Сняли средства без уведолмления
Так вот, как мне верить ПриватБанку, если они с лёгкостью редактируют выписку как хотят? Как я могу быть уверен, что они не «отредактируют» себе ещё пару тысяч? Какого чёрта этот «резерв» не отображался в выписке по факту снятия туда средств?
При здійсненні операцій в мережі іншого банку сума може бути списана не одразу, а замість цього взята в резерв до моменту, поки банк, який обслуговує термінал не направить до нас запит на списання заблокованої суми або про її виведення з резерву. Зі своєї сторони ми повертаємо суму з резерву на доступний баланс картки на 11-й день після проведення операції, якщо за цей час не надійшло запиту на її списання. Це регламентовано правилами міжнародної платіжної системи.
Таким чином, якщо при оплаті сума спочатку не була списана, а лише взята в резерв, потім виведена з резерву на доступний баланс ви могли цими коштами знову скористатись і бачити вже актуальний поточний баланс картки, коли в той же час інформація у виписці не встигла оновитись.
Як бачимо, на даний момент питання вирішено. Ви можете бачити актуальну виписку в своєму Приват24.