Минфин - Курсы валют Украины

Установить
mintf
mintf
1 декабря 2017, 11:14
Артем
Добрий день. Давно чекаю Ваш блог, і вирішив задати питання, яке можливо трішки відходить в теми НПФ, але як було написано на форумі, адміністрація minfin не хоче створювати блог по страхуванню. Я вже маю накопичення в НПФ за Вашою порадою. Є ще один інструмент — СКЖ. Хочу відкрити для дитини накопичення на 10 років. Про те не знаю, чи варто влізати в СКЖ та що краще:
чи взяти лайфове накопичення із внесенням цілої суми протягом 2-3 років (уніка, річний платіж 3500, ризик: смерть і дожиття. По дитячим програмам в разі смерті страхувальника, страхова компанія замість страхувальника продовжує вносити платежі до кінця терміну дії договору.
Чи взяти просто страховку від травматизму?
На що звертати увагу при стахуванні в СКЖ?
Можливо хтось з читачів блогу підскаже які програми в яких СКЖ кращі?
Чи можливо вибрати іншу альтернативу.
Дякую.
Ответ эксперта
uainvestor
uainvestor
1 декабря 2017, 22:34
Доброго дня, Артеме.
Ви влучно поставили своє питання, — як би там не було з адміністрацією Мінфіну, все одне я займаюсь широким колом питань, стосовно створення власної недержавну пенсію. Насправді, цим займаються не стільки я сам, скільки започатковані мною фінансові клуби, повна загальна назва котрих, — куш-бєк клуб знайомств і пенсій. Докладніше про нього – у статі «Що таке фінансовий гомеостаз»?: https://pensioneriya.blogspot.com/2017/11/blog-post.html.
Як дасте свої контакти, Артеме, то я надішлю вам відповідне запрошення до клубу, і ви теж зможете створити подібний клуб у місцевості свого проживання.
Ваше розлоге питання, — саме для обговорень у наших клубах (сподіваюсь, вони теж дадуть свої спільні коментарі), а не для окремого (навіть найрозумнішого) експерта, бо його думка буде далі від істини, ніж народна мудрість. А наш клубна спільнота, складена з розумних, розсудливих людей, – це і є народ.
Найбільше, що маю зробити саме я, — це надати служні зауваження, стосовно окремих нюансів, — і саме для подальшої дискусії, в якій і загартується спільна думка, що наближена до істини.
Я і надалі розраховую, що і мій блог (https://pensioneriya.blogspot.com/), і моя експертна сторінка на Мінфіні (https://minfin.com.ua/questions/npf/), залишаться інформаційними ресурсами, де будуть збиратись ідеї, програми, питання, рекомендації, але не тільки мої, а всіх клубів і їх окремих учасників. Тоді наш клубний рух отримає і силу, і повноваження, і насагу, чого ми і спраглі: створювати власний пенсійний (сімейний) капітал, задля реальної фінансової незалежності від будь-яких, як волюнтариських, так і об’єктивних зовнішніх викликів і негараздів.
Артеме, стосовно ваших питань, я не буду робити безапеляційних заяв, а лише поставлю кілька зауважень для подальших роздумів для вас і клубів.
1. Коли вам треба накопичення для дитини, то ви вже переконались у дієвості і дохідності НПФ. Прості розрахунки показують, що за однакових внесках і навіть доходів, накопичення в НПФ буде значно більше, ніж в СКЖ.
2. Якщо дитині ще далеко до пенсії, то створюйте пенсійний контракт не на неї, а на себе, а ще краще – дідуся чи бабусю. Цей контракт можна закрити будь-коли після 50-річного віку, а вік дитина на цей час, значення не має. Більш вигідно, коли той пенсійний контракт закриють бабуся чи дідусь після 70-ліття (податок = нулю).
3. У наших клубах є багато пенсійних інструментів різного ґатунку, але це не означає, що треба придбавати все. Найперше, треба зважувати власні бажання, плани, цілі.
4. Накопичувальне страхування життя (НСЖ) – доволі складний інструмент, насамперед його треба достеменно вивчити і — на прикладі не однієї СКЖ, а кількох. Зверну вашу увагу, що кожна СКЖ моє відмінні від інших страхових програм, котрі важливо порівнювати. Якщо все ж таки. вибирати одну з тих програм, то ту, що найбільше відповідає вашим потребам і можливостям.
5. Дострокові внески дуже корисні в НПФ, але рідко допомагають в НСЖ, а іноді – шкідливі (варто розбиратись).
6. Страхувати ризик смерті важливій для годувальника сім’ї, а нащо він дитині?
7. Травми у дітей бувають, але з такою проблемою легко впораються ризикові страховики. У одному випадку, ви отримуєте певний відсоток (за окремою таблицею) від страхової суми, в іншому випадку, ви отримуєте певну суму за кожний день у стаціонарі або лікарняного. Тут треба вибрати.
8. Цікавою, на мій погляд, може бути програма, де платять страхову суму у разі діагнозування деяких складних дороговартних хвороб.
9. Дуже часто ризикові програми в НСЖ, обумовлені накопичувальною і не дуже вигідною програмою. А про накопичення ми вже знаємо, що вони кращі в НПФ. Тож, ризикові програми краще брати у інших, не життя, страховиків.
10. Альтернативи, звичайно, є завжди, але ми будемо їх вивчати поступово. Всі клуби з часом, знайдуть цю інформацію в блозі.
11. Порівнювати програми НСЖ ми теж будемо, а поки поспішати не варто.
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 16

