Як ваші гроші можуть загубитися
- Выживший После Бусификации
- 6 января 2026, 8:03
Там есть в поддержке особо одаренные *** … увы.
На маркетплейсах блокировка средств (так называемое «холдирование» или «преавторизация») — это стандартная процедура.
Тебе надо связаться с поддержкой маркетплейса! Может был сбой и автоматическая отмена холдирования не сработала!
Увы в банке сидят *** которые даже чаржбек могут инициировать
Увы в банке сидят *** которые даже чаржбек могут инициировать
- Выживший После Бусификации
- 6 января 2026, 8:19
Требуй детальную выписку со всеми операциями с холдами и ан-холдами и т. п. в формате xls или в виде документа pdf. Чтобы понять где деньги!
Чаржбек точно не поможет ибо деньги в банке! Так-же пиши жалобу на сотрудника который это предложил!
пиши на help@pb.ua продублируй свой отзыв!
пиши на help@pb.ua продублируй свой отзыв!
11.12 роблю купівлю на відомому сайті маркетплейсі (1097 грн), 16.12 з’ясувалося, що продавець не може відправити товар — відповідно скасовую замовлення, на що приходить сповіщення з сайту, що кошти повернуться на картку протягом 3−11 днів.
Стандартна ситуація з повернення коштів за купівлю, нічого не звичного. Я вже і забув за цю купівлю та повернення. В мене були випадки — коли повернення приходило, і я навіть не помічав. Важливо тут стало, що оплату зробив з карти якою не користуюся і там було лише 3 операції за цей час (що в подальшому дасть змогу довести брехню представника банку).
Згадую за повернення коштів і 24.12 перевіряю — жодних зарахувань не відбувалося, пишу в підтримку маркетплейс — відповідь за товар кошти не списувалися — звертайтеся до банку.
Важливо — комісія маркетплейсу за купівлю повернулася відразу при скасуванні замовлення 16.12!!!
Пишу в банк, відповідь оператора онлайн підтримки:
«сайт кошти не зняв, а заблокував і вони будуть повернуті протягом 11 днів».
Дуже дивне для мене формулювання про блокування коштів, і якщо відбулося блокування на 11 днів то 24.12 вони б вже мали повернутися (блокування відбулося в день купівля, а не в день скасування замовлення). Тоді я на це особливої уваги не звернув, добре думаю повернуться.
3.01 знову згадав за повернення пишу в онлайн підтримку банку — що так і так робив купівлю, скасував замовлення кошти досі не повернулися, і тут починається найцікавіше.
Пише мені оператор підтримки:
«Цього платежу нема у виписці»
«Це говорить, що сума була зарезервована і повернулася на баланс і з виписки операція зникла»
Запитую якщо сума повернулася то куди вона повернулася?
Відповідь:
«Ми не показуємо операції в виписці, коли після проведення платежу сума була зарезервована для списання коштів, але отримувач так її й не списав. Для вас ця операція звичайна, та не помітні внутрішні процеси. Якщо ми так і не отримали запит на списання коштів — ми повертаємо їх на картку, та виписка відразу оновлюється. Для підтвердження моїх слів ви завжди можете звіритись з випискою та балансом в Приват24»
Роблю оператору скріншот з оплат карти, так як цією картою рідко користуюся платежів там мало і показую що зняття коштів було — повернення не було — і це дуже добре видно, це ж саме роблю з випискою — скріншот де видно що було за цей період лише 3 операції і сума в розмірі 1097 грн зникла з рахунку.
Відповідь:
«Кошти повернулися з резерву і баланс оновився»
Я ще раз надсилаю і показую — що нічого не повернулося, отримую ще двічі таку відповідь:
«кошти були заблоковані, ми не показуємо операції в виписці, коли після проведення платежу сума була зарезервована для списання коштів, але отримувач так її й не списав. Для вас ця операція звичайна, та не помітні внутрішні процеси. Якщо ми так і не отримали запит на списання коштів — ми повертаємо їх на картку, та виписка відразу оновлюється. Для підтвердження моїх слів ви завжди можете звіритись з випискою та балансом в Приват24.»
І в кінці завершення діалогу оператором (оператор завершив діалог самостійно):
«Дякуємо, що звернулися до нас! Бережіть себе та рідних!»
Звернувся до онлайн підтримки в 11:50 завершив оператор (ще раз ОПЕРАТОР САМ ЗАВЕРШИВ СВІЙ ДІАЛОГ, НЕ ВИРІШИВШИ МОЄ ПИТАННЯ)діалог в 13:13. Не розібравшись в ситуації, не надавши жодної відповіді на те де ділися кошти…
Після цього відбувся телефонний дзвінок — де оператор довго розбиралася, щось уточнювала і сказала, що кошти повернуться протягом 30 днів бо вони заблоковані. На запитання чому — відповідь — це міжбанківський платіж (хоча кошти нікуди не переказувалися!!!).
Я ще раз написав в підтримку, де інший оператор зрозумів, що дійсно кошти дійсно не повернулися і зробив для цього заявку яка мала бути вирішена за його словами до 05.01. через певний час мені прийшло сповіщення від банку, що заявка подана і кошти повернуться мені УВАГА протягом 45−120 днів…
Підсумок цієї історії:
1. Якби я оплатив зі своєї основної карти, де інколи в день відбувається 10−15 платежів — я б фізично точно не помітив і не зміг відслідкувати що кошти не повернулися. В мене був схожий випадок, коли магазин кошти повернув, а я навіть не помітив зарахування.
2. Банк — може тримати мої гроші не зрозуміло де, і не зрозуміло який термін (11, 30, 45 чи 120 днів).
3. По виписці все добре, ніякого повернення немає — і оплати ніякої немає. І банк може ці кошти і не повернути, бо по виписці все сходиться. Якщо це незначна сума — умовно 70 грн, і робиться таке повернення — за тиждень про це повернення забули і ніхто б не відслідковував це у виписці на декілька аркушів…
Для себе я певні висновки зробив і щодо банку (клієнтом якого я є 17 років) і щодо клієнтоорієнтованості окремих операторів підтримки.