Як сплатити банку майже 2 кредитних ліміти і залишитись боржником
5800 зашло одной суммой? Вы погасили полностью карту и потом начали пользоваться? Судя по всему нет, вы тратили, пополняли и тратили не сделав сначала полного погашения то в чем виноват банк? Хотите вернуть льготный период — сначала полностью весь долг вносите и только потом тратите и никак не наоборот
Ви помиляєтесь у 2х моментах: 1) термінологія пільгового періоду, нажаль, в наявних документах описана недостатньо. Назвали і на пальцях 2 приклади коли все ОК і жодного, коли не ОК (https://pb.ua/kak). Причому Приклад 2 натякає, що пільговий період відстежується за окремими лініями, тобто витрати січня мають свій термін погашення, витрати лютого — свій. Отже, можна зробти висновок, що погашення кредитних ліній не залежить оджне від другого. Логічно, що при виходу за пільговий термін я втрачаю знижену ставку НА ЦЮ ЛІНІЮ, і логічно, що після погашення протермінованої кредитної лінії я знову знаходжусь у рамках пільги. Тобто, на Прикладі 2 це булоб так: замість погашення у Лютому 1400 грн січневих витрат я сплачую мінімльний платіж і додатково витрачаю 900+100 грн. Оскільки ще не 25.02, то всюди я в пільговому періоді. І цілком логічно очікую, що до 25.03 можу погасити залишок боргу Січня + 3,х% + 1000 грн боргу за Лютий, то лінія січня буде погашена з виходом за пільговий період, а лінія лютого — в межах.
Додатково стверджує мене в пільговому періоді на лінію, а не всю картку термін «поновлювана» для опису кредитної лінії тут https://privatbank.ua/platezhnie-karty/karta-gold (тарифи — показати всі), та «Відновлювана кредитна лінія, шляхом встановлення кредитного ліміту на кредитній картці» і «До 55 днів (пільгова ставка діє за умови погашення до 25-го числа місяця, наступного за датою виникнення заборгованості)» тут https://static.privatbank.ua/files/29032022_doc1.pdf
Поясніть тоді, звідки це можна зрозуміти? На сайті щодо пільгового періоду можна знайти куці згадки тут https://pb.ua/kak — на пальцях 2 приклади коли все ОК і жодного, коли не ОК. Причому Приклад 2 натякає, що пільговий період відстежується за окремими лініями, тобто витрати січня мають свій термін погашення, витрати лютого — свій. Отже, можна зробти висновок, що погашення кредитних ліній не залежить оджне від другого. Логічно, що при виходу за пільговий термін я втрачаю знижену ставку НА ЦЮ ЛІНІЮ, і логічно, що після погашення протермінованої кредитної лінії я знову знаходжусь у рамках пільги. Тобто, на Прикладі 2 це булоб так: замість погашення у Лютому 1400 грн січневих витрат я сплачую мінімльний платіж і додатково витрачаю 900+100 грн. Оскільки ще не 25.02, то всюди я в пільговому періоді. І цілком логічно очікую, що до 25.03 можу погасити залишок боргу Січня + 3,х% + 1000 грн боргу за Лютий, то лінія січня буде погашена з виходом за пільговий період, а лінія лютого — в межах.
До того ж оператор підтримки вперто відмовлявся розтлумачити що значить поновлювана кредитна лінія та навіть не зміг по Ctrl+F знайти на сторінці голд-картки https://privatbank.ua/platezhnie-karty/karta-gold слова «Тип кредитної лінії».
Банк дає вам можливість користуватися коштами без відсотків до 55 днів. Тобто, якщо ви сплатите всю суму використаних коштів до 25 числа місяця, наступного за тим, в якому ви скористалися кредитом, нічого додатково платити не потрібно.
У разі, якщо ви не погашаєте до 25 числа суму використаного кредитного ліміту минулого місяця повністю, пільговий період не діє, і на всю використану суму нараховуються відсотки від дати початку. На нові витрати пільговий період поширюватися не буде до моменту повного погашення всієї суми.
% нараховується не на суму заборгованості за якийсь певний день, а проводиться аналіз усього періоду, тому що в різні дні сума заборгованості різна.
Якщо картка не перебувала в пільговому періоді (як і було) буде списана комісія навіть при повному погашенні — за ті дні, коли на рахунку була заборгованість.
Окремо приносимо вибачення за те, що після звернення в підтримку у вас залишився неприємний осад. Ми проведемо бесіду з нашим оператором для покращення якості обслуговування.
З повагою, ПриватБанк.