+
0
mintf
mintf
1 декабря 2017, 11:21
#
Чи взяти просто страховку від травматизму? А гроші покласти на депозит поки % дозволяють?
+
0
mary27
mary27
1 декабря 2017, 13:29
#
Добрый день, Артем.

Страховка как ''накопление'' бессмысленна:
Та же ''Уника'' при 10-летнем договоре первые 2 премии заберет себе на админ.расходы(вы ничего не накопили), с 3го года образуется копеечная(5-10% от разовой премии) ''выкупная сумма'', на которую будет начисляться какой-то доход.
Заведомо меньше, чем по вкладу.

Причем, СКЖ к ''дополнительному'' инв.доходу обязательно будет добавлять ''гарантированные'' 4% годовых(уже включенных в страховую сумму при ее рассчете).
Без нее ''дополнительный'' инв.доход будет на уровне 10% годовых)
И из этого дохода ''Уника'' будет ежегодно забирать себе 15%, а 85% добавлять к ''выкупной сумме''(сравнимо с налогообложением вкладов).
''Выкупная сумма'' сравняется с уплаченными премиями на 8-9 год договора страхования.

По ''валютным'' полисам — СКЖ стараются не начислять никакого % дохода, кроме ''гарантированных'' 4%.

Тариф по страхованию жизни в Украине очень завышен(4% и более), потому ''накопительное'' страхование при равной страховой сумме выходит гораздо дороже, чем где-то за границей.
Где более адекватный тариф.

Программы страхования жизни в Украине — endovenent/смешанное страхование жизни.
Они практически идентичны у всех СКЖ.

И ещё — ''Уника'' не разрешает уплатить премии авансом.
Разрешает только ''ПЗУ'', у них это называется ''адванс''.
+
0
mary27
mary27
1 декабря 2017, 13:32
#
И вы совершенно правы, ''рисковая'' страховка от травматизма+пополняемый вклад выйдут гораздо выгоднее.
+
0
mary27
mary27
1 декабря 2017, 15:07
#
А вот отличный отзыв от таких ''накоплениях'', правда, это ''Метлайф'' а не ''Уника'', но результат был бы таким же:
http://otzovik.com/review_4051063.html
+
0
mintf
mintf
1 декабря 2017, 16:19
#
Дякую гарно за відповідь. Якщо не має платежу авансом, то допомогаємо страховій розвиватися. А працівник уніки на мої питання не міг надати нормальні відповіді. Тепер буду розглядати питання страхування від травматизму. Якщо Вам не важко зорієнтувати на які СК можна звернути увагу та на підводні течії.
+
0
mary27
mary27
1 декабря 2017, 18:04
#
Дякую)

Поліси ''Уніка'' продаються через відділення банку ''Аваль'', на сайті банку навіть є форма для того, щоб записатися на зустріч у конкретному відділенні.
Також їх став продавати ''Альфа-банк'' та ''Укрсіббанк'', але тільки як послугу для ВІП-клієнтів.

