Як підключенням підписки Prо Приватбанк вкрав в мене 2000 грн.

Еля TR 1 октября 2026, 15:43
Клієнтом Приватбанку я є років з 20. Активно користувалась їх продуктами в т. ч. кредиткою універсальна, завжди своєчасно сплачувала заборгованість і жодного разу не випадала з Грейс-періоду. Так було до 26.09.2026 а потім… Потім я повелась на численну рекламу банку з заохоченням перейти на підписку, ну і оскільки банк пропонував спробувати підписку Pro перший місяць безкоштовно — вирішила спробувати. І спробувала. На момент оформлення підписки — 20.09.2026 — моя картка Універсальна перебувала в грейсі до 25.09.2026. Підписка підключилась успішно, банк надав обіцяні «плюшки» у вигляді додаткових кешбеків та ін. і за умовами підписки Pro грейс період мав би збільшитись з 55 до 60 днів, тобто щоб залишатись у грейсі я б мала погашати борг не 25 а 30 вересня. Мав би, але в додатку чомусь дата для пільгового періоду не змінилась і залишилась 25.09.26. Я звернула на це увагу і 22.09.26 звернулась в підтримку Приват24 в додатку, де мені оператор Юля написала таке: «Ще не оновились дані після підключення підписки в Приват24. Пільговий період становить до 62 днів і діє У Вас зараз до останнього дня місяця включно.» На моє уточнююче питання — чи маю обов’язково гасити суму в грейсі до 25 числа? — Юля відповіла: «Можна погасити до кінця вересня». Про всяк випадок я до 25 числа внесла суму обов’язкового місячного платежу, а вже 26 вересня мене чекав інший неприємний сюрприз — в додатку з’явився напис, що я не погасила своєчасно заборгованість в пільговому періоді а тому мені було нараховано відсотки за виліт з грейсу в сумі 1816.60 грн. і щоб повернутись в грейс мені пропонувалось погасити цю заборгованість і вивести картку в нуль — на той момент треба було внести на картку майже 44 тис.грн. Але ж я була впевнена, що я ж на підписці Pro і в мене грейс до кінця місяця, і запевнення підтримки Приватбанку, що там у них щось не оновилось. Втім я цього ж дня (26.09.26(повторно звертаюсь до пітримки банку і прошу пояснень ситуації. Оператор Ольга не знайшла, що відповісти, а лише написала: «Для вирішення даного питання передаємо заявку до відповідного відділу.» На моє питання про уточнення термінів розгляду заявки мене повідомили: «Після вирішення вам буде дзвінок чи повідомлення. Для вирішення питання зареєстрована заявка 388973006.
Буде перевірка інформації щодо умов пільгового періоду. Помилково нараховані відсоткви будуть повернуті.» Ну добре адже я знаю, що я права і нічого не порушувала. Однак банк справно щодня продовжував нараховувати нові відсотки. При цьому заявку в роботу прийняли 27.09.26 і з її розглядом явно не спішили. 29.09.26 я звернулась знову до підтримки банку з проханням уточнити яку суму я маю погасити щоб залишатись в грейсі, поки відповідний підрозділ буде розглядати мою заявку. На що оператор Ольга порахувала, що для того щоб залишатись у грейсі я маю до кінця місяця внести ще 14846 грн., що я фактично і зробила 30 вересня з повною впевненістю, що наступного дня новий місяць — банк зробить необхідні коригування і все буде гаразд. І дійсно в додатку сума нарахованих відсотків зменшилась до 22.32 грн., але при цьому опівночі банк утрима з кредитних коштів суму 1954.73 грн., як списання відсотків за використання кредитного ліміту. Тут мені вже увірвався терпець і я знову 01.10.2026 звернулась до підтримки з проханням надати пояснення чому моя заявка так довго (бо сьогодні вже 5й день як я звернулась з питанням до банку) розглядається, адже там нічого немає складного — перевірити чи підключена підписка і в які терміни згідно підписки я маю гасити борг щоб залишатись в пільговому періоді. Чесно кажучи в мене в той момент вже була підозра, що відповідний підрозділ банку навмисне тягне з розглядом моєї заявки — яле ж я вірю банку — такого не може бути. Втім моє звернення до підтримки банку ні до чого не призвело — оператор Аліна сказала, що все що я маю робити — це чекати поки мою заявку таки розгляне відповідний підрозділ банку. Оскільки в мене вже увірвався терпець чекати — я повідомила оператора, що прошу прискорити рощгляд заявки і якщо СЬОГОДНІ я не отримаю відповідь — завтра маю намір звертатись з скаргою до НБУ та опублікую відповідний відгук на ресурсі Minfin.com.ua. І трапилось диво — моя розмова з оператором закінчилась о 13:09, а вже о 14:00 тобто менше ніж через 1 годину — я вже отримала рішення по моїй заявці. В своєму рішенні банк повідомив, що відсотки нараховані і списані правильно. А обгрунтування — мене просто вбило наповал — справа в тому що в листопаді минулого року — мені зателефонував оператор приватбанку і запропонував на 1 рік підключити акційні умови по відсотковій ставці при вилеті з грейсу — 2.5% замість стандартних 4% при пільговому періоді ті самі 55 днів. Я ще подумала — та яка різниця — я все одно завжди в грейсі а людині може для KPI треба — погодилась на умови акції і надалі гасила борго як завжди. І от виявляється що за логікою приватбанку мій перехід на умови підписки Pro не збільшує мій грейс з 55 до 60 днів, а в мене продовжує діяти до закінчення тієї акції (а закінчиться вона 02.11.26) той самий 55-денний грейс період що і раніше. Тільки чомусь банк при оформлені підписки Pro жодним чином мене не інформував про цю особливість. Також жоден з операторів до яких я зверталась 22, 26 та 29 вересня не повідомив мене що в мене через ту по суті не потрібну мені акцію грейс насправді менший ніж по відписці. Навпаки оператор 22 вересня мене запевняла, що то не оновились дані системи, а оператор 26 вересня писала, що відсотки будуть повернені, і нарешті 29 вересня оператор мені повідомила суму яку я мала внести до кінця вересня щоб ЗАЛИШАТИСЬ в ГРЕЙСІ. Мені тоді (у вересні) зовсім не складно було загасити всю заборгованість в 0, що я фактично зробила сьогодні, щоб повернути картку в грейс період. Але я вірила операторам, які виявили повну непрофесійність і своїми відповідями фактично вводили мене в оману. Ось такий урок мені надав приватбанк вартістю без малого 2000 грн. Як кажуть — дякувати Богу, що взяв грішми. Але якщо хтось буде вестись на рекламу приватбанку з пропозиціями перейти на обслуговування по підписці — майте на увазі — банк вас може ошукати як зробив це наразі зі мною, спочатку не повідомивши суттєві умови грейсу, а потім з одного боку підтримка повідомляла мені не достовірну інформацію, що моя картка в грейсі, а відповідний підрозділ навмисно довго розглядав моє звернення, щоб накапало якомога більше відсотків. І я певна, що якби не моє категоричне звернення сьогодні до підтримки з погрозою завтра оформити скаргу до НБУ — моя заявка була б ще казна скільки довго на розгляді у «відповідного підрозділу»

Главная / Банки Украины 🏦 / Приватбанк 💰 / Отзывы о Приватбанке 📝 / Як підключенням підписки Prо Приватбанк вкрав в мене 2000 грн.