У JPMorgan вважають, що падіння індексу Доу-Джонса на минулому тижні та інших фондових індексів, було «здоровим». Окрім того, експерти банку посилаються на зростання інтересу до таких ризикових акцій, як Hertz і Nikola Motor.

Читайте також: На акції яких компаній зробив ставку найвпливовіший трейдер Уолл-Стріт

Чотири довготривалих драйвери фондового ринку

  • Низький загальний фон позиціювання власного капіталу. Це означає, що інвестори мають недостатньо акцій.

  • Швидке відновлення фінансових ринків. Компанії зможуть отримати доступ до кредитів за вигідними для себе процентними ставками.

  • Перегляд і зміна процентних ставок.

  • Швидке відновлення економіки США.

Окрім того, у JPMorgan зазначили, що позиції небанківських інвесторів (пенсійні фонди, домогосподарства, корпорації) в акціях, облігаціях та готівці «усе ще демонструють тенденцію на зростання вартості цінних паперів у середньо- та довгостроковій перспективах».

Читайте також: Як платити податки з доходів від інвестицій в акції іноземних компаній

«Не лише поточний рівень розподілу власного капіталу інвесторів на 40% нижче від середніх показників. Однак він значно менший за значення у 49%, що було встановлено станом на початок 2018 року», – стверджують аналітики банку.

Читайте також: Акції яких «непотоплюваних» компаній варто купити під час кризи

У JPMorgan вважають, що розподіл власного капіталу знизиться до максимуму 2018 року – 49%. Цьому сприятимуть низькі процентні ставки та підвищення ліквідності з боку Федрезерву. У результаті акції зростуть на 47%.

Заробіток на онлайн-МФО: 23% річних в гривні