SWIFT переказ за навчання в 3-х діях
- vingood Hut
- 27 августа 2026, 22:20
Вибачте, але доба — це не певний час, а все ж доба. Зазвичай це має займати годину-дві з мого досвіду (ну максимум 3, якщо є якісь питання, але питань не було), тому не зрозуміло взагалі чому футболили цілу добу
- fotograf chunt
- 29 августа 2026, 21:54
Эта слуга крайне редко востребована поэтому ней занимается 1 человек в рабочее время. В крупных банках проверка идет намного быстрее то что там нет очереди. В злотых может переводить кредобанк, у моно банки-посредники с ним не работают
Не завжди все було прям дуже гаразд, але все одно якось та і вирішувалось.
Маю багато карток, маю рахунки ФОП вже дуже довгий час (перевів в свій час з Привату).
Але все ж, що відбувається з «дуже» розрекламованим сервісом SWIFT-платежів без комісій, я зрозуміти не можу. От взагалі не можу.
Мій досвід. Поїхали.
Ситуація 1:
— захотів провести платіж у злотих за навчання сина у Польщі на рахунок університету, все згідно правил НБУ.
Відмова. Підтримуємо лише долар/євро.
Ну що ж ок, буває, принаймні чесно і одразу відмова. Надія залишилась, що зможу хоч за дочку сплатити, там в євро.
Ситуація 2:
— на цей раз захотів провести страховий платіж за проживання дочки в студентській квартирі у Австрії згідно договору і на цей раз у Євро. Здавлась би теж все відповідає вимогам НБУ, платіж пов’язаний з навчанням, проживанням і т.д.
Окей, створив платіж в євро — в євро ж можна, прикрипів договір з вказаними реквізитами, сумою і т.д. В додатку висвітилось, мол «в роботі».
Довольний, сиджу чекаю на «супер-сервіс без комісій».
Прийшло повідомлення, типу очікуйте — зв’яжуться. Ну ок, я не квапився тоді. Пів дня тиша і тут відповідь: «Оплату депозиту, що підлягає поверненню погодити не зможемо» Причому додали, що можуть провести лише за проживання і лише якщо власник надасть документи на право власності) ну с*іга лі власник буде надавати такі документи якомусь незрозомілому іноземному банку, якщо є договір і є рахунок.
Але ладно і це проковтнув, знайшов як це зробити по-іншому. Надія по-трохи вивітрювалась, але ще не вмерла зовсім. Вірю людям, є такий гріх.
Ситуація 3 («вбиство надії» або апофеоз сервісу без комісії)
— вирішив провести платіж за здачу академ-різниці до Університету Клагенфурту на рахунок університету в Євро (Австрія). Ну думаю все, тут то вже мають зірки нарешті зійтись і я отримаю задоволення від сервісу на який довго розраховував.
Сам Гороховський же ж рекламував, має працювати, ну правда ж має?
Формую платіж ввечері середи, думаю до обіду четверга все буде ок, як зазвичай все відбувалось у Приваті (зазвичай 1−2 години, правда з комісією).
Причому пишу в чатік, чи все ок, чи проведете, бо це терміново. Клянуться: так-так, очікуйте.
Я впевнений, ви вже здогадались, що до вечора ні*іга окрім очікування не сталось. Водили весь день за ніс, реально весь день, це не перебільшення. Мені потрібно було це зробити досить терміново на цей раз і я просто просив їх прискорити, або ж одразу сказати що не проведете, якихось чортових 220 євро… ніт, не провели.
І більше того, я вже знайшов як це зробити — платіж провели, надали мені квитанцію, а в додатку моно мій платіж досі «в роботі», при тому що я вимагав (вже не попросив) їх скаувати і підтвердити, що вони скасували.
Ось такий от банк, ось такий розкручений сервіс, ось така послуга «без комісії». Але нема чо жалітись. комісії ж не взали) жодного разу з цих 3-х ситуацій)
Дуже неприємно, що втрачено багато часу ні на що, просто би відмовили, як у першому випадку, і я би шукав інші варіанти, так ні ж, ОЧІКУЙТЕ…
В додатку після створення заявки з нею нічого не можна зробити, ні видалити, ні відмінити, ні змінити, нічого від слова взагалі, статичний екранчик, дуже зручно і функціонально, найкращий топовий сервіс)
Найзадоволеніший клієнт, який з банком мало не від дня відкриття, і ось таке супер-відношення.
Дякую, Монобанку!
Вдячні вам за зворотній зв'язок, обов'язково врахуємо його, щоб покращувати наш сервіс надалі. Також зафіксували вашу ідею щодо можливості редагування заявок, постараємось втілити у майбутніх оновленнях 💛
Щодо SWIFT — дійсно, відправлення можливі лише у валюті, що доступна банку, а це долар або євро. При цьому перекази можливі виключно у межах чинних вимог НБУ, тому за заявкою ми детально перевіряємо призначення і усі деталі. Це може займати певний час, але ми завжди стараємось зробити процедуру максимально швидкою і зручною для вас