Як не платити проценти за кредитним лімітом версія моно
- Qwerty1999
- 20 марта 2022, 7:35
«Саме тим мене і здивував лист що пільговий період продовжено лише на місяць.»
Воєнний стан подовжено на місяць, тому і банки
подовжують пільговий період також на місяць.
Указ Президента України № 133/2022
Про продовження строку дії воєнного стану в Україні
додатково
Воєнний стан подовжено на місяць, тому і банки
подовжують пільговий період також на місяць.
Указ Президента України № 133/2022
Про продовження строку дії воєнного стану в Україні
додатково
Ви, певно, не зрозуміли контекст в якому я написала. Так, дійсно, воєнний стан продовжили на місяць указом від 15-го березня. Але пільговий період моно у зв’язку із війною завершився 28 лютого (!)
їх місяць на який дозволили залишитися в пільговому періоді це лютий (!)
А 19 березня (після указу президента про продовження воєнного стану) всім надіслали «листи щастя» — не хочете платити відсотки- гасіть заборгованість!
їх місяць на який дозволили залишитися в пільговому періоді це лютий (!)
Питання полягає в тому, що в минулому місяці я (і всі інші) отримали листа 28 лютого щодо продовження пільгового періоду на місяць.
Я, а думаю і більшість інших, до тої дати вже поклали необхідну суму коштів для того щоб залишатися в пільговому періоді. Одразу зрозуміло, що повідомлення в останній день для того, щоб визначені суми все ж таки всі намагалися покласти, мало хто відтягує «таке задоволення» на останній день.
Але ж я, як людина, яка кожного дня працює з законами, я добре знаю про те, що в країні форс-мажор, який засвідчений справкою ТПП.
Форс мажор це невідворотні обставини, що об'єктивно унеможливлюють виконання зобов’язань, передбачених умовами договору.
Відповідно, при порушенні умов договору (порушення пільгового періоду) законом передбачається звільнення від цивільно-правової відповідальності.
Саме тим мене і здивував лист що пільговий період продовжено лише на місяць. Але я подумала про те, що моно вирішив написати на місяць, оскільки ніхто достеменно не знає коли закінчиться війна.
А ні, я була не права. Тепер я розумію, що лист від 28 лютого це хід конем:
1) ми такі класні ми продовжили період
2) нам і так всі хто міг заплатили, бо ми не озвучували це до останнього дня
3) в цей час, певно, дали завдання юристам як вийти із ситуації і продовжувати нараховувати відсотки у тому числі тим хто у пільговому періоді
4) результати роботи юристів ми отримали в сьогоднішньому листі, в якому мова йде що відсотки все ж таки будуть нараховані, не будуть нараховані лише підвищені, ключове не пільгові по 0.00001, а «нормальні» по 44.26%
Річних. Боже збав знати що ж таке «підвищені»
5) найогидніше те, що це все завуальовано і моно прикривається війною (!). Що у військовий час банківська система повинна працювати, їм потрібно отримувати % за кредитами (нагадую 44.26 %) щоб мати можливість виплачувати депозити за ставками 4−10(десять максимальна ставка при депозиті від року) відсотків річних.
А на людей, їм абсолютно всерівно!
Бачу тут багато людей збирається на колективний позов, то в них + 1. Ще треба написати листа вашому регулятору -НБУ!
Мінімальний платіж можна вносити по можливості, ми не нараховуємо штрафи та підвищені відсотки, якщо мінімальний платіж не буде внесений. Ви зможете погасити заборгованість, коли у вас з'явиться така можливість
Також це не впливає на кредитну історію
Щоб виконувати зобов'язання перед нашими вкладниками, ми продовжуємо списувати відсотки за користування кредитним лімітом та платежі за послугами «Розстрочка/Покупка частинами/кредит готівкою»