За цей тиждень курс долара стрімко зростав на міжбанку. З 20 по 24 листопада долар на торгах подорожчав майже на 41 копійку — з 26,475 / 26,49 на ранок понеділка до 26,87 / 26,90 гривень до кінця п'ятниці. Готівковий ринок не може не реагувати на такі стрибки курсу.

Кабмін скоротив термін дії водійських прав

Кабінет міністрів України встановив видачу першого посвідчення водіям строком на 2 роки з обміном на постійне при здійсненні не більше двох порушень.

Читачам «Мінфіну» не потрібні дрібняки

Національний банк подумує про виведення з обігу монет дрібного номіналу. План, як позбутися від дрібниці, регулятор недавно представив на суд громадськості. Читачі «Мінфіну» його підтримали.

Чорна п'ятниця, наглядова рада Нафтогазу і виплати ПДВ

Нової наглядової ради Нафтогазу може залишити Укрексімбанкбез голови. Виплати відшкодування ПДВ знову внесли сум'яття на валютний ринок. Банки поділилися валютою з урядом. Підсумки тижня, що минає, в своєму блозі на НВ традиційно підвів Сергій Фурса.

Де витратити біткоін в Україні

Курс біткоіну кожен день б'є нові рекорди, ігноруючи передбачення скептиків про швидкий крах криптовалютної бульбашки. Вчора вдень його вартість досягла $8 226. Це на $7 229 або 725% більше, ніж біткоін коштував на початку 2017 року.

ЄСВ у 2018 році будемо платити по-новому: як і скільки

На початку жовтня Верховна Рада внесла зміни до закону про ЄСВ. З 1 січня 2018 року нарахування та сплата єдиного соціального внеску відбуватимуться за новими правилами.

Як стати клієнтом monobank. Інструкція

Цього тижня перший мобільний банк в Україні, який створила команда екс-приватівців, оголосив про вихід з бета-версії.

Це банк без відділень, де всі операції здійснюються в мобільному телефоні. 

Мінімальна заробітна плата — 2018. Що зросте разом з «мінімалкою»

Наступного року уряд запланував підвищення мінімальної зарабітної плати з нинішніх 3200 грн до 3723 грн. «Мінфін» з'ясовував, на які стандарти і виплати вплине зростання «мінімалки».

Обсяг будівництва в Україні зріс на 23%

За підсумками січня-жовтня 2017 року підприємства України виконали будівельні роботи на суму 73,5 млрд грн, індекс будівельної продукції по відношенню до аналогічного періоду 2016 року склав 123,4%.

Китай надасть Україні $500 млн на іпотечне кредитування

Китайська національна корпорація генеральних підрядів надасть $500 млн на іпотечне кредитування в Україні.

Реакція на підвищення облікової ставки. Держбанки радують вкладників

На депозитному ринку серйозні зміни. Щоб догодити НБУ та залучити гроші вкладників, держбанки один за одним підвищують ставки за гривневими заощадженнями.