Монобанк

Користувався карткою Моно, тільки свої кошти, жодного разу не використав кредитні, навмисне встановив кредитний ліміт 0.00грн. І тут, 05.07.2026року відбувається списання по карті, причому у автоматичному режимі, без будь якої моєї згоди і підтвердження! Так мало того, що списалися мої кошти, ще й на карті утворився «мінус», тобто списалися і кредитні!!! І це при тому, що я встановив кредитний ліміт 0.00грн. Одразу звернувся до їхньої служби підтримки, і там мені розповіли про якийсь еквайр, на вимогу якого як виявилося і відбулося списання! Тобто розумієте — виявляється, саоіии коштами розпоряджуюсь не я, а якийсь еквайр! То мало того — якщо навіть кредитний ліміт 0.00грн, цей «банк» на свій розсуд встановлює «перевищення кредитного ліміту» і на вимогу якогось еквайра або ще когось — у вас без вашого відома з’являється кредит, ви — у кредитних боргах! То мало того — якщо навіть заблокувати картку — банк все одно може вішати на вас кредити і картка піде в «мінус»! До речі, повертати крадене ніхто не поспішає, бачиш, виявляється «потрібен час»! Швидко тільки вішають кредит. Основна мета цього недо«банку" — загнати кліента у кредитні борги, це очевидно. Держіться від цього «банку» якомога далі!
monobank
Шкодуємо, що ситуація викликала негативні емоції 😔

Іноді після оплати торгові точки можуть повторно передавати запит на списання через банк-еквайр — це банк, який обслуговує магазин або сервіс, де проводилась оплата. У такому випадку банк зобов’язаний обробити такий запит відповідно до правил платіжних систем.
На жаль, ігнорувати такий запит немає можливості.

Через подібні списання може зʼявитись перевищення ліміту, якщо кредитний ліміт встановлений на 0 грн. Сума перевищення встановленого ліміту може встановлюватись саме згідно Пункту 5.4. розділу ІІ Умов та Правил, з якими ви ознайомились та погодились при відкритті картки, та це не означає, що банк самостійно видає кредит чи займається шахрайством.

Розуміємо, що такі ситуації можуть викликати занепокоєння.
Ми не вдаємось до крадіжок і не у наших інтересах, щоб у вас виникала така думка, ми працюємо повністю прозоро і чесно.

Якщо у вас залишились питання стосовно списання або повернення коштів — зверніться, будь ласка, в підтримку https://www.monobank.ua/contacts 🙏

SergeyNina
SergeyNina
5 июля 2026, 21:26
Гуглите что такое технический овердрафт
5 июля 2026, 23:41
Мені не потрібен «технический овердрафт» мене цікавлять мої кошти, які були списані без моєї на те згоди, а ще більше цікавить, як як на карті опинився «мінус», при встановленому кредитному ліміті 0.00грн! Та ще й виявляється, зі слів служби підтримки, що навіть з заблокованої картки зі встановленим кредитним лімітом 0 можливі списання! Оце мене цікавить, а не «овердрафт».
6 июля 2026, 8:33
Оце мене цікавить, а не «овердрафт».

Так працює міжнародна платіжна система, щоб гарантувати права продавців.
Якщо картка була введена десь та підтвержена за допомогою засобів 3D Secure, продавцеь може робити з неї списання навіть в мінус, навіть в технічний овердрафт і іноді з заблокованої картки.

