Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Жалоба

×

Введите ваш E-mail
для оформления подписки:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!


Уважаемый Андрей!

В дополнение к оформенной подписке
вы можете также получать:

Подписаться

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
×

Получайте по E-mail самые главные
финансовые новости Украины и мира:

Подписка оформлена успешно

На указанную вами электронную почту отправлено
письмо с подтверждением подписки.

Мы рады, что вы с нами!



Вернуться на сайт
Подписаться
Elenafrunze 29 октября 2010, 12:51
Я, працюючи касир-контролером відділення №5449/024 «Ощадбанку», де завідуючою є Лукашенко Т. Г., була змушена розірвати трудовий договір за власним бажанням(ст.38 КЗпП), тому що управляюча неодноразово, грубо порушувала законодавство про працю, а саме:
1. Згідно ст. 56 КЗпП(останній абзац), робота в умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав працівників, а в ст.2 КЗпП сказано, що працівник має право на одержання роботи з оплатою праці не нижче встановленого державою мінімального розміру.
Згідно ст.95 КЗпП України, мінімальна зарплата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України. Мінімальна зарплата – це законодавчо встановлений розмір зарплати, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, погодинну норму праці. Оплата праці, нижче встановленого державою мінімального розміру, є злочином, і порушує права працівника.
Під категорією людей, яким згідно ст. ст. 51,56 КЗпП України, встановлюється скорочена робоча доба, я не підпадаю.
Але, ігноруючи законодавство України, зокрема КЗпП України, предприїмчива госпожа управляюча Лукашенко Т. Г. виплачувала всі відрахування у фонди з мінімальної заробітної плати(869грн.), а зарплату мені, ігноруючи КЗпП України, виплачувала у розмірі 0,45 окладу. Де дівалась різниця?, а це більше ніж 300грн, а ще враховуючи те, що відділень у Слов’яносербському відділенні «Ощадбанку» не менше 25, то і тіньовий заробіток тільки по цій оборудці, становить близько 10 000 грн. щомісяця. По відношенню до мене, управляючою Лукашенко Т. Г. було порушено законодавство у частині ст.ст.2.,2-1.,51.,56.,95. КЗпП України.
2.Під час моєї роботи старшим касир-контролером відділення №5449/024 «Ощадбанку», в Україні почастішали напади на маленькі відділення банків, які не обладнані охоронною сигналізацією, та заходами безпеки. Неодноразово порушувався громадський порядок і у відділенні № 5449/024.Були випадки погроз, хамства, принижень честі, та гідності в мою адресу, а також припинені мною спроби проникнення на територію каси сторонніх осіб.
Відділення 5449/024 «Ощадбанку» на момент моєї роботи, не було забезпечене ніякими заходами безпеки, а саме: сигналізація не працювала, тривожна кнопка виклику міліції, чи ДСО, взагалі була відсутня, вхід на робочу територію каси здійснювався через напівдвері, які зачинялися на шпінгалет, легко відчиняющийся, як знутрі, так і зовні. Це відділення не відповідало ніяким нормам безпеки і працювати приходилося на свій страх і ризик.
Все це змусило мене звернутися до Голови селищної ради зі зверненням про допомогу №371 від 26.08.2010р., від якого отримала відповідь №1010 від 30.08.2010р., про те, що копія мого звернення надіслана управляючій відділенням №5449 «Ощадбанку» Лукашенко Т.Г. для вирішення питання по суті, та прийняття заходів по забезпеченню безпеки працівника, але ніяких дієвих заходів, а рівно ніяких дій, щодо забезпечення безпеки працівника, не послідувало, більше того, заступник управляючої по кадрам Насекін С.Ю. змушував мене забрати оригінал мого звернення №371 із селищної ради. Я навмисно пишу у минулому часі, та не вказую місця розташування відділень «Ощадбанку», тому що зараз, можливо, заходи безпеки відповідають нормам, я дуже на це сподіваюсь.
По штатному розкладу, раніше, у цьому відділенні, працювало два касир-контролера, а тепер один, мабуть з метою економії, а не безпеки.
Пані управляюча Лукашенко Т.Г. економить на всьому, навіть на безпеці працівників тисячі гривень, що є прямою загрозою життю та здоров ю працівника, а на цьому неможна економити.
Все, вищевказане у пункті 2, є грубим порушенням законодавства про працю, зокрема ст.2 КЗпП України в частині забезпечення безпечних умов праці.
