Минфин - Курсы валют Украины

Установить
uainvestor
uainvestor
10 октября 2015, 19:13
Сергей, Днепропетровск
Квесторе_поверні.

Нічого не розуміюсь в НПФ. Якщо 10 років тому Ви відкрили недержавний пенсійний рахунок на 100 грн і кожний місяць вносили 100 грн, яку пенсію Ви будете отримувати наступні 10 років? Вона буде якимось чином індексуватись? Можна такий алгоритм сплат і одержань вибирати?
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
10 октября 2015, 19:15
Недержавні пенсійні фонди (НПФ) хоча і називаються недержавними, започатковані саме державою за зразком більш розвинутих країн. Їхня мета – допомогти людям створити власні пенсійні накопичення, незалежні від держави, роботодавців, рідних і власного марнотрацтва. Допомога полягає в тому, що держава визначає правила, забезпечує контроль і надає податкові пільги.

Участь в НПФ — справа добровільна, і не виключає використання інших способів пенсійного забезпечення. Аби з часом не жалкувати за втраченими можливостями, варто з даним текстом принаймні ознайомитись.

Достатньо повна енциклопедія НПФ існує на сайті «Пенсійний капітал» pensioneriya.blogspot.com/p/blog-page_3.html, і цей матеріал можна вважати вступним словом для новачків.

Не кожний зрозуміє роботу НПФ, не кожному це потрібно. Проста таблиця допоможе нам скласти уявлення про його роботу.

НПФ не вимагає певного розміру і частоти внесків, це питання власного розсуду його учасників. Як приклад, на вході таблиці вводимо щомісячні внески у розмірі 100 грошових одиниць або відсотків (на свій вибір), а на виході отримуємо щомісячні пенсійні виплати у тих же грошових одиницях чи відсотках. Річну прибутковість рахуємо, як +3% до рівня інфляції. Саме таке завдання має НПФ, і саме в такому разі купівельна спроможність пенсійних виплат буде відповідати нинішньому (початковому) рівню.

Скориставшись пенсійним калькулятором acpo.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=309&Itemid=386, можна ввести свої цифри і скласти власну таблицю, а залучивши пенсійного консультанта, можна побудувати особисту пенсійну стратегію. Але для початкового розуміння, наведеної таблиці буде достатньо.

Таблиця: pensioneriya.blogspot.com/2015/10/51.html

Керування пенсійним рахунком, в тому числі, індексація майбутньої пенсії знаходиться в наших руках: pensioneriya.blogspot.com/2015/04/blog-post_19.html. Трошки знань, трошки життєвого досвіду, трошки здорового глузду, трошки допомоги пенсійного консультанта, — і все буде добре. Алгоритм внесків і виплат теж у наших руках. Змінювати його можна будь-коли і будь-як, фонд теж можна змінювати на інший.

Всі ці моменти стають зрозумілішими у процесі роботи, головне – розпочати: pensioneriya.blogspot.com/2015/09/blog-post_11.html.

Следить за новыми комментариями

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться