплите, который вводит международные стандарты регулирования и надзора в небанковском финансовом секторе», — говорится в сообщении.

Президент заверил, что иностранные инвесторы и партнеры всегда могут рассчитывать на откровенный и честный диалог в рамках Национального инвестиционного совета, работу которого планируют продолжать.

Что известно

  • НАК «Нафтогаз Украины» объявил о закупке природного газа для поставок в Украину из стран ЕС за счет кредитных средств ЕБРР. Ориентировочная стоимость проекта — до 120 млн евро.
  • Ранее сообщалось, что ЕБРР выделит 149 млн евро на модернизацию системы электропередач.
  • Также в ЕБРР заявляли, что планируют увеличить инвестиции в экономику Украины в два раза.
  • ЕБРР – один из крупнейших инвесторов в экономику Украины. Он финансирует около 400 проектов.

Комментарии - 4

+
0
bonv
bonv
18 сентября 2019, 10:40
#
Більше приймайте тупих законопроектів і продовжуйте щемити інвесторів в Україні - то буде у вас збільшення іноземних інвестицій.. Ага...
+
0
bonv
bonv
18 сентября 2019, 10:40
#
Спрос на валюту со стороны импортеров сильно сократился. Во многом это связано с ожиданием реформ на таможне и анонсированной борьбы с контрабандой. Завезти товар по старым схемам уже сейчас очень сложно. Но многие поставщики не рискуют заключать новые контракты, опасаясь, что контрабанда никуда не денется. В таком случае, завезенный ими в белую товар попросту окажется неконкурентоспособен. А ведь речь идет об объемных закупках в преддверии высокого зимнего сезона.
+
0
bonv
bonv
18 сентября 2019, 10:42
#
Головний офіс «ПриватБанку» в Дніпрі відвідали силовики зі зброєю. За повідомленням прес-служби, їх цікавили документи, які стосуються судових баталій банку з колишнім менеджментом та олігархом Ігорем Коломойським, повідомляє «5 канал».
«Група невідомих осіб за підтримки спецназу поліції прибула до головного офісу »ПриватБанку«… Викликає стурбованість, що під обґрунтуванням нібито »незаконності« залучення рекрутингових компаній районний відділ поліції, поліція області та місцева прокуратура намагаються вилучити всі документи, пов'язані з юридичним захистом банку», – писала у Facebook голова прес-служби Інна Музичук.
Як наголошується у матеріалі проекту «Особливий погляд» на «5 каналі», зустріч президента України Володимира Зеленського із олігархом відбулася саме напередодні обшуків і мала наслідки «вибуху атомної бомби». Голова держави відкрито зустрівся із бізнесменом, якого називають найбільш потужним та наближеним до влади.
«Це сигнал нашим західним партнерам. Які зараз повірили, що вплив Коломойського обмежений і може бути локалізований. Ні, дивіться. Так, ви можете вважати цю людину токсичною і навіть злочинцем, але для нас це нічого не означає. Ми не намагаємося навіть приховати його вплив», – наголошує спеціаліст з інвестицій Сергій Фурса.
+
0
bonv
bonv
18 сентября 2019, 11:06
#
Екс-глава Нацбанку України Валерія Гонтарева назвала олігарха Коломойського головним підозрюваним в організації підпалу її будинку під Києвом. Про це Гонтарева заявила в інтерв'ю, відповідаючи на питання журналіста, передає LB.ua.
«Я правильно розумію, що Ігор Валерійович - головний, кого ви підозрюєте у тому, що сталося з вами? - Так».
Також вона заявила, що пов'язує підпал машини і будинку, також їй погрожували протягом останніх 5 років, і звинуватила в цьому Коломойського.
«Ви знаєте, що мене обливали брудом, мені погрожували останні п'ять років. Перед звільненням була остання крапля, коли озброєні люди принесли до центрального входу в НБУ труну з моєю »лялькою« всередині… У мене навіть немає сумнівів! Вся ця бригада, вони не просто труять мене, але роблять це нахабно і ще кепкують. Той же Коломойський ходив на YES розповідав, що я, мовляв, »обіцяв надіслати за нею літак, а не машину«. Ці люди вже втратили людську гідність, вони гірше криміналу – кримінал, як мінімум, дітей своїх ворогів не чіпає, а вони підпалюють моїй невістці автомобіль. Вони сміються в обличчя всьому світовому співтовариству. Історія з будинком – апофеоз», - заявила Гонтарева.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться