Monobank співпрацює з шахраями

Vital11 4 февраля 2025, 22:10
Ніколи не міг подумати, що моя сім'я потрапить в таку ситуацію, в такий тяжкий для всіх час.
Вирішили ми придбати зарядну станцію, оскільки періодично були виключення світла, а оскільки я з дружиною працюємо з дому це дуже сильно впливало на дохід сім'ї. Я завжди дуже скурпульозно підхожу до вибору товару, магазину та можливості оплати товару. Визначився з товаром, хотів спочатку вести із закордону через друзів, щоб було трохи дешевше, але потім знайшов інтернет магазин, де товар був майже за такою самою ціною, просто не довелося би напрягати друзів. А оскільки, в інтернет магазині, була можливість оформити товар в оплату частинами то в принципі ніяких сумнівів не було, щодо добросовісності інтернет магазину. Я часто користувався цією послугою і ніяких проблем ніколи не було. В результаті оформив оплату частинами на зарядну станцію, вартістю 28000грн. Очікували відправку товару, але товар продавець так і не відправив. Після дзвінка до продавця спочатку сказали що стався збій системи. Через два тижні сказали, що систему зламали потрібно зачекати. Після звернення до служби підтримки монобанку сказали що це Ваші проблеми, банк гроші перерахував, а ви маєте виплатити їх банку. Наступного разу коли телефонували до служби підтримку прийняли якесь звернення, сказали що розберуться з даною ситуацією. В результаті зарядної станції немає, ще і значну суму коштів знімає кожного місяця. З продавцем вже звязатись не можна і що робити не знаю…
В даному випадку банк перекладає 100% відповідальність на клієнта, а як же відповідальність банку, який заключив договір з підприємцем аферистом… Розчарований у Monobank, раніше думав, що це один з кращих банків.
5 февраля 2025, 10:49
Дозвольте, будь ласка, детально все перевірити та допомогти у вирішенні питання
Ми написали вам в особистих повідомленнях, щоб уточнити всі деталі

Mir0n
Mir0n
4 февраля 2025, 22:32
Ну смотри чувак, это нужно тебе с ними разбираться. Банк и они это просто партнёры на разных площадках. Поэтому, они при всё желании тебе мало помогут. Но чтобы окончательно, то советую дождаться ответа банка. P.S покупайте только в проверенных магазинах или олх, если хороший рейтинг
4 марта 2025, 17:19
А це народна гра: знайти невідомого миколу, що продає товар в інтернеті на три гривні дешевше. Дати передплату і чекати — пронесе, чи ні.
Тут другий рівень гри: заплатити тому миколі не свої гроші.

Я теж цього не розумію, хоч мені й пояснювали, що вони неначе розумні — платять менше, не годують нову пошту на комісію за оплату на місці, тощо.
SergeyNina
SergeyNina
4 февраля 2025, 22:36
Скорее всего придётся писать заявление в полицию.
Схема такая — магазин оформленный как фоп скорее всего на маргинальную личность некоторое время высылает товары, потом утверждает что у него проблемы, подождите недели люди ждут потом он набирает заказов и убегает с деньгами покупателей.
Финансовый мониторинг обходят элементарно.
Потом деньги трудно вытащить так как они выведены.
Финансовый мониторинг ничего не может сделать так как по докам все в начале нормально и магазин работает потом такое.
Эта проблема очень старая и решения увы нет.
4 марта 2025, 17:23
Є дуже просте рішення: не купувати за передплату в ненадіного продавця. Крапка!
ch777
ch777
4 февраля 2025, 22:47
Ваша проблема є масовою https://minfin.com.ua/ua/company/monobank/review/386385
Там купу покупців кинули з оплатою частинами.
Поліція обов’язково. Суд з вимогою розірвати договір продажу товару та кредиту. Ніякої відповіді від банка не чекайте, вам напишуть гору обіцянок чекати на щось але нічого не дочекаєтесь
Так, в моно купа акаунтів оформлено на дропів, перевірка поверхнева, банк заробляє свої % на кредитуванні, а гроші вже виведені
4 марта 2025, 17:23
О, суд буде в захваті з дурнуватої вимоги розірвати кредитну угоду між, А та Б, тому що Ц не відвантажив товар до А.
Це ж треба ще надати докази, що банк та продавець — афільовані особи. Але копійчані хейтери такими простими речами не паряться, їм головне дати цінну пораду та трошки попустити власну пекучу журбу та жажду помсти =)
Strelok123
Strelok123
5 февраля 2025, 15:20
Уже не первый случай и как по мне, монобанк должен не устраняться от проблемы, а то получается норм бизнес кидать лохов, заключают договора не понятно с кем, а потом деньги терпил 50 на 50 делят и весь долг вешают на покупателя, бинго!!!
radio rogal
radio rogal
5 февраля 2025, 17:30
Так выходит еще и монобанк зарабатывает на этом, покупателей обманули, товар они свой не получили, а банк продолжает получать комиссионные с краденых денег и кредита, хоть бы списания приостановили
dluga
dluga
3 марта 2025, 21:50
По цій справі є навіть стаття на мінфіні https://minfin.com.ua/ua/2025/02/21/145768765/
4 марта 2025, 9:01
Тут пацани вже перетерли між собою та дішли висновку, що стаття куплена.
Бо там не пишуть, що «недобанк» має вибачіти кредити миколам та оксанкам, що хотіли швиденько вхопити дешевий товар, поки не почалося.
berdinsh koder
berdinsh koder
4 марта 2025, 15:56
Стаття не куплена, туди як завжди, нагнали моноботів, що виправдати банк, а покупця пошити в дурні, те що він залишився без товару та ще має платити за нього кредит, та не може нічого з цим зробити, тощо банк не перевірив що товар був реально отриман покупцем по договору
4 марта 2025, 17:17
Наступну частину статті теж «моноботи» написали?
Тут всі намагалися пояснити жадібним невігласам, що кредит та договір купівлі-продажу ніяк не повʼязані. І що платити доведеться в будь-якому разі, отримав товар чи ні.

Чому клієнт зобов’язаний сплачувати кредит

Ілля Колесник, юрист практики банкрутства та реструктуризації боргів ЮК «Приходько та партнери» пояснив, що відповідно до цивільного законодавства України, клієнт зобов’язаний виплачувати кредит, навіть якщо товар не було поставлено. Якщо покупець підписав угоду про оплату частинами, то зобов’язання перед банком зберігаються незалежно від виконання умов угоди продавцем. Це означає, що банк не несе відповідальності за дії продавця, якщо у договорі не зазначено інше.

Сергій Савінський додав, що навіть якщо клієнт підтвердив операцію через платформу і надав дані для переказу, згідно із законом вважається, що угода дійсна, доки не буде визнана шахрайською в суді.
dimazah30
dimazah30
23 марта 2025, 15:27
Я купував карткою Приватбанку у цих шахраїв і мені повернули гроші через 45 днів після оформлення чарджбеку мастеркард. Якщо вам нічого не повернули можливо спробуйте його, хоча не знаю чи стосується чарджбек оплати частинами.
26 марта 2025, 7:59
Не стосується

USD 42 42.3693

USD 42 42.3693
Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝 / Monobank співпрацює з шахраями