Це вже взагалі ні в які ворота не лізе.

Після того як я тричі не змогла правильно ввести пароль, мені заблокували звичайний спосіб входу та залишили фактично два варіанти відновлення доступу: прийти у відділення або пройти відеоверифікацію.

Я перебуваю за кордоном і фізично не можу прийти у відділення. Я прямо запитувала, чи можна відновити доступ так, як це раніше було можливо — через SMS та підтвердження за номером телефону. Мені відповіли, що ні, тільки відділення або відеочат.

Під час відеочату співробітниця почала запитувати, чи погоджуюся я на передачу біометричних даних, відео чи фото. Я декілька разів запитала абсолютно логічну річ: чи існує інший спосіб відновити доступ до МОГО банківського рахунку та МОЇХ коштів без передачі відео/біометрії?

У відповідь я почула приблизно в стилі: «Ви багато питань задаєте».

Перепрошую, але я маю повне право ставити питання щодо того, що відбувається з моїми персональними та біометричними даними. Особливо коли банк фактично ставить мене перед вибором: або погоджуйся на відеоверифікацію, або залишайся без доступу до власних коштів.

І найабсурдніше — після цього мене запитують: «Ви усвідомлюєте, що зараз переходите в Приват24?»

Серйозно? Я клієнт банку, яка намагається відновити доступ до власного Приват24, сама телефоную та проходжу всю процедуру. Чому взагалі ставиться питання так, ніби потрібно перевіряти мою здатність усвідомлювати, куди я заходжу?

У результаті я погодилася на відеоперевірку лише тому, що іншого реального способу отримати доступ до власних грошей мені не запропонували.

Я вважаю таку ситуацію абсолютно ненормальною.

Банк має забезпечувати клієнту зрозумілий, доступний і адекватний спосіб відновлення доступу, особливо для людей, які перебувають за кордоном. А якщо банк вимагає біометричну/відеоверифікацію — клієнту повинні чітко пояснити правові підстави, мету, обсяг даних, порядок їх обробки та альтернативні способи ідентифікації.

Зараз у мене після цієї ситуації не відчуття безпеки, а навпаки — відчуття, що банк просто поставив мене в безвихідне становище щодо доступу до моїх власних коштів.

ПриватБанк, це не нормальний клієнтський сервіс. І точно не той рівень довіри, якого очікуєш від банку.

Haus Temu
Haus Temu
14 августа 2026, 18:48
Не раджу цей банк нікому.

Главная / Банки Украины 🏦 / Приватбанк 💰 / Отзывы о Приватбанке 📝 / Відновлення доступу до Приват24 через відеоверифікацію — відсутність альтернатив для клієнтів за кордоном