Технічний збій кредитного скорингу та ігнорування актуальних даних УБКІ

не засчитана Модерация сайта не подтвердила отзыв
YanaIvanova
Вітаю. Склалася абсолютно абсурдна ситуація з оновленням кредитних даних та роботою внутрішньої скорингової системи ПриватБанку, яку працівники у відділенні не можуть вирішити вручну.Мій чоловік повністю погасив та закрив усі свої попередні кредити в інших фінансових установах. В актуальній базі Українського бюро кредитних історій (УБКІ) інформація відображається коректно — жодного активного кредиту чи заборгованості за ним немає.Ба більше, 18 вересня 2026 року ми офіційно придбали свіжий звіт УБКІ безпосередньо через додаток Приват24 (номер/ID платежу в історії операцій: 29277), сплативши за це 120 грн. У цьому звіті, який сформував сам ПриватБанк, чітко вказано, що активних боргів немає і кредитна історія чиста.Проте внутрішня автоматизована система ПриватБанку під час спроби оформити споживчий кредит видає автоматичну відмову. Співробітники банку у відділенні пояснюють це тим, що «в їхній базі дані УБКІ ще не оновлені». Ми показували менеджерам офіційні довідки про закриття кредитів від інших установ, але вони розводять руками, оскільки система заблокована роботом, який використовує застарілий кеш бази даних.Виходить замкнене коло: банк сам продає нам свіжий звіт УБКІ, де все чисто, але його ж кредитна система використовує стару інформацію тижневої чи місячної давнини й відмовляє у фінансуванні.Прошу: Технічну підтримку та бек-офіс ПриватБанку втрутитися в ситуацію та вручну примусово оновити (синхронізувати) кредитний статус мого чоловіка в системах банку з актуальною базою УБКІ.Очистити застарілий внутрішній кеш скорингової системи щодо його анкети, аби він міг скористатися послугами банку.Готові надати всі довідки про закриття та квитанцію про купівлю звіту УБКІ відповідальному менеджеру банку, який зв’яжеться для вирішення цієї проблеми.

Главная / Банки Украины 🏦 / Приватбанк 💰 / Отзывы о Приватбанке 📝 / Технічний збій кредитного скорингу та ігнорування актуальних даних УБКІ