Минфин - Курсы валют Украины

Установить
sksobol
sksobol
23 марта 2020, 23:45
Олег Вікторович
Добрий вечір. Маю два контракти з НПФ. ОТП і Династія. Подивився сьогодні виписку і був в шоці. Вартість одиниці за 3 тижні впала на 7%. Як це може бути, коли портфель на 100% в гривні? І майже на 100% це депозити і облігації. Це те саме що відкрити депозит на початку березня на 1000грн., а сьогодні побачити, що баланс вже 930грн. А якщо врахувати курс долара, то це повний капець.
Можете якось це пояснити?
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
25 марта 2020, 16:59
Радіймо, Олеже Вікторовиче, вітаю вас і ваше питання.
Як подібний до вас учасник НПФ (в тому числі ОТП і Династії), я вважаю, що не маю (ні права. ні бажання) пояснювати результати діяльності цих чи інших НПФ, а вам варто адресувати своє обурення Адміністратору чи Управляючому (всі контакти на сайті https://acpo.com.ua/). І я навіть здогадуюсь, яку відповідь отримаєте: мовляв, ви інвестували на власний розсуд і ризик, і повинні були розуміти, що взяли на себе і підвищений прибуток, і можливі коливання значень тієї ж ОПА (це всім інвестиціям властиво і притаманно). А коли вам чи комусь пообіцяли, що зростання буде постійним і значним, то ними не могли бути посадовці ні Адміністратора, ні Управляючого, котрі мають на цей рахунок законодавчу сувору заборону. А конкретний ваш випадок пояснюється коливанням гривні відносно долара. Бо коли гривня зростала, як на дріжджах і ОПА Династії та ОТП демонстрували чудеса росту, то це нікого, і вас в тому числі, не хвилювало, проте хвилювались учасники Соціального стандарту і Соціальної перспективи, що ввійшли у долар Тепер же status qua просто відновився, а з часом все кінцеве зрівняється. До речі, зовсім не хвилювались ті (і я з ними), хто мали у своїх інвестиційних портфелях обидві пари НПФ, — їхній грошовий баланс, попри всі коливання, витримувався постійно. Це таж певний урок для нас, невігласів на майбутнє.
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 4

+
0
sksobol
sksobol
24 марта 2020, 0:17
#
Помилився в розрахунках. Не 7% а 3%. Але це все одно дуже багато. Це те саме що накопичити 100000грн. і втратити за 3 тижні 3000грн. А що буде далі?
+
0
mary27
mary27
24 марта 2020, 12:36
#
Дальше — так же быстро ''отрастет''.
КУА обычно слелят за валютным риском, и если он становится выше приемлимого, уходят в валюту.

То вы не были участником НПФ ''Фрифлайт'', и не смотрели, как у них весь прошлый год ЕПА падала вместе с курсом доллара.

+
0
mary27
mary27
24 марта 2020, 14:42
#
Как это может быть - переоценка стоимости ОВГЗ в активах.
+
0
mary27
mary27
5 апреля 2020, 9:14
#
А вот ''ОТП Капитал'' сделал официальное разъяснение: https://www.otpcapital.com.ua/ru/2020/04/02/otp-capital-vzglyad-na-aktualnye-sobytyya-3/
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться