Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Кредитні послуги

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
PhD1 29 ноября 2020, 0:11
Між мною та АТ «Державний ощадний банк України» (далі — Банк) укладено договір про споживчий кредит для придбання транспортного засобу на 3 (три) роки.
Відповідно до умов договору, за користування кредитом Банку сплачуються проценти в розмірі 0,01% (нуль цілих одна сота) процентів річних.
Однією з умов надання кредиту є здійснення позичальником страхування транспортного засобу за пакетом «повне КАСКО», шляхом укладання договору страхування, строк дії якого повинен становити не менше строку дії кредитного договору, із страховою компанією, яка перевірена (акредитована) Банком.

Раніше я також користувався кредитами на придбання автомобілів і відповідно до умов банків страхував транспортні засоби в акредитованих банками страхових компаніях.
Проте жоден банк не виставляв умови страхового тарифу КАСКО для страхової компанії. Головне для банків був лише факт страхування транспортного засобу за пакетом КАСКО в акредитованій страховій компанії.

В даному моєму випадку, жодна з акредитованих Банком страхових компаній, чомусь не може встановити страховий тариф на кредитний транспортний засіб нижче 7% від вартості транспортного засобу, що для мого випадку складає близько 50 тис. гривень.
Проте якщо транспортний засіб не кредитний страховий тариф в тих самих страхових компаніях не перевищує 3%.

У спілкуванні з працівниками страхових компаній, виявилося, що такий високий страховий тариф (від 7%) – це вимога Банку. При цьому різниця у 4% повертається Банку. Страхова компанія цих коштів не отримує.
Таким чином, Банк вводить в оману споживача кредитним договором, а саме процентами в розмірі 0,01% (нуль цілих одна сота) процентів річних, змушуючи сплачувати страхові тарифи від вартості транспортного засобу за високими ставками.

По суті страхові тарифи, що продиктовані Банком акредитованим страховим компаніям – є прихованими відсотками за кредитним договором.

Такі обставини є порушенням чинного законодавства та суперечать вимогам Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг» 122-IX від 20.09.2019.
При цьому Договір з Банком не розкриває інформації про реальну вартість фінансового продукту та послуг.

Більше того вбачається змова банку та страхової компанії, що призводить до суттєвої переплати по кредиту за час користування кредитом.

Наразі, після року користування транспортним засобом, за умовами кредитного договору, на наступний рік я знову маю страхувати транспортний засіб за пакетом «КАСКО».
Через подорожчання долара, станом на сьогодні транспортний засіб річного віку подорожчав та у гривневому еквіваленті має ринкову вартість більше ніж рік тому, коли був новим. Таким чином протягом трьох років мій страховий платіж при страховому тарифі 7% буде складати 50+ тис. гривень щорічно

В моєму випадку, при розмірі кредиту 390 тис. гривень., переплата за кредитом складе 150 тис. гривень., що складає приблизно 15% (п'ятнадцять) процентів річних замість 0,01% (нуль цілих одна сота) процентів річних.

Вважаю протиправними діі Банку, щодо нав'язування Банком підвищених страхових тарифів при укладанні договорів добровільного страхування КАСКО. На те страхування і є добровільним.

Як споживач, я маю право укласти типовий договір КАСКО з акредитованою Банком страховою компанією на стандартних умовах страхового тарифу (3%) як для не кредитного (не заставного) транспортного засобу.
Ощадбанк
Ответ банка
1 декабря 2020, 10:54
Доброго дня! Розмір страхового тарифу формує страхова компанія по визначеному переліку ризиків, що включаються в договір КАСКО, для конкретного страхувальника. Для того, щоб зорієнтувати вас у витратах, що можуть виникнути при виконанні умов договору, банк розміщує інформацію про перелік та вартість послуг третіх осіб, в тому числі послуг страховика. Інформація про орієнтований тариф страхової компанії є відкритою та публічною: https://www.oschadbank.ua/ua/private/loans/na-nov-avto

Комментарии - 2

+
0
OkeyDoki
OkeyDoki
29 ноября 2020, 10:36
#
Ахаха, а вы что думали что в этом мире все честно, запомни на будущее, если есть льготный тариф и кажется все дешево, значит банк ловит на чем-то другом. И еще один момент если все были бы честными, то половина людей была бы на улице).
+
0
vadymbanker
vadymbanker
4 декабря 2020, 10:13
#
Да, это подло, Ощадбанк, продолжает радовать.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться