Олег Я. 24 марта 2026, 1:24
19.03.2026 під час перевірки балансу та спроби поповнення мобільного рахунку в застосунку ПриватБанку виявив незаконне списання грошових коштів з моєї кредитної карти ПриватБанку для оплати послуг Facebook.
Списання грошових коштів із моєї картки здійснювалось 19.03.2026 різними платежами протягом 20 хв., доки не скінчились кошти на рахунку.
Загалом за цей період по моєму рахунку було здійснено без мого на те дозволу 34 транзакції на суму більше 1229 гривень на користь Facebook. Всі платежі відбулись в рахунок кредитних коштів. Я взагалі не маю бізнес акаунту у Facebook та моя банківська карта з якої відбулось списання не підв'язана до мого акаунту в Facebook.
Шокує те, що під час жодної із 34 транзакцій від банку мені не було надіслано жодного СМС чи повідомлення щодо необхідності підтвердження платежу!
Я нікому не передавав дані своєї картки, не вводив на сторонніх сайтах номери, дату та cvv код своєї картки, із зловмисниками не спілкувався, не переходив за підозрілими посиланнями тощо.
Одразу після виявлення незаконного списання грошей з мого рахунку звернувся на горячу лінію ПриватБанку з метою блокування карток та повідомлення про шахрайство.
На наступний день 20.03.2026 звернувся у найближче відділення ПриватБанку, де отримав виписку по рахунку за 19.03.2026 знову звернувся на гарячу лінію Приватбанку, де мені відмовили у прийняті заяви на спірну трансакцію з посиланням на, те що вони не проводять ніяких внутрішніх розслідувань і ініціювати повернення коштів не можуть. Порадили звернутися до кіберполіції, що я і зробив 21.03.2026.
АЛЕ «Згідно з ч.1 ст. 42 ЗУ«Про платіжні послуги», банк зобов’язаний отримати згоду клієнта на виконання кожної платіжної операції. Відповідно до ч. 12 ст. 86 даного Закону, банк несе відповідальність за несанкціоновані платіжні операції. У разі виконання платіжної операції без згоди клієнта, банк зобов’язаний після отримання повідомлення клієнта, повернути кошти на рахунок.
Вимагаю повернення на мій рахунок несанкціоновано знятих коштів, які є значними для мене, людини з інвалідністю 2 групи.

SergeyNina
SergeyNina
24 марта 2026, 6:01
Мошенническая подписка. Скорее всего это не Фейсбук вообще.
Олег Я.
Олег Я.
24 марта 2026, 8:26
Да це зрозуміло, тому що ніяких трансакцій у facebook на Meta pay немає і картка не прив’язана!

Главная / Банки Украины 🏦 / Приватбанк 💰 / Отзывы о Приватбанке 📝 / ПриватБанк ***, які підтверджують списання 10 грн., а списання 1000 грн. не потребують підтвердження! Роздувають кредитні ліміти для інвалідів з мінімальною пенсією до 40000 грн., в потім розводять руками, що вони ні при чому, коли зливають дані!!