Минфин - Курсы валют Украины

Установить
milastankevich
milastankevich
26 февраля 2020, 18:30
пані Людмила
Мої вітання! Запитання до пана Сергія. На сім'ю із 3 чоловік (ще син 14 років і чоловік) вже є 2 договіра на убезпечення життя в компанії PZU-Україна.Але складені вони недавно і терміном на 25 років(а мені вже 47!!).Є бажання довірити пенсійне питання НПФ.Хочу укласти згоду на себе і сина. Чи варто це робити в одній компанії, чи є сенс розділити на 2 різні?
І ще одне-де можна отримати професію песійного консультанта?
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
28 февраля 2020, 20:21
Радіймо, пані Людмило.
Я вітаю ваше рішення щодо НПФ. Вибрати не один. а 2-3 завжди корисно, — закон у них один. але стратегії різні. Одне питання — порівняня, а друге — гучкість (до пенсії можна об'єднати кошти або ж навпаки: закривати окремо у потребні часи. Продавати пенсійні контракти легше за страхові програми, а доходи навпаки. Розумно продавати і перше, і друге, а для того варто стати учасниками обох напрямків. Я залюбки вас навчив би, коли б ви бували у Дніпрі. Певною школою можна вважати мій блог «Сімейний капітал»: http://pensioneriya.blogspot.com/, а майстерності продаж вас вже навчили в ПЗУ.
Знаєте. як я став пенсіним консультантом? Коли дізнався, що з'явились НПФ, то просто знайшов координати АПФ і приіхав до офісу в Києві: і собі зробив контракт. і іншим людям допоміг. Тоді це було просто, і наразі буде не складніше. За нагодою розповім.
Думаю, сину краще почекати до 18 років і початку роботи, чому саме так. поясню окремо. А поки хай почитає книжку Бодо Шефера «Пес на ім'я Мані, Абетка грошей». Як не знайдете в бібліотеці, то я подарую, як не встигну роздати бібліотекам у Дніпрі.
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 2

+
0
mary27
mary27
28 февраля 2020, 17:36
#
Доброго дня.
Залежить тількі від вашого бажання.

Інвестиційні портфелі НПФ в більшості зараз дуже схожі (депозити, ОВДП майже 50/50, трошки облігацій підприємств, акцій та нерухомості), там різниця в тому, у яку валюту більше інвестує той чи інший НПФ.

І питання в тому, як ви дивитесь на валютний ризик (як показав минулий та теперішній рік, цей ризик є і для ''твердої'' валюти).
+
0
milastankevich
milastankevich
28 февраля 2020, 18:08
#
Дякую!!
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться