Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 вересня 2017, 20:00

Головне за тиждень: проект держбюджету-2018, обвал біткоіна і прогнози НБУ

Сьогодні, 15 вересня, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман представив затверджений проект державного бюджету на 2018 рік, розрахований з доходами 1,2 трлн грн, дефіцитом 2,4% ВВП. Як повідомили в Кабміні, проект базується на прогнозі росту економіки в 3% та обсягу мінімальної зарплати в 3723 грн.

Вихідні: скільки буде коштувати долар в обмінниках

Курс зростає на очікуваннях подальшої девальвації гривні. Тому на вихідних в обмінниках дешевого долара не буде, а попит на валюту— продовжить зростати.

Місія МВФ прибуде в Україну найближчим часом

У МВФ прогнозують повернення в Україну вже в «ближчому майбутньому» оціночної місії Фонду для проведення четвертого перегляду в рамках виділення наступного траншу програми розширеного кредитування EFF. 

Курс Bitcoin обвалився до $2 987

15 вересня курс криптовалюти Bitcoin на торгах знизився до $2987 тис. Про це йдеться в даних Сoindesk.

Що з роботою: банкіри і страховики йдуть в інші галузі

Криза на фінансовому ринку України та пов'язані з ним масові звільнення персоналу втратили колишні масштаби, але нікуди не поділися. А ті вакансії, що є, не радують зарплатами. Особливо критична ситуація на страховому ринку: фахівці хочуть отримувати майже вдвічі більше, ніж їм пропонують роботодавці.

Поки Мінфін гостював у інвесторів

Китай зіпсував настрій любителям криптовалют. В українському сегменті єврооблігацій панує урочисте очікування нового випуску. Візит місії МВФ перенесено на невизначенності срок. НБУ переглянув прогноз по інфляції. Підсумки тижня, что минає в своєму блозі на НВ традіційно підвів фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса.

Олег Чурій: Гривня не буде девальвувати восени

Національний банк в черговий раз не став міняти облікову ставку. Ось уже майже 4 місяць вона залишається на рівні 12,5%. На традиційному брифінгу заступник глави НБУ Олег Чурій назвав основну причину такого рішення: інфляція перевищила цільові показники і досягла 16,2%. Але все це тимчасові труднощі, — вважають в Нацбанку. 

З яких регіонів тікають депозити

«Мінфін» вивчив статистику НБУ по залишках грошей на депозитних рахунках на кінець серпня в розрізі регіонів та визначили, в яких областях сконцентровано найбільше вкладів, де був найбільший приріст й відтік депозитів.

Пенсійна реформа: коли і як українці зможуть отримати по заслугам

Парламентський комітет з питань соціальної політики 6 вересня схвалив до другого читання законопроект №6614 про пенсійну реформу. І вже на цьому пленарному тижні депутати мають намір схвалити законопроект в цілому. Як прийняття пенсійної реформи вплине на життя кожного українця, з'ясовував «Мінфін».

Тур на 2 мільярди: Про що Мінфін домовляється з власниками євробондів України

Міністерство фінансів кинуло всі сили на підготовку нового випуску єврооблігаційУкраїни. За рахунок залучених від їх розміщення коштів міністерство має намір викупити старі папери, термін погашення яких закінчується в 2019 і 2020 роках

Коментарі - 1

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
16 вересня 2017, 17:44
#
Екс-міністр юстиції у трьох каденціях Олександр Лавринович сьогодні (15.09.2017) відправився у СІЗО. Суд арештував його на 2 місяці без права звільнення під заставу. Лавриновича підозрюють у захопленні державної влади у змові з колишнім президентом Віктором Януковичем.
Олександр Володимирович професійний юрист, діючий адвокат. Прокурор Яніс Сімонов навіть пожартував: «Мені приємно, що опонентом є міністр юстиції. Ми можемо спілкуватися правовою мовою».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися