Минфин - Курсы валют Украины

Установить
AnatoliyR
AnatoliyR
25 июля 2019, 17:49
Анатолий, Одесса
Здравствуйте!
Вопрос касается ликвидированного Негосударственного пенсионного фонда «Первый национальный открытый пенсионный фонд».
Благодаря Вашим ответам в данной рубрике узнал, что средства переведены в другой НПФ — «Все».
На моем счету в НПФ — «Все» на сегодняшний день около 400 грн, хотя на последней выписке с НПФ«Первый национальный открытый пенсионный фонд» за 2013г сумма была 21 000 грн.
Посоветуйте, пожалуйста, как можно выяснить где недостающая разница и как ее либо перевести в «Все», либо обналичить?
Заранее Благодарю!
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
26 августа 2019, 11:18
Вітаю, Анатлію, і співчуваю вашій халепі.

Для себе роблю таки висновки:
— чудово. що я вибрав для себе і родини, більшість НПФ під адмініструванням АЦПО: https://acpo.com.ua/;
— недарма я вибрав не 2-3 НПФ, а саме 6, — попри різні рівні доходу, вони забезпечили мені справжню диверсифікацію своїх пенсійних активів;
— як же варто завчасно можливих проблем в певному НПФ, якнайскоріше переводити свої пенсійні накопичення до кращого. більш стабільного НПФ.
Як вибрати кращого, розмова вже була, а як простіше, просто слідуйте за мною (тобто, «роби, як я»). Так мене вчили у військовому училищі.

А ось, — інсайдерська інформація зза лаштунків:
«Активи фонду «Перший національний ВПФ» були знецінені. Частина активів згоріла в ліквідованих банках, частина — на сході та в Криму. На момент прийняття рішення про ліквідацію чисті активи фонду оцінювалися приблизно в -4 млн. (»-" це мінус, а не тире). Завдяки тому, що ліквідаційна комісія списала заборгованість перед обслуговуючими компаніями та вдало продала нерухомість, вдалось вивести чисті активи до +2млн.
Тому 400 грн. — це, скоріш за все, все що залишилось від 21 тис. Перед прийняттям рішення про ліквідацію мабуть було -800 грн.

Чому таке разучарування? Це були наші гроші, котрі ми нікому не віддавали взамін за паперові зобов'язання, а просто об'єднали їх і спільному фонді і попрохали (погодились на пропозицію НПФ) КУА управляти ними. Це був наш свідомий вибір на власний ризик. На цей раз, програли, а в іншому випадку могли виграти, бо це ринок і бізнес. Треба зробити висновки і рухатись далі. В моїй власній інвесторській кар'єрі таке бувало нерідко, і в даному випадку, теж не засмутився би і у будь-якому разі, до банку не повернувся би. Корекцію своїх дій, дійсно, варто зробити. Одного битого за двох небитих дають не випадково.
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 3

+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
6 декабря 2019, 5:23
#
Здравствуйте, Сергей. Я так понимаю, что это был также и ответ на вопрос - а может ли обанкротится НПФ? Оказывается,что в Украине - может?
+
0
uainvestor
uainvestor
19 декабря 2019, 14:35
#
Збанкрутувати, - це означає оголосити себе незпроможним виконати свої зобов'язання. Цього бути не може, бо НПФ заборонені будь-які зобов'язання, а фактично вони і не можливі. НПФ - це ми. його учасники. і один одному нічого не винні. Нема поняття: «це ми, а то вони», ми громада, суспільство, об'єднання простих людей, майбутніх пенсіонерів (не лише українців, до речі). Засновники НПФ просто допомогли нам об'єднатись разом, а власної вигоди не шукають. Тим не менш, засновники НПФ мають право припинити його діяльність. Практично, це відбувається щляхом об'єднання з іншою громадою (більш потужною, як правило). Інша громада теж радіє збільшенню своїх рядів, і всіх учасників приймає до себе зі власними пенсійними накопиченнями, при тому. допомагає їх збільшенню шляхом якнайкращого продажу активів. А перед тим, учасники меншого НПФ можуть вільно перейти у будь-якій інший НПФ.
Так, нам, учасникам НПФ, треба дещо знати, а не сліпо покладатись на чужу злу волю, розуміючи, що чужого взагалі і немає, бо ми всі свої, рідні, і лаяти нам нікого.
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
19 декабря 2019, 19:33
#
Бальзам на сердце.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться