Банк позитивно відреагував на скаргу
12.08.2025 я скористався кредитним лімітом за карткою «Маніока» у сумі 4255.24 грн. 30.09.2025р. маючи намір погасити повністю кредит я переглянув картку «Маніока» на якій відображалася сума заборгованості у розмірі 4255 грн., яку я і сплатив. Після чого на зворотньому боці картки було відображено, що сума заборгованості- 0. Пізніше випадково я зайшов у розділ кредити і побачив, що я маю заборгованість 195,74 грн. за користування кредитом у розмірі 0,24 грн. Я звернувся до банку зі скаргою про це і пояснив, що не знав про те що в налаштуваннях за замовчуванням було встановлено функцію приховування копійок і через це заборгованість у копійках після погашення кредиту не відображалася. До того ж ніхто мені не пояснив заздалегідь, що основна інформація про заборгованість знаходиться в розділі «кредити» і може відрізнятися від інформації, яка відображена на картці. Я запропонував банку скасувати нарахування заборгованості. Приблизно через тиждень надійшла відповідь про те, що банку прикро що так сталося і що вся інформація про заборгованість знаходиться у розділі «кредити» і щоб уникнути боргу потрібно в налаштуваннях картки прибрати позначку «приховувати копійки». Враховуючи те, що банк не відповів на моє прохання скасувати заборгованість, я повідомив про свої наміри звернутися за захистом моїх прав до Національного банку України, а також про можливе закриття рахунку. Адже на мою думку несправедливо за копійки, яких не побачив, сплачувати сотні гривень. Поки я вже дописував скаргу до Національного банку мені прийшло повідомлення про те що керівництво банку «Український капітал» прийняло рішення про закриття заборгованості за моєю картою. На мою картку надійшов переказ на суму 195.74 грн. Таким чином ситуація була вирішена. Вважаю що керівництво банку з розумінням поставилося до проблеми і показало, що воно цінує своїх клієнтів. Особливо мене вразила працівниця колл-центру, яка не переривала переписку в чат- боті, допоки ситуація не була вирішена.
Курс валют в Банке Украинский капитал
| PLN | 11.3 | 11.8 |