ПриватБанк ігнорує технічні докази несправності банкомату та заяву до поліції

VeronikaP 21 января 2026, 22:54
Отделение по адресу: Чернигов, пр-т Победы, 92
12.12.2025 у банкоматі CACN8215 (Чернігів) при знятті 20 000 грн з картки іншого банку мені видали лише 6 000 грн, списавши всю суму.
Понад місяць банк надавав формальні відмови. 21.01.2026 я надала банку номер RRN 22710947 іншого клієнта, якому за збій у цьому ж банкоматі через 4 хвилини після мене кошти ПОВЕРНУЛИ. Це прямий доказ несправності пристрою.
Попри це, ПриватБанк закрив мою нову заявку № 15998898 всього за 4 хвилини (з 16:07 до 16:11). Такий розгляд — це імітація роботи.
Наразі мною вже подано заяву до Національної поліції (електронне звернення прийнято) та скаргу до НБУ. Вимагаю від банку припинити ігнорування фактів і повернути 14 000 грн до початку активних слідчих дій
Полезный комментарий
VeronikaP 5 февраля 2026, 11:02
Сьогодні, 05.02.2026, відбувся суттєвий прорив у моїй справі щодо невидачі 14 000 грн банкоматом (інцидент від 12.12.2025). Після реєстрації офіційної скарги в НБУ (№ П-255218/2/3474 від 29.01.2026) та мого попереднього публічного відгуку тут, ПриватБанк раптово змінив свою позицію. У додатку зафіксовано статус нової заявки № 16001939: «Банк прийняв рішення повернути Вам суму, яку не видав банкомат». Нагадаю, що ще 29.01 банк надавав «остаточну відмову», стверджуючи, що технічної можливості продовжувати розгляд немає. Як бачимо, після втручання регулятора можливість одразу з’явилася. Поки що гроші на мою картку Кредобанку не надійшли. Я чекаю на фактичне зарахування коштів. Тільки після того, як сума 14 000 грн буде на моєму рахунку, я вважатиму інцидент вичерпаним та повідомлю про це НБУ. Дякую спільноті Мінфіну за майданчик для розголосу. Сподіваюся на швидке завершення транзакції з боку банку-еквайєра

23 января 2026, 10:41
Оновлення: Мій банк (Кредобанк) офіційно прийняв докази несправності банкомату (RRN свідка) та підтвердження подання заяви до поліції. Справа зареєстрована за номером № 92 від 22.01.2026. Чекаю на реакцію ПриватБанку в межах міжбанківського арбітражу.
23 января 2026, 13:05
Після надання даних про кримінальне провадження та звернення до Кредобанку, ПриватБанк нарешті визнав необхідність детального розгляду. Справу передано на вищий рівень під номером 15999372. Очікую на результат протягом 3 робочих днів
23 января 2026, 21:35
Оновлення від вечора 23.01: Після мого наполягання та надання додаткових доказів, ПриватБанк офіційно підтвердив у чаті, що всі деталі вже зафіксовані в системі для поглибленого розгляду. Юридичні та технічні факти на цей момент: Статус справи: Моє початкове звернення № 352901585 отримало статус «вимагає більш глибокого індивідуального опрацювання». Технічна передача: Заявка № 15999372, створена для передачі доказів у відділ скарг, успішно виконана. Доказова база: Банк підтвердив отримання технічних даних свідка (RRN 22710947) та інформації про реєстрацію моєї справи в АТ «Кредобанк» за № 92 від 22.01.2026 (включно з даними про звернення до поліції). Терміни: Офіційний регламент надання рішення, озвучений банком — від 1 до 5 робочих днів. Очікую на професійний розгляд логів банкомату CACN8215. Це останній шанс для банку вирішити питання добровільно до початку процедури примусового арбітражу через платіжну систему
25 января 2026, 14:12
Оновлення від 25.01: Отримала офіційну відповідь від Головного офісу АТ КБ «ПРИВАТБАНК» на фірмовому бланку (вих. № 20.1.0.0.0/7−251231/6180 від 25.01.2026). Банк зареєстрував моє звернення під вхідним № 774-ВБ. У листі за підписом Головного фахівця Г. В. Чорної банк офіційно підтвердив, що фахівці Головного офісу наразі проводять перевірку даних в архівах та програмних комплексах банку. Нарешті справу виведено на рівень реального розслідування, а не автоматичних відписок. Очікую на повну відповідь у найкоротші строки.
29 января 2026, 11:48
Оновлення від 29.01: Отримала відповідь від НБУ. Поки банки намагаються довести «успішність» операції, Кредобанк вже повернув комісію за оскарження. Проте питання 14 000 грн залишається відкритим. Чекаю на фінальну відповідь від Головного офісу ПриватБанку за внутрішньою перевіркою № 774-ВБ, де вони обіцяли перевірити архіви. Якщо логи не підтвердять збій, наступний крок — офіційний запит від поліції на вилучення відеозаписів та повного технічного звіту банкомату.
29 января 2026, 12:28
Додаткове оновлення від 29.01 (12:30): Ситуація з ПриватБанком стає дедалі абсурднішою. Поки Головний офіс у своєму офіційному листі (№ 20.1.0.0.0/7−251231/6180) запевняє, що фахівці шукають інформацію в архівах за моєю спецперевіркою № 774-ВБ, лінія підтримки в чаті сьогодні знову скотилася до банальних відписок: «потрібно тільки очікувати» та «з вами зв’яжуться». Наголошую для модераторів банку: НБУ вже надав відповідь, де чітко вказано на право звернення до поліції через розбіжності в даних. Кредобанк вже повернув мені 400 грн комісії, що є фактичним підтвердженням наявності проблеми з операцією. Вимагаю від ПриватБанку не просто «очікування», а конкретної відповіді від фахівців Головного офісу, які займаються справою № 774-ВБ. Чи були перевірені логи технічного збою іншого клієнта в той самий час? Досить надавати шаблонні відповіді, коли мова йде про збій у вашій системі на 14 000 грн!
29 января 2026, 14:18
Черговий абсурд від ПриватБанку (оновлення від 29.01): Сьогодні я отримала поштою черговий лист від Головного офісу (від 21.01), де мені відмовляють за старою заявкою № 15998360. Наголошую, що цей лист суперечить вашій же офіційній відповіді від 25.01.2026, де ви визнали необхідність перевірки архівів за вхідним № 774-ВБ. Виглядає так, що одна рука банку не знає, що робить інша. Поки Головний офіс обіцяє «найкоротші терміни» для перевірки логів та архівів, мені продовжують надсилати старі відписки. Вимагаю надати статус саме по справі № 774-ВБ! НБУ вже в курсі ситуації з поверненням комісії Кредобанком, що підтверджує технічний збій. Досить надсилати макулатуру зі старими відмовами!
29 января 2026, 20:15
Сьогодні, 29.01.2026, офіційно зареєструвала скаргу в НБУ (номер П-255218/2/3474) щодо імітації ПриватБанком перевірки № 774-ВБ. Також подано запит до поліції Чернігова щодо стану кримінального провадження.
5 февраля 2026, 11:02
Полезный комментарий
Minfin
Minfin
6 февраля 2026, 18:22
Дякуємо за детальне висвітлення ситуації та зворотний зв’язок. Сподіваємось, що ваше питання нарешті успішно вирішиться.

Главная / Банки Украины 🏦 / Приватбанк 💰 / Отзывы о Приватбанке 📝 / ПриватБанк ігнорує технічні докази несправності банкомату та заяву до поліції