Минфин - Курсы валют Украины

Установить
VlaDonUa
VlaDonUa
19 февраля 2018, 14:23
Владислав, Днепр
Открыл в декабре пенсионный контракт с Социальным стандартом.
Второй месяц моему там контракту. По начало доход рос, по чуть-чуть. Был Інвестиційний дохід где-то 20 грн. Последнюю неделю начал падать, сегодня захожу и вижу: Дохідність за останні 365 днів: -66.18% и моя внесенная 1000 грн превратилась в: Інвестиційний дохід: -682.60 грн.
Для меня это неожиданность такой поворот, такой вот минус. Можно узнать что к этому привело и как быть?
Спасибо
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
22 февраля 2018, 23:00
Фінансова грамота українців обмежується банківськими послугами (депозити/кредити). Тому, ми впевнені, що будь-які наші власні інвестиції повинні постійно зростати, але фінансовий світ набагато ширше наших недолугих уявлень про гроші.
Чому, вже неодноразова, я пишу, що НПФ – це найкращий інвестиційний інструмент в Україні? Тому, що НПФ має особливий (і унікальний для України) доволі складний механізм збереження і примноження наших коштів, але ми все одне підходимо до нього мірками банку. Детальніше розповім, коли отримаю конкретні розумні питання.
Чи можна поринути в НПФ з заплющеними очима, як то кажуть, «не знаючи броду»? Можна, але тоді з’являються подібні вашому питання. Це не страшно, — я готовий написати ще раз, але, — краще «до», ніж не «після» (аби «не пізно»).
НПФ, в особі компанії з управління активами (КУА, в вашому випадку, – КИНТО), збирає разом пенсійні внески і за наглядом держави (НКЦПФР) інветує в активи, що, на думку фінансових аналітиків, повинні збільшити свою вартість і дати учасникам прибуток. Це вже кардинально відрізняється від діяльности банків, але ще не все: далі до справи долучаються інвестиційні стратегії.
Помірна стратегія орієнтується на активи, що зростають короткотерміново (на протязі 1-1,5 років). Вона викликає у учасника НПФ уявлення, що його гроші зростають помаленьку, але постійно (майже, як у банку). До такого НПФ, нові учасники йдуть охоче, бо їм спокій важливіший від прибутку. І навіть за таких умов, НПФ заробляє більше, ніж інші подібні пенсійні продукти від банку і СКЖ.

Активна стратегія серед КУА НПФ, трапляється не часто, але ваші КИНТО і Соціальний стандарт – саме такі. В певному сенсі, вони націлені не на швидку прихильність нових учасників; їхнє пілкування про пенсіонерів, що очікують на гарних цифр у рейтингах, а значних пенсійних виплат. Коли через 10-20-30 років почнеться масштабний вихід учасників на пенсію, активи цього НПФ зростуть (за його розрахунками) не на 15-20% на рік, а вдвічи, втричі, вчетверо і так далі разів. Що стосується КИНТО, цей підхід він вже продемонстрував на перших інвестиційних фондах (ЗНКІФ) із серії «Сінергій». Однак, це питання – дискусійне, бо інші Синергії ще поки не мають таких яскравих успіхів.
Будь в якому разі, я рекомендую мати у власному портфелі, і Соц. Стандарт, і Династію чи ОТП пенсію або Соц. Перспективу.
Якщо вчитись далі, то можна вибирати момент входу в активний НПФ і змінювати розмір пенсійних внесків в залежності від поточної вартості одиниці пенсійних активів (ОПА). Але, — це вже більш-менш «вищий пілотаж», за котрий я писал ще років 10 тому.

Следить за новыми комментариями

Комментарии - 3

+
0
mary27
mary27
19 февраля 2018, 18:22
#
Добрый вечер.

В декабре-январе ЕПА ''Социального стандарта'' стоила 3,41, сейчас упала до 3,38(скоро вырастет).
Разница в 3 коп, но никак не 66%.
Вот на их сайте:
http://www.kinto.com/pf/social/performance.html
''Зміна чистої вартості одиниці пенсійних активів (%)
1 день+0,02

1 тиждень-0,30

1 місяць-0,89

1 рік+14,32

З початку діяльності+238,05''

На сайте ''АЦПО'' тоже другие значения:
https://www.acpo.com.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=165&Itemid=19

А где вы смотрите их результаты деятельности?
Похоже на какой-то сбой.
+
0
VlaDonUa
VlaDonUa
19 февраля 2018, 18:27
#
Я смотрю в своем кабинете.
Сейчас зашел в свой кабинет, уже данные совсем другие
Дохідність за останні 365 днів14.32%

Может это конечно ошибка в данных была, сбой. Жаль не сделал скрин экрана. Но удивление мое было безграничным :)
+
0
mary27
mary27
19 февраля 2018, 18:39
#
Это сбой.
У меня недавно был такой же, с НПФ ''ВСЕ'':
Сайты КУА ''Всесвит'' и ''ВСЕАПФ'' стали вместо ''ВСЕ'' показывать результаты деятельности НПФ ''Покровы'', она на порядок меньше по активам и количеству участников.
''КИНТО'' умеет управлять активами, а НПФ — немного не та организация, чьи активы могут подешеветь за день на 66%.

На сайте ''КИНТО'' есть инвестиционный калькулятор:
http://www.kinto.com/funds/calculator/1727/1/12/2017/19/2/2018.html

Выбираю НПФ ''Социальный стандарт'', подставляю с 1.12.2017 по 19.02.2018, получаю:

''Зміна вартості інвестиційного сертифіката/акції

+0,08 од. — +2,42 %

або +11,55% річних''.

И сейчас, из-за временного подешевения ЕПА, очень удачное время для взноса в ''Социальный стандарт''.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться