ПриватБанк заблокував мої рахунки та в односторонньому порядку вирішив припинити зі мною співпрацю через те, що я вивела з Binance близько 82 000 грн.

Найабсурдніше в цій ситуації те, що це МОЇ власні, легально отримані кошти, походження яких я можу документально підтвердити.

Гроші походять від продажу моєї квартири. Продаж був оформлений офіційно, через нотаріуса, є відповідний договір та документи, які підтверджують отримання коштів. Тобто мова не йде про якісь незрозумілі доходи, «сірі» гроші чи кошти невідомого походження.

Банк запросив пояснення та підтвердження — я надала інформацію про походження грошей і пояснила операції з Binance. Незважаючи на це, результатом стало фактичне блокування клієнта і припинення обслуговування.

У мене виникає цілком логічне питання: для чого тоді банк взагалі запитує документи про походження коштів, якщо навіть після надання підтверджень просто вирішує позбутися клієнта?

Я розумію фінансовий моніторинг. Розумію, що банки зобов’язані перевіряти певні операції. Але фінансовий моніторинг — це перевірка походження коштів, а не ситуація, коли людина повинна виправдовуватися за можливість розпоряджатися власними легально отриманими грошима.

Особливо обурює сума — 82 тисячі гривень. Це не мільйони невідомого походження. І при цьому в мене є документально підтверджене джерело коштів — продаж нерухомості.

У підсумку багаторічний клієнт отримує не нормальне пояснення ситуації та не адекватний діалог, а блокування і фактично: «Ми більше не хочемо вас обслуговувати».

Після такого ставлення в мене залишилося враження, що в ПриватБанку клієнт зі своїми документами, поясненнями та законними коштами абсолютно нічого не означає. Сьогодні ви можете спокійно користуватися банком, а завтра через одну операцію вам просто перекриють доступ до рахунків і поставлять перед фактом.

Якщо ви користуєтеся криптовалютними біржами, зокрема Binance, дуже добре подумайте, чи варто проводити такі операції через ПриватБанк — навіть якщо походження кожної гривні у вас абсолютно законне і підтверджене документами.

Особисто для мене це не «турбота про безпеку», а максимально огидне ставлення до клієнта.

ПриватБанк, якщо ваша система фінмоніторингу не здатна відрізнити підтверджені власні кошти від сумнівних операцій навіть після надання документів, то питання вже не до клієнта, а до якості вашої системи та компетентності людей, які приймають такі рішення.

Після цієї історії — нікому не рекомендую ПриватБанк.

Главная / Банки Украины 🏦 / Приватбанк 💰 / Отзывы о Приватбанке 📝 / Абсолютно неприйнятне ставлення до клієнтів. Після цього нікому не рекомендую ПриватБанк