Інше питання, де ви ту картку запхали в інтернеті.
Допомог від Міжнародних Валютних Лохофондів, або від ліги Націй, або від нігерійских принців не намагались отримати? Хоча, тут за звичай ніхто не визнає, що від жадності злив картку шахраям
6 июля 2026, 9:44
Все ви вірно кажте, та тільки суть претензії не в тому, що відбулося списання, а в тому, що карта пішла в «мінус»! Так, права продавців захищає платіжна система, а нормальний банк повинен захищати права кліента. І якщо вказано, «що сумма кредитного ліміту, яка перевищує розмір ліміту для використання (сумма перевищення) може встановлюватись банком НА ВЛАСНИЙ РОЗСУД» (цітую те, що відповіла служба підтримки), то що ж заважає банку, якщо він звісно НОРМАЛЬНИЙ банк і дбає про кліента, встановити цю «сумму перевищення» у розмірі 0.01грн? Банк же баче, що кліент не користується кредитними коштами взагалі, і таким чином виконуються і вимоги платіжної системи, і кліент убезпечується від подібних несподіванок. Але це видно стосується нормальних банків, а не МОНО.
6 июля 2026, 12:08
Напишіть петицію в МПС
fotograf chunt
fotograf chunt
6 июля 2026, 12:06
Это их старая проблема, которую они не хотят решать и сваливают на клиента, любую дебетовую карту или с 0 кредитным лимитом могут загнать в минус, несмотря на то что отключена интернет оплата и лимит операций 0 в инете. Банк может отклонить любую транзакцию если захочет. Технический овердрафт это когда баг в системе или пересчет курсовой разницы
6 июля 2026, 12:08
Не бреши про «їх стару проблему», бо це стандартна практика опрацювання токенизованих за допомогою 3D secure карток в БУДЬ-ЯКОМУ банку.
6 июля 2026, 18:56
Коли клієнт закриває всі рахунки немає з чого зписувати, хіба що з зарплати моноботів, які погано відпрацювали та не змогли зіпхнути проблему манобанка на клієнта
6 июля 2026, 14:13
По цій ситуації на даний час, ну по перше — гроші мені повернули, півтори доби пройшло з моменту мого звернення до служби підтримки. Як повідомила мені служба підтримки, дійсно — 04.07.2026р я проводив оплату покупки с цієї карти, було списання, однак покупка була відхилена продавцем і кошти повернулися. Це, до речі, свята правда. Однак, через добу, тобто 05.07. 2026року начебто прийшов повторний запит від еквайра на списання коштів і вони були списані, начебто «згідно правил платіжних систем…»" Так от, покупка та та повернення коштів проводилися через сервіс UAPAY. UA. Я до них звернувся, і от надаю іх відповідь: «…повідомляємо: кошти за товар та доставку (245 грн.) з нашого боку було успішно повернуто 04.07.2026 об 01:32:03. Квитанцію про розблокування додаємо у вкладенні до цього листа. RRN 618501426318. RRN (reference retrieval number) банківської операції - це 12-значний код, який генерує банк-еквайєр у момент обробки платежу. Код RRN унікальний: він завжди надається для однієї операції і не може бути повторений. Спроб повторних списань з нашого боку не було. (Повторних списань ми навіть технічно не мали змоги зробити).» Також вони повідомили, що до них вже неодноразово зверталися з таких саме підстав і саме кліенти Монобанку, с іншими банками таких проблем не було, тобто це проблема Монобанку, яку вони намагаються на когось перекласти. Так що чому моно ще раз через добу списав цю сумму — тут то як раз вже все зрозуміло))).
6 июля 2026, 14:35
Дуже потішила відповідь банку «про повторний запит…»))). Звідки ж він взявся, той повторний запит, якщо його ніхто не надсилав, та його навіть технічно не можливо надіслати??? Все говорить саме за себе.
6 июля 2026, 21:11
UAPAY на Біблії поклявся? Ці миколи з вірою в серці…
6 июля 2026, 23:12
Ні, на Біблії а також Корані, Торі та інших релігійних святинях він не клявся. Він просто надав офіційну відповідь та копії документів щодо проведених операцій списання та повернення. А от Моно не надав нічого, тільки словесні посилання на невідомий «банк -екваєр», вони навіть не можуть сказати, як той банк зветься). І якщо у них все так чисто — то відразу надали б мені документ с вимогою цієї транзакції, які проблеми? А раз на відміну від UAPAY, ніяких документів не надали — то це значить, що іх не має, і ніякого запиту на повторне зняття коштів не було. До речі, по цій ситуації я звернувся до НБУ через їхній сайт, повністю описав ситуацію, переслав ім усі документи, які я отримав від UAPAY, виписки по карті Моно, скріни переписки зі службою підтримки. Звернення зареєстрували, присвоїли номер, протягом 30 днів повинні розглянути. Нехай Регулятор розбирається, він на те і Регулятор…
7 июля 2026, 7:46
І на що ж ти по факту скаржишся?
На технічний овердрафт та на гроші, які повернули?
Оце так порушення, тепер точно ліцензію відкличуть 🤡
7 июля 2026, 11:00
По факту — нехай розберуться і нададуть відповідь.
Java Vetal
Java Vetal
7 июля 2026, 12:32
Це типовий баг у глючному дирявому банківському софті, який списує в мінус гроші
7 июля 2026, 12:51
Можливо. А можливо і навмисне, в раптом кліен нічого не помітить? Навіть якби я допустити, що то технічний глюк — так, а нах…я потрібен банк с таким дірявим софтом??? Для того щоб софт був нормальний, потрібні нормальні ITшники, а ім треба гідно платити. От керівництво Моно видно і вирішило — та ну нах, витрати — на мінімум, безпека кліента — нижче мінімуму, а прибуток просто жерти в одне рило.
7 июля 2026, 13:52
Тут не в НБУ, а до лікаря треба — тривожний розлад сам себе не вилікує.
І zeroIQ хейтерка з собою прихопіть, який вдає, що його хвилюють чужі проблеми.
7 июля 2026, 17:14
А ви до якого звертались? Відразу видно що досвід спілкування з лікарями у вас неабиякий! То підкажіть, щоб я до тіх самих не звертався, бо бачу, що їх лікування не допомагає.
7 июля 2026, 19:35
Ой, пішли ці шкільні замолотки від мамчіних експертів з якості софта и оплати праці девелоперів.
Скажи ще «Це ти, а я хто?» 😀
7 июля 2026, 21:59
До лікаря посилають ті хто самі до нього регулярно ходять, бо в тебе типовий адхд
8 июля 2026, 8:42
А який лікар допоможе блазню, який одного часу клепав в день по 10 фейк-акаунтів з моїми персональними даними з Лінкедіна, відлітав в бан, а тепер сидить з декількох, які не настільки зашкварні, щоб відлетіти в бан?
ch777
ch777
8 июля 2026, 14:41
Не марнуйте час на банківських ботів. Вони сидять на зарплаті лише для того, щоб переконувати клієнтів у правоті цього псевдобанку. Інакше їм прилетить штраф за невиконання плану, або ж клієнт піде скаржитися далі наприклад до НБУ чи в соцмережі а вони не змогли від цього відмовити
9 июля 2026, 18:17
Саме так, коли я заявив, що буду подавати скаргу — ну дуже відмовляли))) «… в цьому немає потреби…», «…розгляд займе час .», «…навіщо залучати третіх осіб, зачекайте і ми самі все вирішимо…». Оце фрази з переписки з їхньою службою підтримки
7 июля 2026, 21:55
Я вже вище задав питання, коли клієнти позакривали всі картки та рахунки та з чого будуть списувати гроші, моноботи нічого не змогли відповісти окрім шаблонних фраз з методички оператора підтримки про якісь платіжні системи, в яких вони самі взагалі нічого не розуміють
8 июля 2026, 8:44
Бо всім чхати на питання хворого хейтера, який не розрізняє, що таке картка, а що таке рахунок. І в чому різниця закриття (блокування, перевипуску) картки та закриття рахунку.

EUR 50.6 51.2007

EUR 50.6 51.2007