Доступ людини з вадами зору до банківських послуг.
Майже рік намагаюся відкрити рахунок у банку доньці з вадами зору. id карту донька отримала без підпису, так як фізично цього зробити не може. Прийшли у відділення і почалося. Співробітники кажуть одне, служба підтримки інше. Виявляється паспорт виданий ДМСУ без підпису, для банка не дійсний. Зійшлися на тому, що потрібно доручення. Я заплатила тисячу гривень за доручення, і сьогодні черговий раз прийшла у відділення. Але, виявилося, що рахунок вони їй відкрити не можуть. Видали карту, яку я могла замовити через пошту безкоштовно і не платити нотаріусу. Но справа в іншому. Якщо мене не стане, донька не зможе отримувати ті копійки, які платить держава людям з інвалідністю. У неї не буде доступна до Дії, до електронного підпису. Кажуть треба опікун. Де їй брати того опікуна, якщо мене не стане? Це якийсь жах. Виходить id карта з відбитком пальця — туалетний папірець.
PrivatBankQM
14 декабря 2024, 9:34
Вітаємо. Нам дуже прикро, що сталась така ситуація. Дозвольте, будь ласка, нам детальніше все перевірити та розібратись в обставинах. Для уточнення звернулись до вас у приватні повідомлення.
- SergeyNina
- 13 декабря 2024, 23:02
Идите в другое отделене.
Доручення не поможет. Скорее всего паспорт отклоняет СБ приватбанка. Может здесь поможет сотрудник.
Но есть проблема. Если она не может поставить подпись то и картой она воспользоваться не сможет толком
Да, ищите мужа или опекуна вашей дочке.
- irinashelexan
- 14 декабря 2024, 9:03
Дякую за відповідь. Можливо Ви знаєте в який банк можна звернутися?
- Shurik Linnik
- 14 декабря 2024, 19:56
ID- це самодостатній документ, а небажання видати картку інваліду це порушення Конституції. Зверніться на гарячу лінію НБУ, НАПИШІТЬ СКАРГУ. Зараз через війну багато інвалідів, тому треба ставити приват на місто. Приват не порушуйте права людей з інвалідністю!
- irinashelexan
- 14 декабря 2024, 22:43
Дякую Вам за підтримку. Я звернулася у банк з заявою про алгоритм відкриття рахунку для людини з вадами зору. Чекаю письмову відповідь. Потім буду брати письмову відмову, і в суд. Дивлячись на те, як моя донька бореться за виживання у цьому світі, з якою наполегливістю, я просто не можу не підтримати її.