Чому падає біткоін

Ціна біткоіна визначається виключно балансом попиту і пропозиції. Відповідно, залежить від того, наскільки люди вірять в те, що біткоін — кращий інструмент для здійснення платежів або зберігання заощаджень.

Кривава баня на світових ринках та міцна гривня

Катаклізми на світових ринках тривають — з 26 січня глобальний фондовий ринок втратив близько $5,2 трлн. Зате в Україні панує тиша і спокій. Депутати продовжують ігнорувати вимоги МВФ, а гривня стабільно зміцнюється.

Глава Привату розповів, які завдання буде вирішувати банк найближчим часом

Новий глава ПриватБанку Петро Крумханзл на прес-брифінгу розповів про задачі фінустанови на найближчий час.

Готівковий ринок у вихідні: головне — не помилитися

Цей тиждень виявився дуже вдалим для гривні на валютному ринку. Свою роль відіграли як суто внутрішні українські чинники, так і валютні ралі на міжнародних ринках, пов'язані з двома обвалами фондових ринків США.

Під час перевірки ПриватБанку НБУ виявив низку транзакцій з правопорушеннями

Національний банк зробив вже понад 70 запитів за такими операціями щодо рахунків понад 200 юридичних осіб, а також осіб, які пов’язані або можуть бути пов’язані з ними.

Фонд гарантування хоче підняти гарантії за вкладами

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запропонував підняти гарантії по вкладах. Про це заявив директор-розпорядник ФГВФО Костянтин Ворушилін.

Стало відомо, коли місія МВФ відвідає Україну

Технічна місія Міжнародного валютного фонду відвідає Україну 12 лютого. Робота місії триватиме до 16 лютого. В ході роботи представники МВФ обговорять з владою технічні питання співпраці.

Нацбанк очікує злиття двох банків

Національний банк очікує, що в 2018 році відбудеться злиття ще двох банків, яке пройде за спрощеною процедурою. Про це директор департаменту ліцензування НБУ Олександр Бевз заявив під час IV Legal Banking Forum.

Рада підтримала створення та ведення кредитного реєстру НБУ

Верховна Рада прийняла законопроект № 7114-д «Про внесення змін до деяких законів України щодо створення та ведення Кредитного реєстру Національного банку України та вдосконалення процесів управління кредитними ризиками банків» у другому читанні.

ЗМІ: Газ для населення може подорожчати на 62%

При існуючій методиці розрахунку ціна газу для населення з квітня може збільшитися на 62% — з 4,94 тисячі до 8,03 тисячі гривень за 1 тисячу кубометрів. Ця інформація міститься в аналізі проекту фінансового плану НАК «Нафтогаз України», проведеного Міністерством фінансів України.

Як почати платити за комунальні послуги в інтернеті

СПЕЦПРОЕКТ: Як нові технології спрощують онлайн-платежі