Монобанк підняв відсоток в 2 рази, без моєї згоди, на старий борг
Так, ви мені дуже «допомогли», стягуючи з мене подвійний відсоток та відмовивши в технічному збільшенні ліміту до суми боргу, щоб я платила так, як раніше 3.1%, та в реструктуризації боргу. Також наголошую, що це не новий, створений мною мінус поза лімітом. Він утворився давно, ви не могли змінювати умови його погашення в односторонньому порядку, зворотнім способом.
- 4 октября 2025, 20:33
Просто по приколу почитайте умови обслуговування, з якими ви погодились. Ліміти та операції по кредитній картці це не окремі кредити. Якщо на вас висить не борг по кредитці, на важливо, протягом скільки окремих операцій він утворився. До моменту закриття картки це ОДИН кредит. Навіть в УБКІ кредитка подається к один постійно діючий кредит.
В змінах Умов і правил пункт:
5. При допущенні простроченої заборгованості на суму перевищення нараховуються 6.2%.
В мене немає «допущення» нової простроченості. Всі рухи по карті зараз — це мої погашення та списання банку кожного місяця. Причому тут один постійно діючий кредит?! В пункті мова про рух коштів
- 5 октября 2025, 14:39
Тому що ваша кредитка юридично це один діючий кредит.
По приколу зазирніть в УБКІ, це можна раз на півроку зробити безкоштовно.
Там буде кредит «чорна картка» чи якось так. Він буде вважатися взятим в момент відкриття картки, а завершиться тільки при закрітті картки (чого за умовами моно не можна окремо зробити), чи після припинення відносин з банком.
І всі операції «в мінус» відображаються як рух коштів по тому єдиному кредиту.
Це не я вигадав, так воно працює на практиці. Мені байдуже, бо особисто я використвую кредитку як інструмент зрічних платежів та погашаю раз на місяць всю суму заборгованості.
Зараз маю турецьку баксову кредитку, виходить досить вигідно — витрачаєш ліру поточний місяць, повертаєш на 1.5% відсотка менше через падіння ліри
По приколу зазирніть в УБКІ, це можна раз на півроку зробити безкоштовно.
І всі операції «в мінус» відображаються як рух коштів по тому єдиному кредиту.
Я розумію про що ви, що якщо це одна кредитна лінія, то банк змінив умови боргу по ній, а не застосовує нові % на старий борг.
Але це формально, по суті ж в мене немає нової заборгованості, я погашала весь борг, а тепер вони його розділили на до ліміту і мінус поза лімітом. Поза ліміт в мене тягнеться давно зі всім боргом, тому я опинилась в банківській пастці, бо тепер борг буде тільки поглиблюватись.
Для чого тоді у них вказано «при допущенні простроченої заборгованості», а не «на існуючу прострочену заборгованість» і т.п.
Тобто, все ж таки, поняття допушення нової заборгованості, в разі моїх нових транзакцій все ж таки існує?
- 6 октября 2025, 19:09
Як же вічних боржників трясе, зняли з голки мінімального платежу.
Тікайте з цього мутного банку та закривайте рахунки, мені також змінили ставку заднім числом, півтора року судів та апеляцій, щоб оскаржити договір та кінські проценти, а зараз мабуть прописали ще купу пунктів в ДКБО, всі їх співчування та розуміння ваших переживань лицемірна брехня, це вони так кажуть аби ви охолонули від гніву та платили далі! А насправді їх юристи в апеляціях будуть вигризати кожню гривню. Жоден нормальний банк не буде подвоювати нишком ставку
Та вони навіть реструктуризацію боргу не дозволяють, хоча ітак вже достатньо на мені заробили. Інші банки ідуть на мирне врегулювання. А монобанку вигідно продовжувати «доїти» боржників.
Вам не вдалося вирішити це питання в суді та апеляційному суді?
Вам не вдалося вирішити це питання в суді та апеляційному суді?
- 6 октября 2025, 19:15
Реструктуризацію боргу роблять, коли людина влізла в борг з непідйомним щомісчним платежем. Відсотки заморожуть повністю або частково, можливо дають кредитні канікули, борг розподіляють за новим більш доступним боржнику графіком.
У вас ситуація протилежна — ви роками вносите мінімальний платіж та скоріше за все миттеєво знімаєте все, що стало доступне. Як ще можна реструктеризувати борг, який і так погашається МІНІМАЛЬНИМ платежем?
Гривню в місяць на 35000 років?
Гривню в місяць на 35000 років?
Треба не платити нічого банківським мародерам та вимагати реструктурізацію, тільки переписати все майно та зняти всі гроші з рахунків
- 4 октября 2025, 20:31
То твій шлях, невдахо.
