Що буде з доларом на вихідні

Робочий тиждень, що закінчується — був досить динамічним на міжбанку. Долар на торгах то злітав до рівнів понад 26,50 гривень, то, завдяки виходам на міжбанк НБУ, просідав до рівнів, близьких до 26,30 грн. Причина — перекоси попиту та пропозиції, пов'язані як з об'єктивними факторами, так і з спекулятивними операціями.

Міжнародні резерви продовжать «худнути» — аналітик

Свіжі дані про обсяг міжнародних резервів, які опублікував Нацбанк, не тішать – міжнародні резерви знижуються шість з попередніх семи місяців. Про це заявив фінансовий аналітик ICU Михайло Демків.

Голова Ощадбанку: До банківської системи потрібно ставитися як до кришталевої вази

Український банківський ринок переживає непрості часи. Після націоналізації Привату галузь було монополізовано державою. За даними НБУ, за підсумками минулого року на підконтрольні Мінфіну банки припадало майже 55% активів банківської системи і 62,5% депозитів населення.

НБУ технічно готовий до випуску е-гривні

Національний банк технічно готовий емітувати електронну гривню, але продовжує вивчати доцільність такого випуску. Про це повідомив начальник управління реформування фінансового сектора центробанку Євген Степанюк.

Нацбанк назвав загрози для падіння гривні

Національним банком були підготовлені прогнозні сценарії, відповідно до яких стабільність гривні опиняється під загрозою у разі припинення співпраці з МВФ та падіння світових цін на метали.

НБУ виплатив МВФ 162 мільйони доларів

Уряд і Національний банк погасили частину кредиту Міжнародного валютного фонду в червні на суму 162 млн дол.

Тільки для обраних: 5 переваг преміальних карт

Елітні платіжні картки «заточені» під найвимогливіших клієнтів. Крім лояльних ставок за картковими кредитами та різноманіття бонусних програм, власники віп-карт можуть розраховувати на неймовірний сервіс. Включаючи організацію зустрічі з президентом України.

«Євробляхи» ловитимуть з допомогою системи «Рубіж»

Інформацію про порушників термінів перебування авто на єврономерах в Україні поліцейські вносять в систему «Рубіж».

Рада ввела механізм «єдиного вікна» на митниці

5 липня 2018 року Верховна Рада прийняла закон, який передбачає введення «єдиного вікна» на митниці. «За» законопроект №7010 проголосували 254 народних депутатів.

ПриватБанк і UnionPay підписали меморандум про співпрацю

Сьогодні в Києві ПриватБанк і компанія UnionPay International підписали меморандум про співпрацю, який дає старт реалізації спільних проектів.

Без відпочинку: банки підвищують ставки за депозитами

Банкіри розщедрилися та почали активно підвищувати максимальні ставки за депозитами фізосіб. Причому зростання торкнулося гривневі та валютні вклади.

Порошенко дотримався обіцянки. Закон про валюту підписаний

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з бізнесом підписав історичний закон «Про валюту і валютні операції», який було розроблено НБУ та прийнято Верховною Радою у другому читанні та в цілому 21 червня 2018 року.

Які товари подорожчають внаслідок боротьби з контрабандою — огляд

Уряд оголосив війну нелегальному імпорту і запровадив програму «Україна без контрабанди». У Кабміні запевняють, що легальний бізнес не постраждає, зате бюджет отримає значний фінансовий ресурс від ліквідації контрабандних схем.

Залишок коштів в Держказначействі скоротився більш ніж на 2 мільярди

Залишок коштів на єдиному рахунку Державної казначейської служби станом на 1 липня становив 9,388 мільярда гривень.

Рада підтримала відновлення кредитування

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому закон щодо відновлення кредитування. «За» законопроект №6027-д проголосувало 239 народних депутатів.

Стало відомо, хто перший в «черзі» на підвищення пенсій

Чорнобильці та люди з великим трудовим стажем, але малою зарплатою, будуть першими у «черзі» на підвищення пенсії. Про це розповів віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

S&P підвищило рейтинг України

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підвищило довгострокові рейтинги України за національною шкалою з «uaBBB-» до «uaBBB» у зв'язку з переглядом критеріїв оцінки.