У ніч на Святого Миколая уряд зробив важливу заяву. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив міністру фінансів Оксані Маркаровій не проводити низку видатків до кінця року у зв'язку з ризиком невиконання держбюджету.

У Раді НБУ назвали головні ризики для економіки в 2020 році

У «Звіті про фінансову стабільність» Нацбанк зазначає, що до кінця 2022 року Україна має погасити близько $24 мільярдів валютних боргів. Щоб справитись з цією задачею, уряд планує нові запозичення.

Українцям з найменшими зарплатами планують знизити податки — ДПС

У ході податкової реформи в 2020 році планують зменшити ставки податків на доходи українців. Про це повідомив голова Державної податкової служби Сергій Верланов.

Примусова робота і звільнення без пояснень. 10 міфів закону про працю

Масові звільнення, скасування пільг, ненормований робочий день — це ліше декілька чуток, що ходять про новий закон про підвищення зайнятості. Документ ще опрацьовується, однак, як обіцяють в Мінекономіки, його текст ось-ось з’явиться на сайті відомства.

Fitch підвищило рейтинг Приватбанку

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings повідомило про підвищення рейтингу життєздатності (viability rating) Приватбанку з рівня «b-» до «b».

Вартість транзиту для Газпрому зафіксували одразу на 5 років. Що це значить для України

Вартість послуг з транспортування газу через Україну для Газпрому не буде змінюватися протягом п'яти років. Це зафіксовано в договорах, повідомив віце-прем'єр РФ Дмитро Козак.

Експерти спрогнозували курс долара після Нового року

Курс української гривні в 2020 році буде в межах 23-26,5 гривень/$. Такий прогноз дали експерти банку Альянс.