Списали 18 тисяч гривень та відтягують chargeback
Потому что так работает расчет картами на основе правил платежных систем. Согласно тех же правил чарджек прося сделать, после обращения даётся 15 на решение вопроса миром (это правило МПС) а уже потом потом банк отправляет документы к ним если деньги е вернули.
-- «банк вместо того что бы отправить в суд или полицию» кого магазин? Вы вообще головой тронулись? Учите законы, учите правила и не пишите больше отзывы вообще если не знаете о чем говорите
вночі в перших числах червня магазин вирішив в односторонньому порядку змінити замовлення та майже о 3-й ночі надіслав запит в монобанк на списання додаткових 18к з моєї картки, бо їм так захотілось.
Банк замість того, щоб відправити магазин в суд чи поліцію, вирішив самостійно провести списання 18 тисяч гривень. На картці на момент списання не було достатньої суми, тому мені видали кредитний ліміт на ту суму, якої не вистачило.
В результаті магазин на мені безпідставно нагрівся на 18 тисяч. Служба підтримки банку сказала звертатись в магазин за поверненням, магазин мене заблокував та я не можу ні додзвонитись, ні написати в підтримку.
Банк попросив почекати повернення від магазину в термін до 15 червня, магазин цього не зробив (камон, мене взагалі в ЧС закинули), а банк взагалі не спішить робити запит в mastercard на chargeback і лише відписує «зачекайте, з вами зв’яжуться колись».
Судячи із такої поведінки банка, я можу запросто знову опинитись в такій ситуації. Наприклад, піду кави купити, заплачу 20 гривень, а через 2 тижні кав’ярня вирішить заробити на мені і напише в банк, що я не одну чашку кави купила, а вгостила половину міста, попросять банк списати 20 тисяч, а банк замість того, щоб направити магазин в поліцію, щоб вони провели розслідування, спише з мене 20 тисяч гривень і люб’язно надасть кредитний ліміт на ту суму, якої не вистачить.
А потім буде казати «зверніться до торгової точки, вони списали, їм і віддавати, якщо не повернуть, то ми будемо писати в мастеркард, але не сьогодні і не завтра, ну ми з вами зв’яжемось».
В мене доволі логічне питання виникає: чому будь-хто може просто так списати з мене гроші безпідставно, а я мушу обдзвонювати банк, поліцію, магазин для повернення і сидіти без грошей невизначений час та ще й думати, як погасити виданий банком кредитний ліміт?
Шкода, що банк здійснює незаконні операції на користь магазинів і абсолютно ніяк не захищає права своїх клієнтів.
Далі торгова організація надсилає запит на списання, і відбувається взаєморозрахунок.
Буває що сума списання, яку надіслала торгова точка відрізняється від первинно зарезервованої.
Наприклад, через різницю курсів валют, або зміни в замовленні скасування / додавання товару.
Тоді списання від торгівлі пройде окремою операцією — оффлайн списання, а сума, що була спочатку зарезервована, повертається на рахунок в термін до 11 днів
Таким чином торгова організація може надіслати підсумковий запит на взаєморозрахунок по наданій послузі, а банк не може відмовити у списанні у запобігання шахрайства.
Таке списання може пройти повз інтернет ліміту, в мінус і навіть з заблокованої картки.
При цьому якщо клієнт послугу не отримав, банк може виставити диспут для заперечування суми списання через платіжну систему.
Наші колеги зв'яжуться з вами сьогодні, стосовно оспарювання списання