Минфин - Курсы валют Украины

Установить
killersov
Олег Савьяк
21 сентября 2018, 10:12
Олег, Киев
Доброго дня.
Сергію, дякую за багато корисної інформації і змістовні пояснення. Але нажаль а ні у вас, а ні в дядька google я не знайшов ту, яка мене більш за все останім часом турбує.

На початку року прийняв участь в НПФ «Приват фонд». І все б наче нормально, але сестра сказала, що є НПФ в які можна здійснювати вклади в іноземній валюті, а то раптом знову криза і девальвація… Ось тут я завис, оскільки я таких НПФ не знаходив. Єдиний подібний варіант — це накопичувальне страхування життя, але воно не викликає в мене довіри.
Підкажіть будь-ласка чи є в Україні НПФ в іноземній валюті? Чи мене дизінформували?
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
23 сентября 2018, 18:34
Вітаю, Олеже.
Хочу, аби мене зрозуміли і ви, і інші читачі: за природоу, я – фінансовий філософ, від того, можливо, і став експертом. Окремі факти з моїх дописів – це інформація для роздумів: я роздумую, описую свої враження і прошу обговорювати мої думки, бо вони не досконалі (як будь-які інші), а істина народжується лише у спілкуванні.
Тож, сприймайте мої думки, як приватні і трохи експертні на базі значного досвіду. Деякі люди описують окремі факти на основі знання багатьох іншіх схожих фактів. Це – індукція, як один з методів пізнання, тобто виявлення загальних принципів через порівняння багатьох окремих схожих випадків (і він має сенс). А мій метод протилежний індукції, – це дедукція, — спосіб дослідження окремих фактів через знання загальних принципів.
Відповідаючи на ваше питання, індукциїст порівняє безліч українських НПФ і СКЖ, запевнить вас, що валютою вони не оперують, і навіть коли про таке кажуть, то це не повна правда, бо насправді і беруть і повертають інвестиції у гривні за курсом НБУ. А як дедукциїст, я зразу скажу те саме, бо знаю про існування певних законів і державних регуляторів, що суворо доглядають за їх виконанням у сфері фінансів. Як і чому це відбувається, — окреме питання (як поставите його, то напишу детальніше).
Можливо, ваша сестра чула, що у світі існують НПФ, що приймають іноземну валюту. Я тех. Про це, я нещодавно трохи писав тут: https://pensioneriya.blogspot.com/2018/08/blog-post.html і тут: https://pensioneriya.blogspot.com/2018/08/blog-post_27.html
Насправді, йшлося про велику іноземну фінансову компанію, що вважається інституціяльним інвестором. Дійсно, вона має кілька програм (навіть для українців) у євро або долярах і з цікавим доходом. Свою думку я виказав, а повний аналіз провести не зміг через брак достовірної інформації. Але пообіцяв звести цікавих читачів зі співробітниками у Дніпрі тієї компанії за певну винагороду. Тож, пропозиція лишається і досі дійсною. Хто має такий намір, — звертайтесь.
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 4

+
0
mary27
mary27
22 сентября 2018, 9:44
#
Добрый день.

Нет, в Украине НПФ принимают взносы в национальной валюте (могут принять и иностранную, но она будет конвертированна по курсу НБУ), согласно закону ''об ИСИ''.
Пенсионные выплаты так же будут в национальной валюте.

НПФы могут инвестировать в валютные активы, что они нередко делают.
Те же ''ВСЕ'' и ''Покрова'', они сейчас процентов на 60% (до того — больше).
Соответственно, при ''кризисе и девальвации'' СЧА вырастет на коэффициент девальвации.

Ваша сестра возможно слышала что-то про иностранные НПФы.
И ччто-то мне подсказывает, что на самом деле под их видом маскируется ''валютные'' ''накопительные'' страховки ''иностранных'' СК.

+
0
mary27
mary27
22 сентября 2018, 9:46
#
Но и там страховые премии и возмещения платятся в национальной валюте, потому пишу ''валютные'' в кавычках.
+
0
mary27
mary27
23 сентября 2018, 22:54
#
Сергею:
«зарубежные НПФ вряд ли напрямую войдут, потому что вывод денег из Украины не выгоден Правительству» — гражданам тоже невыгодно, т.к что лучше — инвестиции в свою экономику, или в чужую?

«Хитрость не нова: в Украине не создается дочерняя компания, а находится украинский брокер, который — посредник, финансовый агент» — ага, если деньги пропадут, он будет ни при чем?)
Некий «брокер» предлагает вывести некую сумму за границу (с разрешения НБУ или налом в чемодане).

Далее они попадают якобы в некую СК, зареганную на оффшор типа Каймановых островов (туда в случае чего надо летать с ними судиться).
«работают только доллар и евро».
«ежегодный доход выше всех похвал: около 25%, но в последние годы, — реально 28%».

Мне стыдно напоминать, что доходность «зарубежных пенсионных проектов» хорошо если 4% годовых.
Такая доходность — в лучшем случае инвестиции в деривативы (фьючерсы и опционы) с бешеным риском, а более вероятно — простое мошенничество.
Например «брокер» с чемоданами нала едет на Каймановы острова, и и растворяется в тропическом закате.

«пополнение возможно в любое время и на любую сумму;
снять можно в любое время и любую сумму, но более выгодно воспользоваться льготным кредитом под залог оставленной суммы;
состояние счета доступно постоянно;»
В целом похоже на распостраненную за границей страховку universal life.

Но еще больше — на мошенничество.
+
+15
Олег Савьяк
Олег Савьяк
24 сентября 2018, 8:38
#
Дякую за відповіді. Схоже на даний момент єдиним варіантом залишається НПФ в гривні + інвестиції в нерухомість, а до СК довіри поки що немає. Закордонних НПФ, які працюють з Україною я так нажаль і не знайшов.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться