Як отримати вигідний курс долара та заробити на цьому
Чим більш непередбачувано починає рухатися курс гривня/долар на міжбанку, тим більшим попитом в Україні користуються нові інструменти, що дозволяють підстрахуватися на випадок змін валютних котирувань. Або, як кажуть банківські скарбники, — захеджувати ризики.

Любов за гроші: хто з банків витратив найбільше на рекламу
Незважаючи на економічну кризу, банки продовжують рекламувати свої послуги. «Мінфін» вирішив перевірити, хто з них витрачав на просування найбільше та як співвідносяться кошти на маркетинг з доходами фінустанов.

Дохідність за гривневими депозитами вже доросла до 12,5% річних
За останній місяць максимальна дохідність за гривневими депозитами на рік зросла з 11% до 12,5% річних. Як змінилися ставки у великих банках з депозитним портфелем фізосіб понад 1 млрд грн, читайте в новому огляді «Мінфіну».

Спекулювати чи «купити і тримати»
Ми продовжуємо розповідати про власний досвід інвестування. Цього разу поговоримо про те, як вивчали варіанти вкладення грошей і оцінювали ймовірні прибутки. «Мінфін» протестував іноземні фондові ринки, в які маємо намір вкласти власні $3 тис.

Куди вкласти до ста тисяч гривень
Читачі «Мінфіну» неодноразово цікавилися варіантами інвестицій з невеликим порогом входу. Найчастіше запитували, куди можна вкладати гроші тим, хто накопичив 20 тис., 50 тис. та 100 тис. грн. «Мінфін» розповідає, як змусити працювати такі заощадження.

Білл Гейтс: нова пандемія буде менш руйнівною
Економічні збитки від пандемії виявились більшими за очікування, визнає засновник Microsoft Білл Гейтс. Водночас, на його думку, до можливої наступної епідемії людство вже підготувалося значно краще.