3. Заступник управляючої Сіроусова Інна Вікторівна неодноразово, порушуючи мої права( ст.2КзпП) брутально змушувала мене приймати, та видавати платежі в надурочний час, без оплати. Після моєї відмови, працювати в надурочний час безоплатно, вона наступної доби приїхала до мене з незапланованою перевіркою, на яку не мала права. Коли я запропонувала закрити касу і проводити офіційну ревізію, то Сіроусова Інна Вікторівна мені відмовила, і сказала, щоб я працювала, а сама не знайшовши порушень, користуючись моментом, викрала порожній бланк ощадної книжки, для того, щоб у мене з’явилася догана і штраф. Зрозумівши, що її заходи безглузді, вона підкинула цей бланк біля дверей відділення банку. Це є вчинок непорядної людини з незадоволеними амбіціями.
Згодом виявилося, що така людина, як Сіроусова Інна Вікторівна є головою профспілки відділення 5449 «Ощадбанку».
Сіроусова Інна Вікторівна в грубій формі змусила мене терміново, доки вона на зв’язку, в надурочний час, порахувати усіх, хто одержує заробітну плату у цьому відділенні, порушуючи мої права ст.2.,62 КЗпП Україи.
Зрозумівши, що можна змушувати працівника до праці в надурочний час, безоплатно, головний бухгалтер цього відділення також змушувала мене робити вибірку довіреностей по всім наявним у базі рахункам. Робити це було необхідно в надурочний час і до встановленого нею терміну. Ця незаконна експлуатація не оплачувалася.
Згідно законодавству про працю, заступником управляючої Сіроусовою І.В., та головним бухгалтером, були порушені мої права в частині надурочної роботи ст. 2.,62 КЗпП України.
4. Серед заступників управляючої, які, вірогідно, всі є її рідня, у взаємовідносинах, коїться безлад, хаос та непрофесіоналізм, І знову головним діючим обличчям виступає таж- таки голова профспілки банку Сіроусова Інна Вікторівна, яка змушувала мене відшкодувати комісію по БПК в розмірі 3%, за свій кошт, що в послідуючому нею було зроблено, так як комісія з БПК не береться взагалі. Хоча за декілька хвилин до цього, в відділенні електроніки, куди я звернулася по допомогу в рішенні цього питання, працівник відділу електроніки Євген повідомив, що комісія з банковської пластикової картки береться в розмірі 3%. Хто в цьому питанні мав рацію? Через такі непорозуміння і видно низький рівень профпригодності працівників.
Упредженим відношенням до мене, а також некомпетентності, та відповідності займаній посаді заступнику Сіроусовій І.В. нехай дасть оцінку завідуюча Лукашенко Т.Г., та обласний управляючий «Ощадбанку», а проти мене і в цьому випадку було порушено законодавство ст.2.,2-1. КЗпП в частині здорових, та безпечних умов праці, і упередженого відношення. Після того як Сіроусова І. В. стала упереджено відноситися до мене, хоча повинна була, займаючи посаду голови профспілки, підтримати молодого спеціаліста, в мене розвинулась депресія, безсоння і стало погіршуватися здоров’я, вся ця ситуація виклинала в мене негативне ставлення до цього банку №5449.
Згідно ст.44 КЗпП України мені повинні були заплатити вихідну допомогу у розмірі тримісячного середнього заробітку, так як мене було звільнено по ст.38 КЗпП України. Але мені, управляючою Лукашенко Т.Г., було відмовлено, що є грубим порушенням ст.ст. 2.,2-1.,51.,56.,62.,95.КЗпП України.
Звертаюся до Вас з проханням про допомогу в рішенні питання по суті і виплаті мені вихідної допомоги в розмірі трьох окладів, та виплати компенсації за моральні збитки, нанесені мені діяльністю Лукашенко Т.Г., Сіроусової І.Г., Лєбєдєва С.В., головного бухгалтера, та Насекіна С. Ю.
Додаток:
1. Підсумковий розрахунковий листок за вересень 2010г.
2. Копія запису в трудовій книжці.

Комментарии - 1

+
0
Валентина  Михайловская
Валентина Михайловская
6 марта 2013, 15:11
#
16 октября 2012 года я сдала док-ты на получение компенсационной карты в отделение банка №10007/0287 г. Запорожья бул. Строителей 5, должна была получить карту 5 декабря 2012 г., но до сих пор мне ее не выдали.Объясняли сбоем в компьютере, а оказалось-неправильно были введены данные.Я до сих пор не прошла актуализацию, неоднократно обращалась на горячую линию, даже хотела еще раз сдать док-ты, в чем мне отказали.На горячей линии отвечают-вы не прошли актуализацию, в отделении банка-что они сделали все правильно и мое дело должны рассмотреть в Киеве.Когда закончится это издевательство??? Я устала получать противоречивые ответы, работники отделения халатно относятся к своим обязанностям-это факт. Если моя ситуация не будет рассмотрена в ближайшее время-я буду дальше писать жалобы, этого так не оставлю, не позволю издеваться над пенсионером!!!
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться