Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Отказали в открытии депозита

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Илья Пугачев 16 августа 2013, 0:39
16.08 во второй половине дня я обратился в отделение Ощадбанка в г.Ровно, Киевская 8, с намерением открыть депозит. Мне отказали, потому что в паспорте у меня нет прописки, якобы «без прописки мы депозиты не открываем». Хотелось бы получить объяснение от представителей банка, на каком законном основании отказывают в открытии депозита. В Приватбанке, например, с этим проблем нет (но с самым нечестным банком в Украине связываться не хочу).

Комментарии - 23

+
+3
Богдана Усова
Богдана Усова
17 августа 2013, 7:48
#
А как это без прописки другие банки могут оформить депозит, мне как то самой интересно?? Вас самого это не настораживает?? У нас без прописки счета не открываются, так как ксерокопия паспорта должна быть полной! Контролер-кассир работает по инструкции, а это Ваши уже проблемы оформления прописки! Это в Ваших интересах должно быть, а не в ее!!! Так что перед тем как жаловаться надо подумать изначально кто прав, а кто виноват
+
+7
Илья Пугачев
Илья Пугачев
17 августа 2013, 10:54
#
Я спрашивал, какие ЗАКОННЫЕ основания отказа? На закон в своем ответе вы не сослались. «Счета без прописки не открываются, потому что без прописки счета не открываются» — такой ответ я уже слышал в банке.
+
0
Илья Пугачев
Илья Пугачев
17 августа 2013, 11:03
#
… от некомпетентных сотрудников.
+
0
deg502
deg502
17 августа 2013, 17:55
#
Вам відповідає компетентний працівник. Згідно «Інструкції про відкриття, обслуговування та закриття рахунків» депозитний рахунок відкривається за умови надання таких документів: картка платника податків(ідентифікаційний код) та ксерокопія, поспорт та копії відповідних сторінок — 1, 2, якщо вклеєна друга фотографія копія фото та коли воно вклеєне, а також сторінка з відміткою про прописку. Дана інструкція регулюється Законом України «Про банки та банківську діяльність», а також законами та постановами НБУ!
P.S. Замість того щоб витрачати час в інтернеті на відгуки краще б скористалися пошуковим рядком і вияснили, що потрібно для відкриття депозитного рахунку!!!
+
+7
Илья Пугачев
Илья Пугачев
17 августа 2013, 18:01
#
Дякую за відповідь, але «сторінка з відміткою про прописку» в паспорті є, будь-ласка, робіть копію. В паспорті стоїть відмітка про прописку, і штамп «знятий з реєстраційного обліку». Не розумію, яким чином наведена Вами інструкция перешкоджає відкриттю рахунку.
+
0
deg502
deg502
17 августа 2013, 18:21
#
Ви тільки що самі написали про те що стоїть відмітка про зняття з реєстраційного обліку, а отже ви не маєте фактичного місця проживання! З точки зору фінансового моніторингу(читайте Закон «Про банки та банківську діяльність») ви є не надійним вкладником так, як не можна достовірно перевірити звідки ви взяли гроші і чи набуті вони легальним шляхом!!!
+
0
Илья Пугачев
Илья Пугачев
17 августа 2013, 19:21
#
Хто давав банку право перевіряти законність походження грошей?.. Ви так і не відповіли, на якій ЗАКОННІЙ підставі відмовляють в відкритті депозиту. Норму закону покажіть. Замість того ви пишете про речі які не мають відношення до мого запитання (про інструкцію, яка ніяким чином не перешкоджає відкриттю рахунку, і про інші речі які не мають відношення).
+
0
Илья Пугачев
Илья Пугачев
17 августа 2013, 19:43
#
Ще раз повторю своє запитання, щоб Вам було зрозуміліше. В банк звернулась люди з проханням відкрити депозит. Їй відмовили по причині відсутності реєстрації в паспорті. Однак не існує норми закону, яка б забороняла відкриття депозиту по причині відсутності реєстрації. Виходить що відсутність реєстрацї це така сама «причина» як і відсутність свідоцтва про шлюб батьків, або погана погода за вікном.
+
+2
lulka1009
lulka1009
18 августа 2013, 20:10
#
Прописка потрібна на випадок коли клієнта потрібно терміново викликати. Фактичне місце проживання, якщо вони різні, теж потрібно вказувати. Якщо ви тимчасово проживаєте не за місцем приписки або переїзджаєте кожні три місяця як вас знайти? А за місцем приписки вам зможуть переказати що вас шукали, тому що аби кого ніхто у себе не пропише. Ви навіть не уявляєте скільки клієнтів забувають про свої депозити. прийшли списки, а там ще з 2009 р депозити і ніхто за ними не приходить. От ми беремо приписку дзвонемо на 109 і напоминаєм клієнтам, а якщо тел. не має йдемо в гості.
Можливо норми закону і не має, але є інструкція згідно якої виконуються всі операції банку, її ніхто з працівників банку порушувати не може. Це все рівно що йти на червоне світло через дорогу знаючи що там їздять машини.
+
0
Илья Пугачев
Илья Пугачев
18 августа 2013, 20:51
#
Що значить прописка потрібна, коли треба викликати? Це десь написано, чи це Ваші приватні домисли? Яку вони мають юридичну силу — ніякої… Яка інструкція, наведіть цитату з тієї інструкції, якщо Ви на неї посилаєтесь.
+
+7
Илья Пугачев
Илья Пугачев
18 августа 2013, 20:56
#
… викликати мене можна по мобільному телефону, який я і вказую банку для зворотнього зв«язку. Якщо вам цього мало, то ще в мене є місце роботи, де я працюю багато років, робочий телефон. Ви вигадуєте казки, ви всі на ходу вігадуєте якіь надумані причини, а чіткої відповіді ні у кого немає.
„Ми не відкриваємо рахунок без прописки, тому що без прописки ми рахунок не відкриваємо“.
+
+3
deg502
deg502
18 августа 2013, 21:48
#
Мій висновок: ви не вмієте читати, або не хочете… Прочитайте Закон України «Про банки та банківську діяльність», особливо зверніть увагу на Порядок відкриття, обслуговування та закриття депозитних рахунків!!!
+
0
lulka1009
lulka1009
18 августа 2013, 22:51
#
А якщо у вас вкрадуть телефон або ви вирішите змінити номер? Мабуть першим ділом ви побіжете в банк щоб вам записали новий в картку. Я так розумію які б пояснення вам не надавали ви їх не сприймаєте.Принесіть в банк документ або закон в якому написано що банк повинен відкрити депозит без прописки. А інструкцію на яку я посилаюсь ви можете запитати в любому відділенні банку і контролер знайде той абзац в якому чітко написано що копія приписки повинна бути.Нам щоквартально дають плани на залучення нових клієнтів по депозитам, і кожен клієнт важливий. Але все має бути згідно інструкції.
+
0
Илья Пугачев
Илья Пугачев
18 августа 2013, 22:54
#
В інструкції написано «копія сторінки прописки». В мене в паспорті є така сторінка — будь ласка, робіть копію. Ви засмічуєте тему своїми безграмотними коментарями.
+
0
lulka1009
lulka1009
18 августа 2013, 23:00
#
Тоді за консультацією звертайтесь в Нацбанк.Вам там грамотно прокоментуюють. Дійсно безглуздо щось пояснювати.
+
+7
Илья Пугачев
Илья Пугачев
18 августа 2013, 23:07
#
Люда, ви пишете безграмотні речі, будь-ласка не пишіть більше тут, мені набридло вас читати. Ваше «де написано що можна відкривати без прописки» це теж саме що сказати «де написано що можна відкривати без свідоцтва про шлюб батьків». Не пишіть тут більше, ідіть краще на якийсь жіночій тематичний форум для блондинок.