Щодо страхування від травматизму — дуже ретельно читайте ''правила страхування'', усі ''подводні камені викладені там)
Головне — ''виключення зі страхових випадків''

Щодо конкретної СКЖ, можу порадити ''Метлайф'', майже усі їх ''ризикові'' програми страхування можна придбати окремо.
Там дуже великій вибір.

Але є маленька ''хитрість'' від ''Метлайфу'' — користуючись тим, що в них є ліцензія лише на страхування життя, то навіть у ''ризикових'' полісах має бути програма TERM(премія 50 грн і страхова сума теж стільки), що дає їм можлівість кожен рік звітувати про великій зріст продаж страхування життя.

''Граве життя'' ''ризикові'' програмі окремо не продає.
У ''ТАС'' вони є(але у 2014-15 роках вони робили все, щоб не платити), в ''ПЗУ'' теж, продають якесь ризикове страхування у відділеннях ''Кредобанку'':
https://www.kredobank.com.ua/for_private_clients/insurance/8905.html
+
0
mintf
mintf
5 декабря 2017, 15:14
#
Дякую Вам
+
0
mintf
mintf
1 декабря 2017, 16:22
#
І у нашій країні я думаю, що страховка лайфова також безглузда. Все одно страхова буде шукати привід не заплатити. Хіба що летальний випадок, але краще без нього.
+
0
mary27
mary27
1 декабря 2017, 18:13
#
Українські СКЖ все ж роблять виплати, завищені страхові тарифи та створення викупних сум на 3-4 роки добре забезпечуює їх грошима.
Відношення ''зібрані/виплачені страхові премії'' в них зараз до 15%.
От коли буде як за кордоном, де виплати становлять 70-90%, їх очікують великі проблеми)

Безглузда така страховка в іншому — СКЖ може виплатити лише ''гарантовану страхову суму'' разом з ''гарантованим'' 4% річних і усе.
З боку закону до них не буде претензій.
Але ця сумма зараз та через 10 матимеме трошки іншу купівельну спроможність.
СКЖ дуже сподіваются на інфляцію)
+
0
mintf
mintf
5 декабря 2017, 15:13
#
Дякую Вам
+
0
mary27
mary27
2 декабря 2017, 0:39
#
Артеме, ще питання — учасником якого НПФ ви стали?
+
+15
mintf
mintf
5 декабря 2017, 15:11
#
Для mary27 — Соціальний стандарт, ОТП пенсія
+
0
mary27
mary27
5 декабря 2017, 18:43
#
Вважаю, що непоганий вибір)
+
0
mintf
mintf
5 декабря 2017, 15:13
#
Дякую
+
0
mintf
mintf
5 декабря 2017, 15:21
#
Якщо відкритий рахунок в ОТП пенсія, то якщо в мене чи батьків вже є договір, то для дитини ще один я не зможу зробити, як тоді бути? Я планую ще відкрити у Династії, і коригувати внески між різними НПФ.
«Порівнювати програми НСЖ ми теж будемо, а поки поспішати не варто» — якщо не зараз то коли? В даний час багато людей хочуть для інвестування щось вибрати — або страхові компанії, або нпф, і не знають що. Тому на мою думку час вже наступив для детального аналізу. Дякую.
+
0
mary27
mary27
5 декабря 2017, 19:27
#
У НПФ ви легко можете відкрити рахунок на родичів першої ступіні спорідненості.
Наприклад на дитину.
Як я розумію, дитині треба буде зробит ''ідентифікаційний код''.

Щодо порівняння НСЖ, Сергій можливо бажає зробити це обговорення непублічним.
І колись він писав, що працівники СКЖ роблять страхові програми так, щоб їх було складно порівнювати.

Фінансова інформація щодо роботи СКЖ — таємниця, яку ніхто не розкриватиме клієнтам.
А без неї аналіз неможливий.

І ще — до тих пір, коли в Україні не з'явиться ''універсальне'' страхування життя(де клієнту відомо пр розмір комісійних, та де можливий вибір напрямків інвестування), довгострокове ''накопичувальне'' страхування для клієнта не має сенсу.
Це просто втрачені гроши.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться