Дивна політика відновлення лімітів — недосконала скорингова модель

Клієнтом банку став практично з перших місяців його існування — з лютого 2018. Не мав претензій до якості його роботи, з часом збільшувався мій кред.ліміт. Писав про нього позитивні відгуки. Неодноразово користувався і кред. лімітом і оплатою частинами, ніколи не мав ніяких прострочок чи порушень. На жаль, війна внесла свої корективи — кред.ліміти були обнулені. З часом ліміт на покупки був мені частково відновлений (у розмірі 25% від довоєнного). А нещодавно прочитав, що банк відновлює послуги розстрочки та оплати частинами.Дійсно, у деяких супермаркетах побутової техніки з`явились пропозиції від Монобанку на оплату частинами. Перевірив свій ліміт на розстрочку — 0. Ну добре, подумав, може відновлять трохи пізніше, зрештою на той момент він мені і не був потрібен. Але через деякий час з`явилась потреба оновити дещо з побутової техніки, мав намір купити її у Фокстроті і скористатись оплатою частинами. Мій ліміт на розстрочку- далі 0. Спробував підняти його через додаток — відмова.Звернувся у підтримку — «прийняли заявку, на протязі доби Вам прийде повідомлення». Повідомлення прийшло через хвилину, шаблонне, аналогічне попередньому — «кредитний ліміт не підвищений». Почитав сторінку monobank community у ФБ — з лімітами повний сумбур. Комусь не відновили при великих навіть оборотах, комусь невідому чому дали ліміт навіть більший, ніж до війни, комусь відновили частково і т.д. Описав на цій сторінці свою проблему — реакції від банку ніякої.
Так, знаю, що банк не зобов`язаний мені надавати ліміт і т.д.Але, напевне для цього банк і існує — надавати фін. послуги і заробляти на цьому гроші, а кредитування — одна з головних послуг банку. Стандартне, заїзджене пояснення, яке у таких випадках дають працівники банку — «розрахунок ліміту робиться на основі математичної моделі аналізу клієнта з тисячею і одним параметром… і т.д.» Так можливо ця модель недосконала і варто її переглянути, якщо вона дає відмову клієнту з 4,5-річним бездоганним досвідом користування послугами банку, в т. ч. і кредитними?

P. S. По інших банках теж проблем немає, кредитна історія чиста. Мало того, один банк відновив мені ліміт на оплату частинами навіть у більшому розмірі, ніж був до війни.
monobank
Розуміємо, що ви розраховували на ліміт
Ми лише почали відновлювати ліміти
Можливо вже найближчим часом зможемо його відновити
Як тільки це відбудеться, ви отримаєте від нас повідомлення у додаток моно

15 июня 2022, 13:03
Ну да, не дали кредит — модель недосконала)
15 июня 2022, 13:31
Коротка довідка:

aliwka3
На Мінфіні з 9 травня 2021. Жодного блогу, жодного відгуку. На поточний момент -218 коментарів, всі виключно у гілці Монобанку. І всі до одного — лише критикують авторів негативних відгуків про Моно і відстоюють позицію та дії Монобанку, жодного слова критики в сторону банку. Звичайно, я переглянув не всі відгуки цього «борзописця», але достатньо багато, щоб зробити висновок про його «творчість».
Думаю, пояснювати тут нічого не потрібно.

aliwka3, а взагалі можна було і потрудитись і більш змістовний коментар написати, якісь аргументи, хоча б «дохленькі», навести, а не просто струшувати повітря «пуком в небо».
Таке навряд чи зарахують в послужний список.
16 июня 2022, 11:33
Так, а зачем аргументы если комменты под такими постами можно оставлять однотипные? Банк сам решает кому какой лимит ставить, и все это прекрасно знают и соглашаются, но при этом всегда потом недовольны. Мне тоже на рассрочку только 3000 вернули
16 июня 2022, 11:46
Так, коментарі з розряду «абишоляпнути». Звичайно, так простіше, «виробничий процес» полегшується. Можна навіть відгук особливо і не читати і аргументацію автора не слухати. У вашому випадку — головне написати, що банк завжди правий.

З вашою «творчістю» мені і так все зрозуміло, не трудіться більше, відповідати не буду.
15 июня 2022, 14:21
«Ми лише почали відновлювати ліміти
Можливо вже найближчим часом зможемо його відновити…» —
сподіваюсь, що довго чекати не доведеться. Поки що отримав лише стікер у вайбері від служби підтримки — «Перший банк для котиків…»
Олексій Герасименко
Олексій Герасименко
24 июня 2022, 13:54
Ну то вам прямо відповіли банк для котиків але ніяк не для людей ось в такі тяжкі часи банк себе і показав хто вони насправді то тільки обгортка красива а в середині обісрані котики

Главная / Банки Украины 🏦 / monobank 💰 / Отзывы о monobank 📝 / Дивна політика відновлення лімітів — недосконала скорингова модель