Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Дуже спірна політика виплат

2/5
Userunknown2021-06-06 15:26:54
30.09.2020 потрапив у ДТП. Моє авто отримало значні пошкодження, спрацювали подушки безпеки. Власник авто, яке порушило правила дорожнього руху, застрахований у СК «Євроінс». Спершу представники компанії провели експертизу та відповіли, що розрахунки будуть лише після рішення суду, не зважаючи на те, що за схемою ДТП було повністю все зрозуміло — я їхав головною дорогою, інший автомобіль не надав мені переваги. Після отримання рішення по суду представник компанії сказав, що моя машина тотальна та її відновлення буде коштувати більше, ніж сама автівка. Тобто у цій ситуації залишки автомобіля повинні бути виставлені на аукціон, а мені, за результатами аукціону, повинні були виплатити всю різницю між ринковою ціною та залишками авто та передати мені контакти потенційного покупця залишків авто. Проте компанія провела власну оцінку залишків без аукціону та виплатила 27000 гривень. За залишки машини пропонують максимум 1400 долларів, а на відновлення потрібно майже 45000 гривень. Звернення з проханням перегляду суми виплати або проведення аукціону залишили без відповіді. На всі запитання пропонують подавати до суду на винуватця. Висновок — якщо вам не потрібні судові позови за результатом виплат, варто розглядати інші компанії, які відшкодовують постраждалим справедливі суми та не рекомендують подавати позов на своїх клієнтів.

Комментарии к отзыву - 2

EuroInsEuroIns2021-06-07 16:13:00
Доброго дня! Нам дуже прикро, що у Вас склалося таке враження про роботу Євроінс. Будь ласка, повідомте нам номер полісу, марку та номер автомобіля для вирішення питання. Чекамо інформацію у приватні повідомлення на нашій Facebook-сторінці або на адресу pr@euroins.com.ua. З повагою, команда Євроінс
EuroInsEuroIns2021-06-15 15:23:09
Шановний клієнте,
По Вашій справі було замовлено незалежну експертизу, результат оцінювання — тотальний збиток (авто вважається фізично знищеним, якщо його ремонт є технічно неможливим чи економічно необґрунтованим).
Проведення аукціону по договорах ОСЦПВ не передбачено чинним законодавством України.
Виплата страхового відшкодування шкоди, пов’язаної з фізичним знищенням транспортного засобу, згідно Закону про ОСЦПВ, відбувається таким чином:
«30.1. Транспортний засіб вважається фізично знищеним, якщо його ремонт є технічно неможливим чи економічно необґрунтованим. Ремонт вважається економічно необґрунтованим, якщо передбачені згідно з аварійним сертифікатом (рапортом), звітом (актом) чи висновком про оцінку, виконаним аварійним комісаром, оцінювачем або експертом відповідно до законодавства, витрати на відновлювальний ремонт транспортного засобу перевищують вартість транспортного засобу до дорожньо-транспортної пригоди.
30.2. Якщо транспортний засіб вважається знищеним, його власнику відшкодовується різниця між вартістю транспортного засобу до та після дорожньо-транспортної пригоди, а також витрати на евакуацію транспортного засобу з місця дорожньо-транспортної пригоди.»
Ринкова вартість авто до ДТП була визначена у розмірі 86 880,91 грн. Страхове відшкодування — різниця між ринковою вартістю авто до та після ДТП, тобто 27 039,91 грн. Розрахунок проведено на підставі незалежної експертизи.
Якщо у Вас залишились питання, зателефонуйте на гарячу лінію для додаткової консультації.
Отзыв успешно отредактирован