Три проблеми, на які клієнти банків скаржаться найчастіше

Завислі платежі, необхідність щомісяця проходити ідентифікацію, порушення умов акцій — все це викликає негативні емоції споживачів та руйнує їх плани. Саме ці три проблеми утримують першість серед рекламацій, які залишають клієнти банків на «Мінфіні».

monobankзапустив «Купівлю частинами»

Мобільний банк monobank (Універсал банк) запустив нову послугу для придбання товарів у розстрочку — «Купівля частинами». Про це на своїй сторінці написав співзасновник Fintech Band Олег Гороховський.

Золоте дно. Чи варто вкладати гроші в «жовтий» метал

Мінфін з'ясовував, що чекає світовий ринок золота і як українцям вигідніше інвестувати в цей дорогоцінний метал.

Рада дала добро на розмитнення і податки для «євроблях»

Верховна рада прийняла в другому читанні законопроект №8487, яким вводиться нова система оподаткування для раніше ввезених «євроблях» і правила розмитнення.

В Україні запрацювала послуга MobileID

З 7 листопада в Україні почала діяти послуга MobileID — електронний підпис, який спрощує укладання контрактів і використання державних онлайн-сервісів.

Рейтинг стійкості банків: зміна лідера та держбанк в ТОП-5

«Мінфін» підготував рейтинг стійкості банків за 3 квартал. Цього разу в п'ятірці лідерів відбулися зміни. Укрсиббанк витіснив з першого місця Райффайзен Банк Аваль, який очолював рейтинг останні півтора року. Державний Укргазбанк посунув Кредобанк і піднявся на п'яте місце.

monobank запустив валютні карти та депозити

Клієнти monobank тепер можуть випустити віртуальну карту в доларах і євро, а також відкрити валютні депозити. Про це на сторінці у Facebook написав співзасновник банку Дмитро Дубілет.

Нова нормативка: НБУ запропонував обговорити майбутні зміни в валютному регулюванні

Національний банк оприлюднив для публічного обговорення три з семи проектів нормативно-правових актів, які стануть основою для нової системи валютного регулювання, передбаченої законом України «Про валюту і валютні операції».

+38 млрд грн вкладів: в які банки населення несе гроші

Українці продовжують нести гроші в банки. Причому з кожним кварталом їх ентузіазм зростає. Серед фаворитів населення лідирують державні фінустанови. А ось бізнес, навпаки, вважає за краще тримати гроші в «дочках» іноземних фінансових груп.

Вперше за півроку міжнародні резерви України зросли

Станом на 1 листопада 2018 року міжнародні резерви України зросли на 0,6% до 16,737 мільярда доларів. Про це йдеться в даних НБУ.

В Приваті розповіли, у скільки їм обходяться «токсичні» кредити

ПриватБанк отримує близько 16 мільйонів гривень в місяць за рахунок обслуговування «токсичного» портфеля кредитів, тоді як мав би отримувати понад 2 мільярди гривень. Про це розповіла заступник глави правління банку Галина Пахачук.

Інвестори з США і Великобританії скупили українські євробонди

Американські та британські інвестори купили більшу частину випуску євробондів обсягом 750 млн доларів з прибутковістю 9% річних — їх частки становили 46% і 41% відповідно.

Польща не гумова: що чекає на українських заробітчан

Найближчим часом кількість трудових мігрантів з України до Польщі може значно скоротитися. Серед причин — зниження попиту на ринку праці та зменшення відкритих вакансій, на які можуть претендувати українські громадяни.

Податківці роз'яснили закон про розмитнення «євроблях»

Державна фіскальна служба надала роз'яснення норм ухваленого Верховною Радою закону щодо розмитнення автомобілей, ввезених в Україну в режимі «транзит» та в режимі «тимчасового ввезення».