Депозитна картка «Прозапас» - некоректне нарахування відсотків
Когда деньги зачислили на счет?
- Qwerty1999
- 4 февраля 2020, 13:28
Скорее всего уже январём и то не
вторым, а 3 или вообще 8 января…
вторым, а 3 или вообще 8 января…
Якщо кошти були зараховані 8 січня, тоді все вірно. 2,75% - це підвищена ставка, яка нараховується на мінімальний залишок на рахунку. На кошти які перевищують мінімальний залишок нараховується стандартна ставка - 1%. У грудні кошти не були зараховані, тому мінімальний залишок на грудень - 0 евро. З 1 по 7 січня на рахунку не було коштів відповідно і в січні мінімальний залишок 0 євро. 8 січня січня кошти були зараховані, сума перевищувала мінімальний залишок і тому на ці кошти була нарахована стандартна ставка 1%.
Скоріш за все якось так воно і є, але внести гроші зранку повноцінного робочого дня одного місяця, а в наступному мінімальний залишок 0 не виглядає надто коректним.
Главное, что не с кредитом такая ситуация... Кстати насколько я помню, то это не совсем депозит и налоги не платятся, зато снять с нее 0.5 %, безнал пишут 1 грн. (при оплатах, но не переводах)
Там зачисление в тот же день, если через кассу.
Виходячи з моєї ситуації - не факт. Вніс гроші в касу 28 грудня зранку. А якщо подивитись на нарахування відсотків, то складається враження що дійсно зарахували на рахунок вже в січні.
- Qwerty1999
- 5 февраля 2020, 10:09
Кроме квитанции с датой валютирования можно ещё и обороты по счёту посмотреть.
Если в декабре не было оборотов по счету - значит и зачисления не было.
Если в декабре не было оборотов по счету - значит и зачисления не было.
До Укргазбанку: Шановний банк, я вже телефонував до контакт центру (я навіть згадав про це у відгуку). Дуже приємна дівчина підтвердила мені що сума нарахування саме така, але чому вона така вона не знає. Відповідно я виконав вашу рекомендацію ще до того як ви її надали, але якогось змістовного сенсу в цьому спілкуванні з контакт центром я не виявив.
Вам лучше в отделении спросить.
Вартість питання неадекватна зусиллям пов'язаними з походом до відділення. В мене немає мети оскаржити розмір нарахований відсотків, просто хотів зрозуміти в зв'язку з чим нарахування відбулися саме так. По моїм відчуттям мала місце ситуація, яку описав в коментарі Serb81. Чи коректна вона по відношенню банка до клієнта? Я вважаю, що ні.
- s1950s1950
- 12 февраля 2020, 14:36
Банк-глухарь. Ворон ворону глаз не выклюет. Поразмышляйте над этим.
Курс валют в Укргазбанке на сегодня
PLN | 9.500 | 10.500 |
Працівники у відділенні абсолютно компетентні — все швидко та зручно, питань до відділення немає взагалі.
Фактично — за грудень відсотки не сплачені взагалі (так це повинні були бути якійсь копійки в буквальному значенні за зменшеною ставкою (як за неповний місяць), але вони повинні були бути).
За січень сплачено суму відповідну 0,765% річних (тобто близько 1% річних до оподаткування).
Відповідь контакт центру — вони не знають чому так нараховано.
Висновок — банк не виконує умови, які передбачені договором.