+
0
deg502
deg502
19 августа 2013, 21:25
#
Ваші відповіді на наші коментарі звучать приблизно так: «Я не розумію тому що я не розумію!». На цьому дискусію завершено! Мого коментарю було більше ніж досить для повної відповіді на ваше запитання!
+
0
Илья Пугачев
Илья Пугачев
18 августа 2013, 22:50
#
Процитуйте норму закону, або не засмічуйте тему…
+
0
Mause
Mause
19 августа 2013, 21:12
#
Вам дали объяснения представители банка, почему счета (в т.ч. и депозиты) без прописки не открываются! Или Вы не понимаете, или не хотите понимать! Зачем тогда тут писали и зашли на этот сайт Ощадбанка вообще, для того что б нагрубить! Так ещё и хамите работникам банка, которые дали вам объяснения!
+
0
Илья Пугачев
Илья Пугачев
28 августа 2013, 2:07
#
Ничгео они не дали кроме инструкции, которая ничего не запрещает, а абстрактного «читайте закон». С таким же успехом можно на любой вопрос отвечать — «читайте закон — нельзя.» А вам возразят — «читайте закон — можно».
+
0
Илья Пугачев
Илья Пугачев
20 августа 2013, 0:30
#
Мне ничего не объяснили — сослались на инструкцию, которая ничего не запрещает, и абстрактно на закон который тоже ничего не запрещает (цитату из закона не привели).
+
+9
lulka1009
lulka1009
20 августа 2013, 12:16
#
Порядок відкриття, ведення та закриття рахунків фізичних осіб у національній валюті установами ВАТ Ощадбанк (від 16 лютого 2004 р №17-2).
Розділ 5.порядок відкриття та обслуговування рахунків фізичних осіб.
Пункт5.5… працівник робить в присутності фіз.особи копії сторінок паспорта або документа, що його замінює, які містять ПІБ, дату народження, серію та номер паспорта або докуменка, що його замінює, дату видачі та найменування органу, що видав документ, місце проживання або тимчасового перебування…
Для … в пояснюю, що якщо стоїть штамп «виписано»( а тим більше, взагалі, немає жодної відмітки), то місце проживання ВІДСУТНЄ.
На майбутнє- не переходьте на особистості, це не гідний вчинок для чоловіка(якщо ви таким являєтесь)
+
0
savvik93
savvik93
27 августа 2013, 16:06
#
Человек (потенциальный клиент) пришёл в украинский банк и предъявил паспорт гражданина Украины и свой ИНН. Он хочет открыть счёт в банке и положить на этот счёт деньги. И он не может это сделать!!! Он не может открыть счёт на другого человека и подарить тому депонентную или депозитную карточку!!! Каким вывихнутым сознанием заплесневелого бюрократа надо обладать, чтобы предлагать привести для этого события в отделение банка, самого «одариеваемого» с комплектом документов и ксерокопий к ним и постоять, тихо млея от счастья, в очереди за подарком?!.. И после «строгой и внимательной проверки» банковскими клерками, — а вдруг это «ворог бажае покласты гроши?», с благодарностью удалиться вон… В очередной раз теряя доход и клиента, ВАТ «Ощадбанк» обязан понимать: — он держится исключительно на былой вере пожилых людей в госструктуры, а пожилые каждый день уходят из жизни. Так и «жизнь» уходит из ВАТ «Ощадбанк». Набирая базу данных на клиентов, проанализируйте — сколько к вам пришло молодых клиентов. Думаю, картина будет такой же унылой, как и вид ваших отделений.
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться
 

Курс валют в Ощадбанке

Валюта Покупка Продажа
USD 38.35 38.8
EUR 41.85 42.5
Все курсы банка

Курс валют в Ощадбанке

Валюта Покупка Продажа
USD 38.35 38.8
EUR 41.85 42.5
Все курсы банка