Відкритий рахунок без мого відома

daria01 30 декабря 2025, 10:52
У 2019 я особисто зверталася до відділення банку, за адресою м. Миколаївка Донецької області, вул. Музична 15 і писала заяви на закриття всіх свої рахунків. Наприкінці 2025 року мені приходить повідомлення про те що за неактивніть рахунку буде нарахована комісія. За неактивність якого рахунку? Куди поділися мої заяви? Тобто я 6 років мала рахунок і нічого про це не знала, як так? Чому я через 6 років маю бігати по відділенням і для рішення цього питання. Для чого ви тоді берете заяви з клієтів на закриття рахунків, а рахунки не закриваєте, чи відкриваєте їх за для плану? Як мені повністю розірвати стосунки з вашим банком? Чи мені звертатися до адвокатів і йти у суд? І не треба мені розповідати про залишок на рахунку, бо який же там мав бути залишок, щоб 6 років рахунок не закривався? І чому саме про залишок мені ніхто не повідомив, а як про те що рахунок платний, так одразу?

30 декабря 2025, 16:05
Якщо на рахунку клієнта Ощадбанку знаходяться кошти і рахунок більше року неактивний,
то банк повинен перенести (зарахувати) всі кошти клієнта на балансовий рахунок
2903 Кошти клієнтів банку за недіючими рахунками, а рахунок клієнта — закрити.

Якщо клієнт більше трьох років не звертається за своїми коштами — Ощадбанк
повинен кошти клієнта перерахувати до бюджету.

Але гниле нутро банкірів хоче заробляти гроші на дурняк, тому роками не закривають
неактивні рахунки, а поступово списують кошти клієнта у дохід банку у якості плати за
«обслуговування неактивного рахунку» заганяючи навіть дебетові рахунки у технічний
овердрафт. А коли набігає чималенький борг — тоді починають розшукувати клієнта,
щоб той висосаний з пальця борг зідрати з нічого не підозрюючого клієнта.

Схема доволі ганебна, але ж гроші не пахнуть.
OkeyDoki
OkeyDoki
30 декабря 2025, 21:26
Иди кому то другому эти сказки россказывай.

Неактивный счет это тот счет на котором остались копейки и которым человек не пользовался больше года.
Банк снимает комиссию 100 грн если она есть на счету, если нету банк округляет до 0 и не тянет счет в минус. Потом Делает счет неактивным и сам на протяжении 3-х лет закрывает.

У нее видимо при закрытые счета оставались копейки. Из-за этого счет не мог закрыться. Вот банк теперь их снимет, а потом закроет счет. Ты хоть бы уточнял прежде чем писать, заговорщик.

сама задолженность может появиться из-за смс и на нее кстати процент не начисляеться, потом за лишний просмотр баланс и на карте денег нет то ли 3 грн то ли 5 грн он берет и тоже процент не начисляеться.

Выучи тарифы или ознакомся с ощадом уже. Я понимаю что ты наверное застрял в 2015—2017 году по уровню тарифов. Но ощад самое забавное развиваеться и понемногу некие косяки закрывает.
31 декабря 2025, 12:43
«Иди кому то другому эти сказки россказывай.»

Для когось казки, а для когось і реальна дійсність.
SergeyNina
SergeyNina
31 декабря 2025, 20:03
Так и есть, карту выводят в ноль потом через три года закрывают автоматически.
Счёт могут и не закрыть и присылать смс, но в минус врят ли выведут.
31 декабря 2025, 21:10
Щось не сходиться, бо згідно відгуку, рахунок кліента і через 6 років
Ощадбанк не закрив — може це різні Ощадбанки.
Pumbovik
Pumbovik
1 января 2026, 17:14
Расскажи это альфа-сенс-банку который карту в минус загоняет платой за обслуживание

Курс валют в Ощадбанке

Курс валют в Ощадбанке

Главная / Банки Украины 🏦 / Ощадбанк 💰 / Отзывы о Ощадбанке 📝 / Відкритий рахунок без мого відома