Один раз взяти в борг, а потім на все життя забути про власність, про керування авто, про банківські послуги та безготівкові розрахункі. Тільки хворий хейтер може закликати людей до такого, щоб банк хоч на копійку постраждав. Причому він покарає цим не сам банк, а вкладників, та майбутніх користувачів кредитів, на яких впадуть підвищені ризики.
- SergeyNina
- 5 октября 2025, 0:26
Очень плохо закончится. На реструктуризацию идут неохотно.
- Java Vetal
- 5 октября 2025, 9:53
Чувак набрав купу кредитних карт та виїхав з країни, там швидко на всіх використав кредитні ліміти та забив. Іншому штраф з тцк прийшов на 56К (подвоївся + виконавчий збір) Рахунків, майна немає вже більше року висить штраф, а банки нічого не можуть зробити. І місцеві водійські права отримав, українські це вже непотрібний пластик
- 5 октября 2025, 10:32
Це прямо блакитна мрія місцевих невдах — набрати кредитів та звалити за кордон. Така ганьба, що ви українці…
Причому тут блакитна мрія. Я не уникала боргу, сплачувала мін.платіж плюс щось від себе, скільки могла. Я вже мовчу про те, що банк зі мною не обіднів, я вже переплатила тіло боргу, мабуть, в кілька разів.
Просто саме відношення банків — зробити з тебе кредитного раба (бо як ще назвати ці зміни монобанку) викликає і у нас зворотню реакцію — послати їх під три чорти і не платити взагалі нічого.
- 5 октября 2025, 15:49
А оце вам: так буває завжди, коли береш чуже, а віддавати — своє. Тримати борг на кредитці роками це і без підвищених відсотків — боргова яма. Бо ви платите не просто відсоток, а ще й капіталізіцію відсотків, що набігають.
Не треба триндіти, я повільно,але зменшувала борг, до їх нововведень. І не прибідняйте банк, вони чудово на мені заробили, я вже переплатила тіло боргу в 2,5 р.
Менше марнуйте час на тих, хто багато років тому назад втік з країни з документами сумнівного походження та тут просто поприколу з турецьких палаців троллять тих, хто залишився та вимушен платити шалені кредити
- 7 октября 2025, 8:42
та вимушен платити шалені кредити
Продай майно, роздай гроші в борг під 0% війсковим, «жертвам» монобанку, whoever. Але насправді такі як ти за свої три копійки задушать голіруч.
Якби Anna Avel була винна особисто тобі під 774% річних, ти б в неї під дверима днював та ночував, неначе цвяхами прибитий. І жоден колектор би не додумався до тої дичіни, що ти б утнув заради поверненя боргу.
Ганьба.
Ганьба.
Жертви псевдобанку, якби читали відгуки про це болото, то б ніколи не в ньому не обслуговувалися, тощо працює ефективний маркетинг по виманюванню грошей.
В борг під 0 можуть дати пани які сидять при владі та фурами мішки кешу в крипту виводять через купу дропів в псевдобанку
- SergeyNina
- 8 октября 2025, 1:52
Очень рад за него.
У меня 12 часовые смены и бег от тцк.
Визиты тцк на завод заканчивались мордобоем.
В цехах более 10 человек сзч которым нечего терять.
В промышленном квартале рядом с моим несколько прилетов.
В соседних кварталах ракетными ударами уничтожены полностью цеха.
- radioragal
- 7 октября 2025, 14:26
Типичная тема, где за косяк и серьезную проблему не чтоб банку извиниться перед клиентом и вернуть все как было, нагоняют банковских ботов, которые делают клиента виноватым во всем. Жаль тех кто еще обслуживается в этой клоунаде
- 9 октября 2025, 13:04
А за що саме вибачатись?
За то, що людина роками не гасить кредит?
За то, що людина роками не гасить кредит?
| USD | 42 | 42.3693 |
Дякую, монобанк, що втягуєте мене в невилазну боргову яму, ще і не по моїй вині!
Дійсно, при виході за межі кредитного ліміту нараховується ставка 6,2%. Це передбачено в Умовах та Правилах банку (розділ 2, п.5.4), з якими можна ознайомитись у застосунку або за посиланням: monobank.ua/terms.
Досвід показує, що такий підхід допомагає клієнтам уникати надмірної заборгованості та фінансових труднощів. При цьому всі стандартні умови залишаються незмінними: діє пільговий період, і якщо погашати заборгованість у межах ліміту вчасно — додаткових витрат не буде.
Щоб детальніше розібратися саме у вашій ситуації, ми вже написали вам у приватні повідомлення.
Користувач не надав докази на запит адміністрації сайту, які підтверджують, що він є клієнтом або користувався послугами даного банку.